جراحی پروتز چانه یک عمل زیبایی و یا درمانی است که در طی آن به تناسب فرم و یا افزایش سایز استخوان چانه پرداخته میشود. هماهنگی بین اجزای صورت از اهمیت بسیار بالایی در زیبایی چهره برخوردار است و یکی از بخشهای مهم صورت در این زمینه چانه است.
ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد عمل پروتز چانه، انواع روشهای آن، کاندیدای مناسب جراحی، اقدامات قبل و بعد از پروتز چانه و …. موارد توضیحات کاملی در اختیار شما قرار بدهیم. با ما در ادامه مطلب همراه باشید:
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جراحی پروتز چانه با مشاورین ما در پزشک ۲۴ در تماس باشید:
پروتز چانه چگونه انجام میشود؟
پروتزهای چانه در انواع و جنسهای مختلفی وجود دارند که با توجه به شرایط بیمار و نظر پزشک انتخاب میشوند. پس از انتخاب نوع پروتز در زمان جراحی با استفاده از بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی (با توجه به شرایط بیمار) برشهای لازم صورت میگیرد. این برشها میتوانند در انواع زیر باشند:
برش داخل دهانی
یکی از انواع برشهای جراحی، عمل پروتز چانه از داخل دهان است که در طی آن برش عرضی در قسمت بالایی شیار بین لب و فک ایجاد میشود. سپس پروتز به واسطه این برش در جای مناسب خود جایگذاری میشود. برای اینکه بتوان پروتز را به درستی در محل مناسب قرار داد بایستی برش کوچکی در ناحیه عضلانی ایجاد شده و در انتها پس از قرار دادن پروتز لایه برش زده شده به ماهیچه یاوبیکولاریس بخیه زده میشود.
برش خارج دهانی
در روش دیگر، یک برش کوچک در حدود ۲ سانتیمتر در بیرون و زیر چانه ایجاد میشود به گونهای که برش تا ناحیه پریوست استخوان ادامه پیدا میکند. پروتز چانه در وسط این ناحیه و پایینتر از عصبهای صورت جاگذاری میشود و برای اینکه بتوان پروتز را به درستی ثابت نگه داشت برشهای ایجاد شد به صورت لایه لایه بخیه زده میشوند.
✓ قابلیت انجام همزمان عمل پروتز چانه با سایر جراحیهای زیبایی مانند رینوپلاستی و یا جراحی لیفت صورت وجود دارد.
انواع روشهای جراحی پروتز چانه
جراحی پروتز چانه یا ژنیوپلاستی میتواند به دو روش زیر انجام گیرد:
ژنیوپلاستی به روش اسلایدینگ
در این روش جراح با کمک یک ابزار اره مانند استخوان چانه را از سایر اجزای فک جدا میکند و آن را در موقعیت مناسب قرار میدهد. معمولا استفاده از این تکنیک برای افرادی که دچار فرو رفتگی در ناحیه چانه خود هستند بسیار مناسب میباشد. همچنین کسانی که چانه بیش از حد بلندی دارند نیز میتوانند از این روش کمک بگیرند.
روش ایمپلنت چانه
در این روش از یک ایمپلنت در جنسها و اندازههای مختلف استفاده میشود. با جاگذاری پروتز چانه میتوان برای فرم دادن، بزرگ کردن و یا کشیده کردن چانه و ایجاد تناسب بیشتر در بین اجزای صورت استفاده نمود. پروتزها پس از قرار گیری در جای مناسب خود به استخوان فک متصل میشوند.
چه افرادی کاندیدای جراحی پروتز چانه هستند؟
افرادی که دارای شرایط زیر هستند میتوانند گزینه مناسبی برای عمل پروتز چانه محسوب شوند:
- کسانی که دارای چانهای فرو رفته و بسیار کوتاه هستند.
- افرادی که تمایل به ایجاد تناسب بین چانه و سایر اجزای صورت خود دارند.
- کسانی که دارای چانهای کشیده و بلندی هستند.
- افرادی که تمایل به ایجاد تغییرات بر روی چهره و اندازه چانه خود را دارند.
- کسانی که از لحاظ روحی و جسمی در سلامت کامل هستند.
- افرادی که توقعات و خواستههای منطقی و واقع بینانه از جراحی دارند.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عمل پروتز چانه با مشاورین ما در پزشک ۲۴ در تماس باشید:
پروتز چانه بهتر است یا جنیوپلاستی
ژنیوپلاستی یک نوع جراحی زیبایی و پلاستیک است که با هدف جلو کشیدن و یا بزرگ کردن چانه برای ایجاد تناسب بیشتر بین اجزای صورت انجام میشود. این جراحی میتواند به افرادی که دارای بینیهای کشیده و بزرگتری هستند کمک بسیاری کند. این عمل معمولا با بیهوشی عمومی و ایجاد یک برش کوچک در زیر چانه برای دسترسی به استخوان فک انجام میشود.
اما در پروتز چانه همان طور که از نام آن پیداست از یک جسم خارجی برای فرم دادن به قسمت چانه استفاده میشود. برای انجام اینکار میتوان هم از برش داخل دهانی و هم برش زیر چانه برای دسترسی به استخوان جلویی چانه استفاده نمود.
انتخاب نوع جراحی مناسب به شرایط بیمار و نظر پزشک متخصص پس از انجام معاینات و بررسیهای لازم بستگی دارد.
اقدامات قبل جراحی پروتز چانه
توجه به اقدامات قبل از عمل پروتز چانه از اهمیت بسیار بالایی در رسیدن به نتیجه ایده آل و مطلوب از جراحی برخوردار است. این موارد به شرح زیر میباشند:
- مراجعه به بهترین جراح پروتز چانه برای انجام این عمل جراحی
- مشورت با پزشک در مورد توقعات و خواستههای خود از نتیجه عمل
- عدم مصرف دخانیات و الکل به مدت حداقل دو هفته قبل از عمل
- مطلع کردن پزشک از مصرف داروهای خاص و یا سوابق بیماری
- انجام آزمایشات تجویز شده توسط پزشک قبل از انجام جراحی
- عدم مصرف داروهای ضد التهاب مانند آسپرینها قبل از جراحی
- مراجعه به کلینیک مورد نظر در روز جراحی با کمک یک همراه
مراقبتهای بعد عمل پروتز چانه
مراقبتهای بعد از جراحی پروتز چانه نیز به اندازه اقدامات قبل از آن برای رسیدن به نتیجه بهتر و سریعتر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نکات مهم بعد از پروتز چانه به شرح زیر میباشند:
- وجود تورم و کبودی بعد از عمل طبیعی است و برای بهبودی سریعتر میتوانید از کمپرس سرد استفاده کنید.
- داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص را باید به درستی و در زمان تعیین شده مصرف نمایید.
- برای فیکس شدن بهتر موقعیت چانه، پانسمان چانه تا زمان تعیین شده توسط پزشک باید استفاده گردد.
- از مصرف غذا خوراکیهای خشک که نیاز به جویدن بسیار دارد پرهیز کنید و بیشتر از مایعات استفاده نمایید.
- بعد از ۷ الی ۱۰ روز بعد از جراحی پروتز چانه میتوانید به فعالیت و کارهای روزانه خود بازگردید.
پروتز چانه بهتر است یا تزریق ژل
تزریق ژل چانه که به عنوان پروتز چانه بدون جراحی نیز شناخته می شود، از یک نوع ماده پر کننده برای کشیده کردن و فرم دهی به ناحیه چانه استفاده میشود. در این روش میتوان از انواع برندهای مختلف ژل استفاده نمود که هر کدام از آنها ماندگاری متفاوتی دارند. اما در هر صورت پروتز چانه با تزریق ژل یک روش موقتی بوده و پس از گذشت مدت زمانی تاثیر آن به طور کامل از بین میرود و برای انجام مجدد آن بایستی اقدام نمایید. اما جراحی پروتز چانه یک روش کاملا دائمی و ایمن میباشد به گونهای که اثر آن پس از گذشت سالها نیز باقی خواهد ماند و نیازی به ترمیم مجدد ندارد.
پروتز چانه بدون بیهوشی
معمولا برای انجام عمل زیبایی چانه از بیهوشی عمومی استفاده میشود اما در بعضی مواقع و با توجه به شرایط بیمار ممکن است پزشک انجام جراحی با کمک بی حسی موضعی را تشخیص بدهد. در زمان جراحی پروتز چانه بدون بیهوشی، با کمک تزریق داروهای بی حسی در ناحیه مورد نظر عمل صورت میگیرد. همچنین برای کاهش استرس بیمار در طول جراحی از داروهای آرام بخش استفاده میشود، از این رو نیازی به نگرانی در این خصوص نیست چرا که بیمار هیچ گونه احساس درد و ناراحتی در طی عمل نخواهد داشت.
ماندگاری پروتز چانه چقدر است؟
پروتز چانه و فک به عنوان یک جراحی کاملا دائمی و ماندگار شناخته میشود، چرا که نیازی به ترمیم و یا انجام مجدد آن ندارد. با وجود اینکه ممکن است با افزایش سن تغییراتی بر روی چهره فرد ایجاد شود اما پروتزها هیچ گونه تغییری نمیکنند و ثابت باقی میمانند. اما گاهی اوقات ممکن است بر اثر ضربه و یا حوادث دیگر به پروتز چانه آسیب وارد شود که در این زمان نیاز به تعویض و یا ترمیم آن وجود خواهد داشت.
در ادامه عکس پروتز چانه قبل و بعد را مشاهده میکنید:
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جراحی زیبایی پروتز چانه با مشاورین ما در پزشک ۲۴ در تماس باشید:
عوارض پروتز چانه چیست؟
پروتز چانه نیز مانند سایر جراحیهای زیبایی میتواند با عوارض کوتاه مدت یا بلند مدتی همراه باشد. معایب پروتز چانه به شرح زیر هستند:
- احتمال بروز عفونت
- احتمال جابه جایی پروتز
- احساس کمی درد و ناراحتی
- احتمال کبودی و ورم بعد از عمل
- اختلال در عملکرد ماهیچهای چانه
- ایجاد تغییرات بر روی استخوان زیر پروتز
بیمار با مراجعه به بهترین جراح پروتز چانه میتواند احتمال بروز چنین عوارضی را به حداقل برساند، چرا که یک پزشک خوب میتواند با توجه به تخصص و مهارتی که در این زمینه به دست آورده بهترین نتیجه را برای بیمار خود رقم بزند.
منبع: پزشک ۲۴، plasticsurgery
سلام روزتون بخیر
سوالی داشتم در مورد جراحی پروتز چانه، این عمل را در هر سنی می توان انجام داد؟
با سلام و وقت بخیر
برای انجام عمل پروتز چانه بایستی استخوان بندی صورت شما به رشد کامل رسیده باشد تا با گذشت زمان دچار تغییر شکل نگردد. برای اطمینان از این مسئله می توانید با پزشک خود مشورت نمایید.