لوگو پزشک24
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حمام کردن بعد عمل بینی؛ زمان مناسب استحمام بعد عمل بینی

دوش گرفتن بعد از عمل بینی
فهرست مطالب

حمام کردن بعد عمل بینی چگونه است؟ نحوه دوش گرفتن بعد از عمل بینی باید به صورت گردن به پایین و به وسیله دوش تلفنی باشد تا از تماس مستقیم آب با بینی و صورت اجتناب شود. همچنین برای شستن موها می‌توانید با کمک یک نفر از روش آرایشگاهی استفاده کنید. همچنین بهترین زمان استحمام، دوش گرفتن قبل از برداشتن آتل بینی به منظور خیس شدن آن است.
اگر تمایل دارید در این مقاله از پزشک ۲۴، با بهترین زمان دوش گرفتن بعد عمل بینی، نکات مراقبتی استحمام بعد جراحی بینی آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید:

 

جهت دریافت مشاوره عمل بینی ویزیت اولیه رایگان توسط پزشک متخصص، با مشاورین پزشک ۲۴ ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با مشاورین

 

چگونه بعد عمل بینی دوش بگیرم؟

نحوه دوش گرفتن بعد از عمل بینی چگونه است؟ دوش گرفتن بعد عمل بینی بسیار مهم است که با دقت انجام شود. در هفته اول بعد جراحی بینی به دلیل داشتن گج روی بینی، بهتر است از دستمال مرطوب برای تمیز کردن بدن و شستشوی صورت بعد از عمل بینی استفاده کنید. زیرا با حمام کردن در هفته اول بعد جراحی بینی ممکن است گچ بینی خیس و سست شود که در این صورت فرم بینی تغییر می‌کند.
ولی اگر تحمل دوش نگرفتن در هفته اول بعد جراحی بینی برای شما دشوار است، می‌توانید برای شستن موهای خود از روش آرایشگاهی و کمک یک فرد استفاده کنید. همچنین می‌توانید از گردن به پایین خود را در حمام به آرامی بشویید تا حس خوب بگیرید.

دوش گرفتن بعد از عمل بینی
دوش گرفتن بعد از عمل بینی

 

زمان مناسب برای اولین دوش بعد از عمل بینی

زمان مناسب برای اولین دوش بعد عمل بینی به عوامل مختلفی از جمله موارد زیر بستگی دارد:

نظر جراح

جراح شما با توجه به شرایطی که دارید، بهترین زمان مناسب برای اولین دوش بعد جراحی بینی را مشخص می‌کند.

نوع عمل جراحی

معمولا در بیشتر انواع عمل بینی، گچ یا اسپلینت روی بینی تا ۱ هفته بعد جراحی روی آن قرار دارد. بنابراین در هفته اول بعد عمل بینی از باید از خیس شدن گچ و آتل بینی پرهیز کنید.

تورم بینی

اگر بعد عمل بینی میزان تورم و کبودی بینی و اطراف آن شدید می‌باشد، بهتر است تا زمان بهبود نسبی از رفتن به حمام خودداری کنید.

به طور کلی اولین حمام بعد از عمل بینی باید کوتاه و با آب ولرم باشد. همچنین از شوینده‌های مناسب و سبک در داخل حمام استفاده کنید. همچنین دوش گرفتن قبل از برداشتن آتل بینی اهمیت زیادی دارد که منجر به تغییر استخوان و غضروف بینی نشود.

 

جهت دریافت مشاوره جراحی بینی ویزیت اولیه رایگان توسط پزشک متخصص، با مشاورین پزشک ۲۴ ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با مشاورین

 

نکات مراقبتی دوش گرفتن بعد عمل بینی

نحوه ی دوش گرفتن بعد از عمل بینی برای جلوگیری از ایجاد فشار و ضربه بینی حائز اهمیت است که در ادامه به نکات مراقبتی آن اشاره شده:

  • از یک صندلی برای نشستن داخل حمام استفاده کنید.
  • از آب ولرم استفاده شود.
  • شوینده‌های سبک و متناسب با پوست خود استفاده کنید.
  • برای خشک کردن موهای خود سشوار نزنید.
  • از شستن مستقیم صورت و آب ریختن با فشار روی بینی خودداری کنید.
  • برای خشک کردن خود از یک حوله نرم استفاده کنید.
  • در صورت امکان برای شستن موهای خود از روش آرایشگاهی استفاده کنید.
  • پس از حمام کردن سعی کنید محل بخیه و برش‌ها را به طور کامل خشک کنید.
  • زمان دوش گرفتن بعد عمل بینی باید کوتاه باشد تا دچار سرگیجه نشوید.
  • استفاده از دوش‌های دستی نسبت به دوش‌های ثابت بهتر است که به طور مستقیم روی بینی آب ریخته نشود.
  • یک هفته بعد عمل بینی و چند ساعت قبل مراجعه به مطب پزشک باید حمام کرده تا اتل و گچ روی بینی خیس شده و به راحتی جدا شود.
  • پس از یک هفته بعد عمل بینی، باید از چسب روی بینی استفاده شود که هر بار پس از حمام رفتن باید چسب روی بینی خود را تعویض کنید.
نکات مراقبتی حمام کردن بعد عمل بینی
نکات مراقبتی دوش گرفتن بعد عمل بینی

 

چه زمانی می توان بعد عمل بینی به صورت طبیعی دوش گرفت؟

زمان نرمال بعد عمل بینی برای افراد مختلف با توجه به شرایطی که دارند، متفاوت است. حتما در خصوص زمان نرمال دوش گرفتن بعد عمل بینی با پزشک خود مشورت کنید. ولی به صورت کلی پس از برداشتن آتل و گچ روی بینی، دوش گرفتن به صورت نرمال مشکلی ندارد ولی باید از ریختن آب با فشار زیادی روی بینی خودداری کرده و زمان استحمام خود را کوتاه کنید.

محافظت از بخیه ها و پانسمان

در طی هفته اول بعد عمل بینی باید از بخیه‌ها و پانسمان به خوبی محافظت کرد تا خیس نشود. خیس شدن پانسمان و آتل روی بینی منجر به خارش پوست و شل شدن گچ بینی شده و می‌تواند باعث تغییر فرم بینی شود.

خشک کردن صورت بعد حمام

پس از یک هفته بعد جراحی بینی که حمام کردید، باید موها و صورت خود را به آرامی خشک کنید. در این روش باید از یک حوله نرم و سبک برای خشک کردن صورت استفاده کرده و به آرامی روی صورت خود بگذارید تا به بینی فشار وارد نشود.

استفاده از شامپو و صابون مناسب

برای رعایت مراقبت های پوستی بعد عمل بینی، باید از شامپو و صابون بدون بو و مناسب با پوست خود استفاده کنید تا دچار التهاب نشود.

عمل بینی
عمل بینی

سخن نهایی

در این مقاله از پزشک ۲۴، به طور کامل با نکات مراقبتی دوش گرفتن بعد عمل بینی، بهترین زمان مناسب استحمام بعد جراحی بینی و مراقبت از زخم و پانسمان (نحوه حمام بعد از عمل بینی) به طور کامل صحبت شده است. اگر سوالی در رابطه با استحمام بعد عمل بینی و نکات آن دارید می‌توانید در قسمت کامنت‌ها با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت به شما پاسخ داده شود.

 

جهت دریافت مشاوره عمل بینی ویزیت اولیه با بهترین جراح متخصص، با مشاورین پزشک ۲۴ ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با مشاورین

 

سوالات متداول

۱- طریقه حمام بعد از عمل بینی چگونه است؟

بهتر است طریقه دوش گرفتن بعد از عمل بینی با دوش تلفنی و از گردن به پایین باشد تا دچار حمام آب با فشار مستقیم روی بینی و صورت نریزید. برای شستن موها نیز می‌توانید از روش آرایشگاهی استفاده کنید.

۲- چه مدت بعد از عمل بینی می توان دوش گرفت؟

معمولا تا ۱ هفته بعد عمل بینی به دلیل خیس نشدن آتل و گچ روی بینی نباید استحمام کنید. بنابراین بهترین زمان دوش گرفتن بعد جراحی بینی، ۱ هفته بعد عمل و قبل مراجعه به مطب پزشک است.

۳- آیا می توان بعد از عمل بینی حمام کرد؟

بهتر است در هفته اول بعد عمل بینی از دستمال مرطوب برای تمیز کردن صورت و بدن خود استفاده کرده و حمام کردن خود را به ۱ هفته بعد عمل بینی موکول کنید.

۴- چگونه می توان بخیه ها را بعد از عمل بینی شست؟

شستن بخیه‌ها بعد عمل بینی با شوینده مناسب و سرم شستشو ضروری است تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.

۵- چه نوع شامپویی بعد از عمل بینی مناسب است؟

انتخاب شامپوی مناسب بعد عمل بینی ضروری است و از ویژگی‌های شامپوی مناسب می‌توان به بدون عطر بودن آن، PH مناسب، بدون مواد شیمیایی، حاوی خاصیت مرطوب‌‌کنندگی اشاره کرد.

۶- در صورت بروز مشکل بعد از دوش گرفتن چه باید کرد؟

در صورت خونریزی و یا دچار مشکل در زمان استحمام بعد عمل بینی باید فورا برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *