لیپوساکشن یک روش زیبایی برای حذف چربیهای اضافه از نواحی مختلف بدن است که از آن میتوان برای فرم دادن و ایجاد تناسب در بخشهای مختلف بدن استفاده کرد. باید در نظر داشته باشید که جراحی لیپوساکشن روشی برای کاهش وزن و چاقی محسوب نمیشود و تنها فرم اندام شما را تغییر میدهد.
ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد جراحی لیپوساکشن و انواع آن، مراقبتهای بعد از عمل، عوارض جراحی و … نیز بیشتر توضیح بدهیم. در صورت تمایل به داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما در ادامه مطلب همراه باشید:
جراحی لیپوساکشن چیست؟
عمل ساکشن چیست؟ لیپوساکشن نوعی جراحی زیبایی است که در آن با استفاده از لولهای به نام کانولا به مکش چربیهای اضافه از نواحی مختلف بدن میپردازد. گاهی اوقات افراد با کمک رژیمهای غذایی سخت و انجام ورزشهای سنگین به فرم و هیکل ایده آل خود دست پیدا نمیکنند از این رو برای انجام جراحی لیپوساکشن اقدام مینمایند. هزینه عمل لیپوساکشن با توجه به سن زیباجو، میزان چربی مورد نیاز هر فرد متفاوت است که توسط جراح مشخص میشود.
باید توجه داشته باشید که از این روش نمیتوان برای کاهش وزن و چاقی استفاده نمود بلکه تنها برای رفع چربی و بافتهای اضافه در بخشهایی از بدن مانند شکم، پهلو، رانها، بازوها و …. و فرم دهی به این نواحی مورد استفاده قرار میگیرد.
عمل لیپوساکشن چگونه انجام می شود؟
برای انجام اجراحی لیپوساکشن در ابتدا با کمک روش انتخابی چربیهای اضافه در ناحیه مورد نظر شکسته میشوند و به ذرات کوچکتری تبدیل میگردند. سپس با کمک لوله باریکی که به واسطه یک برش کوچک وارد بدن میشود، چربیها و بافتهای اضافه از بدن خارج میشوند. این عمل معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام میشود و به مدت ۱ الی ۳ ساعت زمان احتیاج دارد.
در نهایت محل برشهای ایجاد شده بخیه زده میشود و بانداژ و پانسمان در این محل صورت میگیرد. معمولا بیمار یک شب در بیمارستان بستری میشود اما ممکن است با تشخیص پزشک امکان ترخیص در همان روز امکان پذیر باشد. همچنین هزینه لیپوساکشن با توجه به عوامل مختلف برای هر فرد متفاوت است.
مراحل عمل لیپوساکشن
برای انجام جراحی زیبایی لیپوساکشن بایستی مراحل زیر طی شود:
- به بهترین جراح لیپوساکشن برای انجام این عمل مراجعه نمایید.
- آزمایشات لازم قبل از جراحی را انجام داده و ننتیجه را به پزشک تحویل بدهید.
- در روز عمل با کمک یک همراه به بیمارستان یا کلینیک مورد نظر مراجعه کنید.
- جراح با کمک بیهوشی (در شرایط خاص با بی حسی) بیمار را آماده میکند.
- نواحی از بدن که نیاز به حذف چربی دارد قبل از جراحی علامتگذاری میشود.
- سلولهای چربی با استفاده از روش انتخابی شکسته شده و به ذرات کوچک تبدیل میشوند.
- سپس با ایجاد یک برش کوچک، لوله مکش برای خارج کردن چربیها وارد بدن میشود.
- با حرکت رو به جلو و عقب لوله، چربیها شل شده و از بدن به راحتی خارج میشوند.
- در نهایت محل برشها بخیه زده شده و بر روی آن پانسمان گرفته میشود.
برای ایکه بتوانید به ننتیجه ایده آل از عمل دست پیدا کنید بایستی به بهترین جراح لیپوساکشن مراجعه نمایید تا بتواند با توجه به تخصص و مهارتی که در این زمینه به دست آورده است بهترین نتیجه را برای شما فراهم آورد.
انواع روشهای جراحی زبیایی شکم
روشهای مختلفی برای انجام لیپوساکشن وجود دارد که در ادامه به توضیح این موارد پرداخته شده است:
لیپوساکشن با لیزر
در این روش از جراحی با کمک اشعه لیزر و با طول موج مشخصی به چربیهای نواحی مشخص از بدن تابیده میشود تا با ایجاد حرارت باعث شکستن بافتهای چربی گردد. سپس با کمک لوله کانولا و ایجاد برش کوچکی بر روی بخش مورد نظر از بدن سلولهای چربی از بدن خارج میشوند.
با ساکشن
در این روش با کمک یک لوله کانولا که با سرعت تنظیم شدهای حرکت رو به جلو عقب دارد باعث میشود تا چربیهای اضافه به راحتی از بدن خارج شوند. این روش که معمولا با درد و تورم کمتری همراه است به جراح این امکان را میدهد تا بافتهای چربی را از نواحی کوچکتر مانند بازوها و رانها خارج سازد.
با اولتراسوند
برای انجام این تکنیک از یک میله فلزی در زیر پوست استفاده میشود که با کمک آن انرژی اولتراسوند ساطع میشود و به بافتهای چربی وارد میشود. تابیدن این اشعه بر روی بافتهای چربی باعث میشود تا چربیها به ذرات کوچکتری تبدیل شوند و سپس به راحتی از بدن خارج گردند.
با محلول
در این روش که به عنوان رایجترین تکنیک جراحی لیپوساکشن شناخته میشود، از محلول استریل شده (محلول آب و نمک)، بیحس کننده یا لیدوکائین برای کاهش درد و داروی تنگ کننده عروق استفاده میکند. استفاده از ترکیب این محلولها باعث میشود تا ناحیه مورد نظر متورم و سپس سفت شود. پس از انجام اینکار جراح برشهای کوچکی بر روی پوست ایجاد میکند و به واسطه آن لوله باریکی وارد بدن میشود تا چربیهای اضافه از آن خارج گردند.
لیپوساکشن بدون جراحی چگونه انجام میشود؟
عمل لیپوساکشن به عنوان یک روش بدون جراحی برای حذف چربیهای اضافه از بدن شناخته میشود زیرا احتیاجی به برشهای بسیار برای برداشتن بافتهای چربی ندارد. این روش کاملا ایمن و مطمئن بوده و به گونهای است که میتوان بلافاصله بعد از عمل نتیجه آن را مشاهده کرد.
فیلم عمل جراحی لیپوساکشن شکم
در ادامه میتوانید ویدئویی از جراحی لیپوساکشن را مشاهده نمایید:
جراحی لیپوساکشن روی کدام اندام ها انجام می شود؟
عمل ساکشن تقریبا برای تمامی نواحی از بدن که دارای چربی و بافتهای اضافه است استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لیپوساکشن شکم و پهلو
عمل برداشتن چربی شکم چیست؟ از جراحی لیپوساکشن میتوان برای حذف چربیهای اضافه در ناحیه شکم و پهلو نیز استفاده کرد که در واقع از رایجترین جراحیهای لیپوساکشن درخواستی توسط متقاضیان میباشد. با انجام عمل لیپوساکشن شکم میتوانید به فرم اندامی زیباتر و جذابتر دست پیدا کنید. قیمت ساکشن شکم با توجه به میزان چربی بدن هر فرد متفاوت است که پس از جلسه مشاوره قیمت دقیق آن مشخص میشود.
لیپوساکشن پشت گردن
برخی از افراد ممکن است دارای بافت چربی در ناحیه پشت گردن خود باشند که تمایل به رفع این مسئله دارند. از این رو برای انجام عمل لیپوساکشن پشت گردن نیز اقدام میکنند.
لیپوساکشن غبغب
یکی دیگر از نواحی بدن که برای لیپوساکشن این ناحیه بسیار اقدام میشود، غبغب است. برداشتن بافتهای چربی اضافه در ناحیه غبغب باعث ایجاد چهرهای جوانتر و زیباتر میشود. نتایج به دست آمده از این عمل در صورت رعایت رژیم غذایی سالم و انجام مداوم ورزش کاملا ماندگار و دائمی میباشند.
لیپوساکشن صورت
یکی از رایج ترین مشکلاتی که اکثر افراد با آن مواجه هستند، چاقی صورت است که میتواند به دلایل مختلفی همچون وراثت، اضافه وزن و … رخ بدهد. این مسئله میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس فرد شود. از بین بردن بافتهای چربی با کمک ورزش و رژیم غذایی در این ناحیه از بدن بسیار دشوار است و به همین دلیل فرد میتواند از لیپوساکشن صورت برای کاهش چربیهای اضافه استفاده نماید.
لیپوساکشن ران
رانها یکی از نواحی شایع برای تجمع بافت چربی میباشد که باعث بدفرمی بدن میگردد. در صورتی که فرد نتواند با کمک رژیم غذایی و یا فعالیتهای ورزشی به فرم ایده آل بدن خود دست یابد میتواند از عمل لیپوساکشن ران برای حذف چربیهای اضافه در این ناحیه کمک بگیرد.
لیپوساکشن چانه
افزایش سن میتواند تاثیر بسیاری بر روی صورت شما به خصوص در ناحیه چانه و گردن بگذارد. به طور قطع داشتن یک چانه کشیده و بدون چربی اضافه میتواند بر روی زیبایی چهره شما بیفزاید و منجر به جذابتر شدن چهره شما گردد. از این رو میتوان برای کاهش بافت چربی در این ناحیه از لیپوساکشن چانه استفاده نمود.
لیپوساکشن بازو
از آنجایی که چربیهای بازو سفت و سخت هستند به راحتی با کمک رژیم غذایی و یا فعالیتهای ورزشی حذف نمیشوند از این رو میتوان از جراحی لیپوساکشن برای انجام اینکار کمک گرفت. معمولا انجام این جراحی در مدت زمان یک الی یک و نیم ساعت انجام میگیرد.
تفاوت لیپوساکشن و لیپوماتیک
هر دو روش جراحی لیپوماتیک و لیپوساکشن با هدف حذف چربیهای اضافه در نواحی مختلف بدن استفاده میشوند اما دستگاه مورد استفاده در این روشها یکسان نیستند. در واقع در روش جراحی لیپوماتیک از یک کمپرسور هوا استفاده میشود که باعث ایجاد ارتعاش و لرزش در بافتهای چربی میگردد. در نهایت در هر دو تکنیک بافت و چربیهای اضافه با کمک لوله کانولا از بدن خارج میشود.
همچنین میتوان گفت که در روش لیپوماتیک به سلولها و بافتهای چربی آسیبی وارد نمیشود و به همین دلیل میتوان از آن برای پر کردن سایر نواحی بدن استفاده نمود. اما در لیپوساکشن این امکان وجود ندارد. معمولا برای حذف چربی از نواحی کوچکتر مانند غبغب، بازوها و … استفاده از روش لیپوساکشن عملکرد بهتری به همراه دارد.
تفاوت لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی
لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی دو جراحی کاملا متفاوت از یکدیگر هستند که با هدف رفع چربیهای اضافه و اصلاح فرم بدن انجام میگیرند. افرادی که تنها دارای چربی اضافه در نواحی مختلف بدن خود هستند و دچار افتادگی و شل شدگی پوست در این نواحی نیستند میتوانند گزینه مناسبی برای انجام لیپوساکشن باشند. اما افرادی که دارای چربی بسیار و چین و چروکهایی در نواحی شکم و پهلوی خود هستند بایستی از تکنیک ابدومینوپلاستی برای اصلاح آن استفاده نمایند.
یکی از تفاوتهای عمده در این دو روش این است که، در ابدومینوپلاستی علاوه بر برداشتن توده چربیها به کشیده و سفت کردن پوست نیز پرداخته میشود اما در روش لیپوساکشن تنها به حذف چربیهای اضافه در نواحی مختلف بدن پرداخته میشود.
آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است؟
جراحی لیپوساکشن در صورتی که توسط یک جراح ماهر و با سابقه در این زمینه انجام گیرد هیچ خطری فرد را تهدید نمیکند. این عمل معمولا با کمک بیهوشی عمومی صورت میگیرد و نیازی به ایجاد برشهای بسیاری برای حذف چربیهای اضافه ندارد. در واقع خارج کردن توده چربیها با کمک یک برش کوچک در ناحیه مورد نظر و وارد شدن لوله باریکی به نام کانولا انجام میگیرد. خطرات لیپوساکشن زمانی است که این عمل توسط جراح بیتجربه انجام شود که در این صورت فرد ممکن است دچار عوارض غیرقابلجبران شود. نظر کسانی که عمل ساکشن انجام داده اند را میتوانید در بخش کامنتهای سایت مطالعه کنید و نظر خود را نیز با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
✓ باید در نظر داشته باشید که عمل جراحی لیپوساکشن نیز مانند سایر جراحیهای زیبایی میتواند با عوارضی همراه باشد که در صورت مراجعه به بهترین جراح لیپوساکشن و رعایت مراقبتهای بعد از جراحی میتوانید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.
کاندیدای عمل لیپوساکشن چه کسانی هستند؟
افراد با شرایط زیر میتوانند کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی لیپوساکشن باشند:
- پوست بدنشان خاصیت ارتجاعی را از دست نداده است.
- با رژیم غذایی و انجام ورزش به فرم ایده آل بدن خود نرسیدهاند.
- از لحاظ سلامت جسمی و روحی در شرایط مساعدی قرار دارند.
- خواسته و توقعات منطقی از نتیجه جراحی خود دارند.
- دچار اضافه وزن و یا چاقی مفرط نیستند.
مراقبتهای بعد عمل لیپوساکشن
نکات و مراقبت های بعد از لیپوساکشن از اهمیت بسیار بالایی در رسیدن به نتیجه ایده آل و مطلوبی از عمل برخوردار است. از این رو در ادامه به توضیح این موارد پرداخته شده است:
- بعد از عمل حداقل به مدت یک هفته استراحت کنید و از انجام فعالیتهای سنگین پرهیز نمایید.
- داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص را به موقع و به درستی استفاده کنید.
- در صورت توصیه پزشک برای استفاده از گن تا زمان تعیین شده از آن استفاده نمایید.
- بعد از جراحی از مایعات و نوشیدنیهای مقوی فراونی استفاده کنید.
- ورم بعد از عمل لیپوساکشن طبیعی است که بعد چند روز کمتر میشود.
- رژیم غذایی بعد از عمل لیپوساکشن اهمیت زیادی در بهبود سریعتر شما دارد.
- برای کاهش سریعتر ورم و کبودی بعد از جراحی از کمپرس سرد استفاده کنید.
- جهت مشاهده نتیجه نهایی از عمل خود صبور باشید و عجله نکنید.
- گن بعد از عمل لیپوساکشن ضروری است که معمولا پزشکان به مدت ۶ هفته توصیه میکنند.
آیا لیپوساکشن با بی حسی موضعی امکان دارد؟
معمولا انجام جراحی لیوساکشن با بیهوشی عمومی صورت میگیرد اما در برخی مواقع و با توجه به شرایط بیمار ممکن است پزشک متخصص انجام جراحی لیپوساکشن بدون بیهوشی را توصیه کند. در صورتی که عمل لیپوساکشن با کمک بی حسی انجام گیرد در این صورت در طی جراحی از داروهای آرام بخش برای کاهش استرس و نگرانی بیمار استفاده میشود.
دوره نقاهت لیپوساکشن چقدر است؟
معمولا فرد بعد عمل جراحی لیپوساکشن از بیمارستان مرخص شده و میتواند در خانه چند روزی استراحت داشته باشد. دوره نقاهت جراحی لیپوساکشن به عوامل مختلفی از جمله سن زیباجو، ناحیهای که ساکشن در آن انجام شده، وضعیت جسمانی فرد و همچنین رعایت مراقبت های بعد عمل لیپوساکشن بستگی دارد.
عوارض عمل لیپوساکشن چیست؟
عوارض لیپوساکشن چیست؟ عمل لیپو نیز مانند سایر جراحیهای زیبایی ممکن است با عوارضی همراه باشد که در ادامه به توضیح این موارد پرداخته شده است:
- کبودی و تورم بعد از عمل
- احساس بی خسی در ناحیه مورد جراحی
- بروز التهاب در ناحیه جراحی شده
- وجود خونآبه در ناحیه برشها
این عوارض کوتاه مدت هستند و شدت آنها در افراد مختلف متفاوت است. از این رو جای هیچ نگرانی در خصوص بروز این مشکلات وجود ندارد و بدون نیاز به هیچ درمانی از بین میروند. اما برخی از عوارض لیپوساکشن شکم و پهلو بعد از جراحی طولانی مدت بوده که بایستی آنها را جدی تلقی کرد. این موارد به شرح زیر میباشند:
- ایجاد سطح پوست ناهموار
- خونریزی زیر پوست یا هماتوم
- بی حسی طولانی مدت
- آسیب به اندامهای داخلی
- تغییر رنگ پوست
در صورت مشاهده هر کدام از این علائم بایستی برای انجام درمانهای بیشتر به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
در صورتی که برای انجام عمل خود به بهترین جراح لیپوساکشن مراجعه نمایید میتوانید احتمال بروز چنین مشکلاتی را به حداقل برسانید.