پیکرتراشی یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای از بین بردن چربیهای اضافه در نواحی مختلف بدن است که با تکنیکهای مختلف قابل انجام است. در این مقاله میتوانید با توضیحات کاملتری در مورد پیکرتراشی و روشهای مختلف جراحی و بدون جراحی هیکل تراشی آشنا شوید، همچنین در مورد مدت زمان پیکرتراشی، عوارض و بهترین کاندیدای آن آشنا شوید. همچنین جهت اطلاع از هزینه پیکر تراشی در سال ۱۴۰۱ نیز میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
پیکرتراشی چیست؟
پیکرتراشی بدن میتواند هم به صورت تهاجمی و هم غیرتهاجمی و با کمک روشهای مختلفی برای رسیدن به اندامی زیبا و ایده آل صورت گیرد. با استفاده از تکنیک پیکرتراشی میتوان نواحی مختلفی از بدن که دچار چاقی شدهاند را به ظاهری ایده آل و لاغر رساند.
به گونهای دیگر میتوان گفت که، عمل پیکرتراشی بدن یکی از شیوههای مناسب برای حذف چربیهای موضعی است که در طی آن هیچ گونه آسیبی به بافتها، عروق و یا حتی اعصاب بدن وارد نمیشود. در واقع این تکنیک برای افرادی که نتوانستهاند با ورزش و رژیمهای غذایی چاقی خود را رفع نمایند میتواند راه حلی مناسب باشد.
پیکرتراشی عمل زیبایی است که هم برای خانمها و هم آقایان استفاده میشود و میتوان با کمک روشهای مختلفی آن را انجام داد که در ادامه به توضیح تمامی این تکنیکها خواهیم پرداخت.
پیکرتراشی چگونه انجام میشود؟
همان طور که گفتیم، کاهش چربیهای بدن با کمک این روش هم میتواند به صورت پیکرتراشی بدون جراحی و هم با عمل جراحی پیکرتراشی انجام گیرد. روشهای عمل جراحی برای زیباسازی اندام که به صورت تهاجمی و معمولا همراه با بیهوشی و در اتاق عمل صورت میگیرد، دوران نقاهت طولانیتری نسبت به تکنیکهای بدون جراحی آن دارند.
از این رو اکثر افراد به دنبال تکنیکهای بدون جراحی برای رفع چاقی و از بین بردن چربیهای اضافه بدن خود هستند تا بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین عارضه به اندام ایده آل خود دست پیدا کنند.
عمل جراحی پیکرتراشی
جراحی زیبایی پیکرتراشی با کمک روشهای زیر قابل انجام است:
- جراحی پلاستیک شکم
- لیفت سینه، ایمپلنت سینه و ماموپلاستی
- جراحی ران
- جراحی بازو
در جراحی پلاستیک شکم اولین بار با رویکرد جراحی فتق ناف این تکنیک انجام گرفت. به این صورت که جراح بخشی از چربی و پوست شکم را از ناحیه پایینی آن بریده و پس از آن دو طرف شکم را به یکدیگر میدوزد.
اما پس از گذشت مدت زمانی پزشکان متوجه شدند که این تکنیک روش مناسبی برای کاهش چربیهای شکم نیست و احتمال جابه جایی ناف در آن وجود دارد. همچنین این نوع جراحی عوارض بسیاری به دنبال داشت که برخی از آنها طولانی مدت بودند، از این رو به دنبال روشهای غیرجراحی برای رسیدن به اندام ایده آل برای بیماران خود بودند.
پیکرتراشی بدون جراحی
از تکنیکهای بدون جراحی برای پیکرتراشی بدن میتوان به روشهای زیر اشاره کرد:
- لیپوماتیک
- لیپوست
- لیپوساکشن
- لیپولیزر
- ابدومینوپلاستی
- بادی جت
- کرایولیپولیز
- اولترازد
در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با این تکنیکها به توضیح کامل آنها پرداختهایم:
پیکرتراشی به کمک روش لیپوماتیک
این روش که نیازی به جراحی و برش ندارد، با کمک یک سوراخ کوچک (۲ تا ۵ میلی متر) و وارد کردن یک میله باریک، چربیهای اضافه نواحی مختلف بدن را با کمک امواج ماورا بنفش از آن خارج میسازند.
از آنجایی که چربیهای خارج شده از بدن آسیبی به آنها وارد نمیشود و سالم هستند، میتوان از آن برای فرم دهی و زیباسازی سایر اندامهای بدن استفاده کرد.
پس از انجام این روش برای کاهش چربیهای اضافه بدن، ممکن است فرد با کمی تورم و کبودی در ناحیه مورد جراحی مواجه گردد که این امر کاملا طبیعی است و معمولا طی ۶ الی ۸ هفته به طور کامل بهبود مییابد.
از تکنیک لیپوماتیک می توان برای نواحی زیر استفاده کرد:
- شکم
- باسن
- ساق پا
- غبغب
- پشت
- سینه
- صورت
- گردن
پیکرتراشی به کمک روش لیپوست
این روش جدیدتر و پیشرفتهتر از نسل قبلی آن یعنی لیپوماتیک میباشد که برای لاغری در اندامها با کمک این دستگاه از دو تکنیک تی ال آ و لرزش و یا ویبره که در واقع حرکتی رفت و برگشتی است استفاده میشود.
با کمک این تکنیک چربیهای اضافه از بافت آن جداسازی میشود و احتمال گلوله شدن آنها در زیر پوست به صفر میرسد. از این رو در زیر پوست هیچ گونه ناهمواری رخ نمیدهد و از چربیهای خارج شده میتوان برای فرم دهی به سایر نواحی بدن مورد استفاده قرار بگیرند.
از تکنیک لیپوست به عنوان یک روش ایمن برای لاغری یاد میکنند که کامل بی خطر میباشد. این تکنیک ممکن است در طی چند جلسه صورت گیرد.
مزایای استفاده از روش لیپوست:
- دارای دو تکنیک ساکشن و ویبریشن به صورت همزمان
- قابلیت استفاده از چربی های خارج شده بری سایر نواحی بدن
- این جراحی بدون نیاز به بیهوشی و با بی حسی موضعی انجام میگیرد.
پیکرتراشی به کمک روش لیپوساکشن
در این تکنیک چربیهای اضافه بدن در نواحی مختلف با کمک ایجاد یک برش کوچک و توسط کانولی که به یک دستگاه مکش متصل است خارج میشوند. از چربیهای تخلیه شده با کمک این تکنیک نمیتوان برای فرم دهی به سایر نقاط بدن استفاده کرد به این دلیل که چربیهای اضافه زیر پوستی توسط حرارت سوزانده میشوند و پس از آن از بدن خارج میگردند. (sciencedirect)
از لیپوساکشن نیز میتوان برای سوزاندن چربی در نواحی زیر استفاده کرد:
- شکم
- پاها
- پشت
- سینه
- صورت
- گردن
لیپوساکشن نسبت به دو تکنیک پیشین دارای دوره نقاهت طولانیتری میباشد و ممکن است تا مدت زمانی با تورم، کبودی و یا تا حدودی درد همراه باشد که با استفاده از مسکنهای تجویز شده توسط پزشک قابل حل میباشند.
پیکرتراشی به کمک روش ابدومینوپلاستی
این تکینک برای افرادی مناسب است که دارای چربیهای اضافه بسیاری در ناحیه شکم و پهلوی خود هستند به گونهای که شکم آنها حالتی افتاده و آویزان پیدا کرده است. در این تکینک علاوه بر اینکه چربیهای اضافه در ناحیه شکم و پهلوها خارج میگردند، با کمک روش لیفت پوست شکم کشیده و صاف میشود و تمامی چین و چروک آن نیز از بین میرود.
عمل ابدومینوپلاستی به این صورت است که، چربی و پوست اضافه در ناحیه زیر شکم برش زده میشود و پس از آن، از محلی بالاتر از ناف پوست شکم به قسمت پایینی آن پیوند زده میشود. از این تکنیک نیز میتوان برای لیفت ران و یا بازو هم استفاده کرد.
پیکرتراشی به کمک روش لیپولیزر
در این تکینک از لیزر برای از هم گسستن چربیهای اضافه زیر پوست و با کمک ایجاد گرما استفاده میشود. از انجایی که لیزر خود باعث کلاژن سازی و تحریک آن میشود از این رو از افتادگی و شلی پوست نیز جلوگیری میکند. از این تکنیک برای کاهش چربیهای اضافه در نواحی زیر استفاده میشود:
- شکم
- پهلوها
- ران ها
- غبغب
البته باید بدانید که، تکنیک لیپولیزر برای افرادی که دارای بیماری سرطان، دیابت و همچنین بیماریهای قلبی و کلیوی هستند انجام نمیپذیرد و همچنین برای خانمهایی که در دوران بارداری و شیردهی میباشند نیز توصیه نمیشود.
لیپولیزر هم میتوان با بی حسی موضعی و هم با بیهوشی عمومی انجام گیرد. در این شیوه با ایجاد سوراخهای کوچکی اشعه لیزر را به چربیهای میتابانند تا کاملا آب شوند و سپس با کمک دستگاه مکش آنها را از بدن خارج میسازند.
چربیهای خارج شده از بدن با کمک روش لیپولیزر برای فرم دهی به سایر نواخی بدن نیز قابل استفاده میباشند.
پیکرتراشی به کمک روش بادی جت
بادی جت یا واترجت روشی است که برای برداشتن چربیهای اضافه از فشار آب استفاده میشود. این تکنیک به این صورت است که در آن با کمک یک میله که از نوک آن آب با فشار زیاد به بیرون پرتاب میشود با چربیهای بدن برخورد کرده و آنها را تکه تکه میکند.
مزایای استفاده از روش بادی جت:
- دوره نقاهت کوتاهتر
- ماندگاری بیشتر
- کوتاه بودن زمان جراحی
- عدم نیاز به بیهوشی
پس از اتمام این جراحی که تقریبا ۴۵ تا ۶۰ دقیقه زمان نیاز دارد، افراد میتوانند به سرعت فعالیت روزمره خود را انجام بدهند. از روش بادی جت یا واتر جت برای کاهش چربیهای پهلوها، شکم، سینه، ساق پا و گردن استفاده میشود.
پیکرتراشی به کمک روش اولترازد
در این روش از امواج هایفو و یا همان اولتراسوند برای چربی سوزی نواحی مختلف بدن استفاده میشود که باعث تحریک فیبروپلاستها و تولید کلاژنها نیز میگردد. پس از اینکه امواج اولتراسوند به چربیهای سطحی وارد شوند پس از آن میتواند وارد چربیهای عمقی زیر پوست گردد و آنها را به مایع تبدیل کند و از بدن خارج سازد.
از مزایای روش اولترازد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت بالا در حذف چربیهای اضافه
- مناسب برای تمامی نواحی بدن
- بدون نیاز به بیهوشی عمومی
- امکان شش تکه کردن شکم
- عدم نیاز به بستری شدن
پیکرتراشی به کمک روش کرایولیپولیز
کرایولیپولیز یا همان پیکرتراشی سرد، روشی است که در آن از دمای بسیار سرد در حدود منفی ۵ تا مثبت ۵ استفاده میشود. سلولهای چربی در بدن در برابر دمای سرد بسیار حساس هستند و زمانی که در معرض سرما قرار بگیرند میمیرند. این روش کاملا بدون خطر است و نیازی به بستری شدن بیمار پس از انجام جراحی ندارد.
کرایولیپولیز را میتوان برای از بین بردن چربیهای اضافه در نواحی زیر از بدن استفاده کرد:
- شکم
- باسن
- زیر باسن
- پشت
- بازوها
- غبغب
- پهلوها
- ران ها
بهترین روش پیکرتراشی کدام است؟ (بیخطرترین روش پیکرتراشی)
همان طور که مشاهده کردید روشهای مختلفی برای پیکرتراشی بدن وجود دارد، که هر کدام از آنها از شیوههای مختلفی برای از بین بردن چربیهای اضافه بدن استفاده میکنند. شما میتوانید با داشتن اطلاعات کافی در مورد تکنیکهای پیکرتراشی و مزایا و عوارض آن بهترین روش را برای چربی سوزی بدن خود انتخاب نمایید تا بتوانید نتیجه فوق العادهای را از آن به دست آورید.
علاوه بر این پزشک متخصص با بررسی شرایط جسمی شما، مانند نواحی مورد نیاز برای کاهش چربی، میزان چربی اضافه بدن، میزان افتادگی و شل شدگی پوست بدن، نیاز و یا عدم نیاز به فرم دهی سایر اعضای بدن و … بهترین روش پیکرتراشی را برای شما پیشنهاد بدهد.
به صورت کلی میتوان روشهای لیپوماتیک و لیپوست را به عنوان بهترین روش پیکرتراشی و با کمترین عارضه جهت از بین بردن چربیهای اضافه ناحیه شکم در نظر گرفت. اما با این وجود نمیتوان از مزیتهای سایر روشهای پیکرتراشی چشم پوشی کرد.
در کدام بخشهای بدن پیکرتراشی انجام میشود؟
عمل پیکرتراشی را میتوان برای بخشهای مختلف بدن که دارای چربیهای اضافه هستند انجام داد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیکرتراشی شکم
- پهلوها
- ران ها
- ساق پا
- پشت
- گردن
- بازوها
- صورت
- غبغب
- سینه
- ….
از محبوبترین و پرطرفدارترین جراحیهای پیکرتراشی، جراحی شکم و پهلو است که افراد بسیاری تمایل دارند تا چربی های اضافه در این نواحی را از بین ببرند. گاهی اوقات نیز پیکرتراشی ساعت شنی و یا شش تکه کردن شکم نیز برای این قسمت از بدن انجام میشود.
البته باید در نظر داشته باشید که برخی از روشهای پیکرتراشی مانند ابدومینوپلاستی تنها برای برداشتن چربی از ناحیه شکم و پهلو استفاده میشود. اما برای فرم دهی به سایر نواحی بدن میتوان از تکنیکهای دیگری استفاده نمود.
عمل پیکرتراشی چقدر طول میکشد؟
مدت زمان انجام عمل پیکرتراشی به معیارها و عوامل مختلفی بستگی دارد و نمیتوان برای تمامی افراد یک زمان مشخصی را در نظر گرفت. به طور مثال با توجه به روش انتخابی برای انجام پیکرتراشی، تعداد نواحی مورد نیاز برای جراحی، میزان چربی اضافه برای برداشت و … میتوانند در طول زمان عمل پیکرتراشی تاثیر مستقیمی داشته باشند.
به صورت کلی میتوان گفت بدون در نظر گرفتن تمامی این موارد مدت زمان جراحی پیکرتراشی در حدود ۳ الی ۵ ساعت به طول میانجامد.
عوارض پیکرتراشی (آیا عمل پیکرتراشی خطرناک است؟)
بسیاری از افرادی که قصد انجام این عمل را دارند با این سوالات مواجه میشوند که آیا عمل پیکرتراشی خطرناک است؟ آیا عمل پیکرتراشی درد دارد؟ پیکرتراشی چه عوارضی دارد؟
در پاسخ به این سوالات باید چنین گفت که پیکرتراشی نیز مانند سایر جراحیها ممکن است با عوارض کوتاه مدت و یا بلند مدتی مواجه گردد که کاملا طبیعی است و با گذشت مدت زمانی از بین میرود. همچنین در صورتی که با یک پزشک متخصص معتبر و با تجربه این جراحی را انجام دهید میتوانید احتمال بروز خطر و عوارض پس از آن را به شدت کاهش بدهید.
برخی از عوارض پیکرتراشی به شرح زیر هستند:
- ایجاد درد و کبودی بعد از عمل
- ایجاد عفونت در صورت عدم مصرف داروهای آنتی بیوتیک و یا عدم رعایت بهداشت
- آسیب به بافتهای پوستی و نکروز به دلیل عدم تخصص پزشک
- آمبولی در پیکرتراشی (ارز عوارض نادری است که در تمامی عملهای جراحی امکان بروز آن وجود دارد)
- آسیب رسیدن به اندامهای داخلی بدن به دلیل کم تجربگی پزشک
- هماتوم یا تجمع خون در ناحیه جراحی شده (به راحتی قابل درمان است)
پیکرتراشی برای چه افرادی مناسب است؟ (کاندیدای مناسب پیکرتراشی)
افرادی که قصد انجام جراحی پیکرتراشی با هر یک از شیوههای معرفی شده در این مطلب را دارند، بایستی یکسری شرایط خاصی را داشته باشند تا بتوانند کاندید مناسبی برای انجام این عمل محسوب شوند. این شرایط عبارت است از:
- عدم ابتلا به بیماریهای قلبی و کلیوی و دیابت
- عدم ابتلا به بیماری افسردگی
- عدم استعامال دخانیات
- پایبندی به رژیم، ورزش و سبک زندگی مناسب
افرادی که شرایط فوق را دارا باشند میتوانند به پزشک متخصص و معتبر برای انجام این عمل مراجعه نمایند تا پس از بررسیهای لازم و سلامت بدنی فرد عمل جراحی با تکنیک مناسب صورت گیرد.
آیا پیکرتراشی قبل از بارداری ممکن است؟
انجام پیکرتراشی قبل از بارداری به هیچ عنوان مشکلی برای خانمها به وجود نمیآورد و افراد میتوانند پس از انجام دادن این تکنیک زیبایی برای بارداری اقدام نمایند. البته باید در نظر داشته باشید که این عمل به هیچ عنوان نباید در دوران بارداری انجام گیرد، زیرا احتمال آسیب رسیدن به جنین وجود دارد از این رو توسط پزشکان توصیه نمیگردد.
منابع: پزشک ۲۴
سلام ببخشید پیکرتراشی برای چه مناسبه؟ پیکر تراشی بدون جراحی انجام میشه؟
با سلام و وقت بخیر
پیکرتراشی بدون جراحی به منظور از بین بردن چربیهای اضافه در قسمتهای مختلف بدن انجام میشود. برای پیکرتراشی عدم ابتلا به بیماری قلبی، کلیوی، افسردگی و دیابت الزامی است و باید فرد از ورزش و سبک زندگی مناسبی داشته باشد.