میکرونیدلینگ چیست؟ یکی از روشهای جوانسازی پوست که میتواند علاوه بر رفع چین و چروک، جای زخمها، جوش، آکنه و یا حتی لکههای پوستی که به دلیل افزایش و یا کاهش وزن (حاملگی) ایجاد شده است را بهبود بدهد، میکرونیدلینگ است که سابقه آن به بیش از ۵۰ سال باز میگردد.
ما در این مقاله قصد داریم تا به این سوالات پاسخ دهیم که ایا میکرونیدلینگ واقعا موثر است؟ هزینه میکرونیدلینگ برای جای جوش چقدر است؟ مزایا و عوارض میکرونیدلینگ چیست؟ میکرونیدلینگ چند جلسه است؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید:
میکرونیدلینگ چیست؟
در گذشته مصریان باستان نیز از تکنیکی مشابه با میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست خود استفاده میکردند، با این تفاوت که به جای دستگاههای پیشرفته امروزی از سنگهای زبر و دندانهدار برای ماساژ صورت خود استفاده میکردند تا لایههای مرده پوست را از بین ببرند.
میکرو نیدلینگ صورت یک روش درمانی با کمک دستگاه برای از بین بردن جای زخم، جوش و یا آکنه بر روی صورت میباشد. این روش به عنوان یک تکنیک غیرتهاجمی شناخته میشود که با کمک این کار راه را برای خون رسانی و تنفس لایههای زیرین پوست باز میکند و همین مسئله باعث از بین رفتن مشکلات و آسیبهای پوستی میگردد.
دستگاه میکرو نیدلینگ دارای سوزنهای بسیار ظریفی است که با کمک آنها بر روی پوست صورت سوراخهای ریزی ایجاد میکند تا داروهای درمانی بتوانند از طریق آن وارد لایههای زیرین پوست گردند. این داروها با توجه به شرایط بیمار میتواند در نوع و دوزهای مختلفی باشند.
در ادامه میتوانید چند نمونه عکس صورت بعد از میکرونیدلینگ را مشاهده کنید:
میکرونیدلینگ چگونه انجام میشود؟
میکرونیدلینگ میتواند به دو صورت متفاوت یعنی دستی و یا با دستگاه انجام گیرد. در ادامه به توضیح مختصری در خصوص هر کدام از این تکنیکها خواهیم پرداخت:
میکرونیدلینگ صورت به روش دستی
در این تکنیک از یک غلطک کوچک به نام درمارولر که تعدادی سوزنهای ظریف و کوچکی بر روی آن قرار دارد استفاده میشود. پزشک برای انجام نیدلینگ صورت با کمک این دستگاه، آن را بر روی صورت می غلتاند تا سوزنها در عمق مشخصی از پوست نفوذ کند و روزنههایی را بر روی آن ایجاد نماید.
به دلیل دستی بودن این روش، امکان کنترل عمق نفوذ سوزنها و یا فشاری که بر روی پوست اعمال میکند بسیار محدود است. جنس سوزنهایی که برای این روش استفاده میشود معمولا از شیشه، سیلیکون، فلز و یا پلیمر میباشد.
میکرونیدلینگ صورت با کمک دستگاه
در این روش از دستگاه مخصوصی برای انجام این کار استفاده میشود که با کمک آن میتوان معیارهایی همچون عمق نفوذ سوزن و فشار وارد شده بر روی پوست را به صورت کامل کنترل کرد. از آنجایی که پزشک میتواند کنترل بیشتری را بر روی سوراخهایی که بر روی پوست صورت ایجاد میکند داشته باشد، در نهایت نتیجه بهتری را از اینکار به دست خواهد آورد.
در طی انجام میکرونیدلینگ صورت، از داروهای بی حسی استفاده میشود و همین موضوع باعث میگردد تا بیمار هیچ گونه احساس درد و ناراحتی نداشته باشد.
در میکرونیدلینگ از چه موادی استفاده میشود؟
در نیدلینگ صورت پس از ایجاد روزنههایی بر روی پوست سرم و سایر مواد درمانی بر روی آن زده میشود تا وارد منافذ پوست شده و آنها را ترمیم و بازسازی نماید. این داروهای تزریق شده میتواند شامل موادی همچون ویتامین C، اسید هیالورونیک و …. باشد که در تسریع روند بهبودی و میزان تولید کلاژن و الاستین پوست صورت تاثیر بسیار مثبتی دارد.
میزان عمق سوراخهای ایجاد شده بر روی پوست برای وارد شدن این مواد به داخل آن به میزان جراحت پوست، شرایط بیمار و نظر پزشک متخصص بستگی دارد.
میکرونیدلینگ چندبار باید انجام شود؟ (تعداد جلسات مورد نیاز)
میکرونیدلینگ چند جلسه است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که، تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام کامل میکرو نیدلینگ و درمان آسیبهای پوستی به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله فاکتورهای موثر بر روی تعداد جلسات مورد نیاز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع پوست
- سن فرد
- شدت آسیب
- شرایط ترمیم زخم
- سلامت فردی
پس از بررسیهای لازم توسط پزشک متخصص در جلسه مشاوره، تعداد و زمان جلسات تعیین میگردد. به صورت کلی میتوان گفت معمولا میکرونیدلینگ پوست در طی ۴ تا ۶ جلسه یک ساعته انجام میگیرد. فواصل بین این جلسات معمولا ۲ تا ۴ هفته است و شروع درمان از ۶ ماه تا یکسال بعد از آن مشاهده میشود.
ممکن است برخی از افراد بنا به شرایط خاص آنها نیاز به تعداد جلسات بیشتری برای رسیدن به نتیجه مطلوب از این درمان داشته باشند.
کاربرد و فواید میکرونیدلینگ چیست؟
از مزایای میکرو نیدیلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از بین بردن چین و چروک صورت
- درمان جای جوش و آکنه
- جوانسازی پوست
- کاهش ترکهای پوستی
- درمان منافذ باز پوست
- روشن شدن پوست
- قابل استفاده برای نقاط حساس
همچنین کاربردهایی که این روش دارد به شرح زیر است:
- میکرونیدلینگ جای سوختگی
- میکرو نیدلینگ زیر چشم
- میکرو نیدلینگ جای بخیه
- میکرونیدلینگ پوست جوش دار
- پاکسازی صورت
✓ از اصلیترین فواید و کاربردهای این روش میتوان به رفع چین و چروک و خطوط ایجاد شده بر روی چهره اشاره کرد. از آنجایی که میتوان با کمک دستگاه میکرونیدلینگ باعث افزایش تولید کلاژن و تحریک بافتهای پوستی شد، این امر به جوانسازی پوست و کاهش افتادگی و چین و چروکهای پوستی به شدت کمک میکند.
✓ علاوه بر این با تحریک سلولها و کلاژن سازی لایههای آسیب دیده پوست بر اثر جوش، آکنه و یا حتی جای زخم و بخیه لایههای آسیب دیده کاملا ترمیم پیدا میکند.
✓ ترکهای پوستی ایجاد شده بر اثر حاملگی و یا کاهش و یا افزایش وزن که بیشتر در نواحی شکم، ران، بازو و … قابل مشاهده میباشد را میتوان با کمک این روش تا حد زیادی بهبود بخشید.
آیا میکرونیدلینگ واقعا موثر است؟
تکنیک میکرو نیدلینگ به عنوان یک روش کاملا موثر و ماندگار بر روی جوانسازی پوست و از بین بردن جای زخمها، جوش و آکنه شناخته شده است. اما میزان تاثیر و ماندگاری آن به شیوه مراقبتهای بعد از عمل نیز بستگی دارد.
در واقع اگر فرد به یک متخصص واقعی و کلینیک معتبر برای انجام این کار مراجعه نماید و به تمامی دستورات پزشکی و توصیههای وی به درستی عمل کند، میتوان کاملا انتظار رسیدن به یک نتیجه مطلوب و طولانی مدت را داشت.
البته باید در نظر داشته باشید که افزایش سن، سبک زندگی و رژیم غذایی که فرد استفاده میکند میتواند در روند تولید کلاژن تاثیر بسیاری داشته باشد و همین امر باعث شود تا پس از گذشت مدت زمانی اثر میکرونیدلینگ کاهش پیدا کند.
هزینه میکرونیدلینگ در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟
قیمت انجام این عمل با توجه به موارد مختلفی و پس از جلسه مشاوره تعیین میگردد. برخی از فاکتورهای موثر بر روی هزینه میکرو نیدلینگ به شرح زیر میباشد:
- میزان آسیب پوستی
- تعداد جلسات مورد نیاز
- زمان هر جلسه
- هزینه آزمایشات قبل از عمل
- محل جغرافیایی کلینیک
- میزان دستمزد پزشک متخصص
هزینه این تکنیک نسبت به سایر روشهای جوانسازی پوست بسیار کمتر و مقرون به صرفه میباشد. به صورت کلی میتوان گفت قیمت میکرونیدلینگ در هر جلسه از ۸۰۰ هزار تومان شروع میشود و با توجه به مواد مورد استفاده و سایر عوامل موثر میتواند افزایش و یا کاهش یابد.
مهمترین مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ چیست؟
رعایت یکسری موارد کمک میکند تا بهبودی و درمان بعد از میکرو نیدلینگ سریعتر انجام گیرد. ممکن است پس از این عمل با التهاب و کبودی در ناحیه مورد درمان مواجه شوید که این عارضه کاملا طبیعی است و پس از مدت زمان کوتاهی از بین میرود.
مهم ترین مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ به شرح زیر است:
- عدم انجام فعالیتهای سنگین (جلوگیری از تعریق پوست)
- عدم استفاده از داروهای ضد التهاب مانند پروفن
- جلوگیری از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید
- عدم دستکاری پوست و جای زخمها در روزهای ابتدایی
- استفاده از میوههایی که خاصیت ترمیم کنندگی دارند.
- عدم استفاده از داروهای مسکن بدون توصیه پزشک
- داروهای تجویز شده توسط پزشک را منظم استفاده کنید.
اما در جواب به این سوال که چند روز بعد از میکرونیدلینگ میتوان دوش گرفت؟ باید گفت، تا حداقل ۲ روز بعد از انجام این عمل از حمام کردن خودداری کنید و تا مدت زمانی پس از آن نیز از رفتن به استخر، سونا و حمام با آب گرم و پرفشار نیز خودداری نمایید.
عوارض میکرونیدلینگ چیست؟
از عوارض بعد از انجام میکرونیدلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تورم و یا قرمز شدن پوست در ناحیه درمان
- ایجاد حساسیت پوستی در ناحیه درمان شده
- بروز التهاب و ورم کوتاه مدت و خفیف
- پوسته پوسته شدن پوست صورت
- تیرگی پوست در صورت عدم ایجاد فشار مناسب
عوارض ایجاد شده بعد از عمل میکرو نیدلینگ معمولا پس از گذشت یک هفته تا ده روز به طور کامل برطرف میگردد.
سوالات متداول میکرونیدلینگ
۱- بعد از میکرونیدلینگ چه اتفاقی میافتد؟
پس از انجام این عمل و تا مدت ۳ روز بعد از آن ممکن است احساسی شبیه به آفتاب سوختگی متوسط در پوست خود داشته باشید. علاوه بر این احساس تورم، خشکی و یا حتی سفتی در ناحیه مورد درمان نیز کاملا طبیعی است و با گذشت زمان بهبود مییابند.
۲- آیا میکرونیدلینگ برای لک صورت خوبه؟
از آنجایی که لکههای پوستی به دلیل تغییر رنگ در پوست زیرین میباشد و همین موضوع باعث میشود تا رنگ پوست با نواحی دیگر آن مطابقت نداشته باشد، میکرونیدلینگ میتواند تاثیر مثبتی بر روی آن داشته باشد و پوست را کاملا یکنواخت و هموار سازد.
۳- بعد از میکرونیدلینگ چه کرمی بزنیم؟
بعد از انجام این تکنیک میتوانید از کرمهای ترمیم کننده استفاده کنید، زیرا این کرمها موجب تعادل در پوست شده و خشکی آن را نیز کاهش میدهد. علاوه بر این، این کرمها دارای مواد مغزی مناسب برای فرایند ترمیم پوست میباشد و به کلاژن سازی نیز کمک بسیاری میکند.
۴- بند انداختن صورت بعد از میکرونیدلینگ امکان پذیر است؟
خیر، بند انداختن صورت باعث میشود تا التهاب و قرمزی پوست افزایش پیدا کند و زمانی که بعد از نیدلینگ صورت این کار را انجام بدهید، التهاب نیز افزایش پیدا میکند. این امر باعث میشود تا دوره نقاهت فرد بیشتر شود و فرایند بهبودی نیز به کندی پیش برود. بهتر است انجام این کار را تا حداقل ۳ هفته بعد از میکرونیدلینگ به تعویق بیاندازید.
منبع: پزشک ۲۴، healthline
سلام من طی ۵جلسه اسکار صورتم کاملا از بین رفت پوستم صاف و سفت و روشن شده وااااقعا خوشحالم