لیزر موهای زائد در بارداری؛ آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد؟

آیا لیزر در دوران بارداری ضرر دارد؟ لیزر موهای زائد در دوران بارداری به دلیل عدم تحقیقات کافی درباره تأثیرات آن توصیه نمی‌شود و بهتر است تا پس از زایمان به تعویق بیفتد.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

 در این مقاله از پزشک 24 به بررسی علمی لیزر موهای زائد در بارداری می‌پردازیم تا با ارائه اطلاعات دقیق به مادران باردار کمک کنیم تصمیمات آگاهانه تری در این زمینه بگیرند.

 

آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد؟

عمق نفوذ اشعه لیزر موهای زائد در حدود ۲-۴ میلی‌متر است و به لایه‌های عمقی پوست ختم می‌شود. این پرتوها تنها به فولیکول‌های مو رسیده و نمی‌توانند به اندام‌های داخلی بدن از جمله جنین نفوذ کنند. با وجود اینکه خطر مستقیمی برای جنین از نظر نفوذ لیزر وجود ندارد اما نمی‌توان عوارض جانبی یا احتمال تولید اشعه‌های غیرمستقیم دیگر را نادیده گرفت. به دلیل اینکه نمی‌توان به طور مستقیم مادران باردار را در معرض آزمایشات مختلف در این زمینه قرار داد، اطلاعات کافی و دقیقی در مورد خطرات و عوارض احتمالی لیزر در این دوران وجود ندارد. این محدودیت اخلاقی موجب شده که بسیاری از پزشکان توصیه کنند از لیزر موهای زائد در دوران بارداری خودداری شود تا از هرگونه خطر ناشناخته برای مادر و جنین پیشگیری شود.

 

عضویت پزشکان

 

آیا لیزر موهای زائد صورت در بارداری ضرر دارد؟

لیزر موهای زائد صورت و لیزر موهای زائد پشت لب در بارداری نیز مانند سایر نواحی بدن خطر شناخته شده‌ای ندارد؛ با این حال همچنان توصیه می‌شود که از انجام این روش در دوران بارداری خودداری شود. یکی از عوارض مهم و احتمالی لیزر صورت در بارداری ایجاد لک و تغییرات رنگ پوست ناشی از لیزر است. در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، پوست حساس‌تر شده و استعداد بیشتری برای ایجاد لک و ملاسما دارد. این تغییرات می‌تواند پوست را در برابر عوامل خارجی مثل لیزر آسیب پذیرتر کند.

آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد؟
آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد؟

 

لیزر موهای زائد در زمان اقدام به بارداری

همان‌طور که در بخش‌های قبل بیان شد، لیزر موهای زائد توانایی نفوذ به اندام‌های داخلی بدن از جمله رحم و تخمدان را ندارد. بنابراین، این روش تأثیر منفی بر باروری نداشته و با اقدام به بارداری تداخلی ایجاد نمی‌کند.

اگر در دوره‌ای هستید که به زودی قصد باردار شدن دارید، می‌توانید جلسات لیزر خود را ادامه دهید. اما به یاد داشته باشید که برای دستیابی به نتایج کامل و مؤثر از لیزر موهای زائد، معمولاً نیاز به چندین جلسه درمانی است که در طی چند ماه انجام می‌شود.

در صورتی که تازه قصد شروع لیزر را دارید و همزمان برنامه‌ای برای بارداری در نظر گرفته‌اید، این احتمال وجود دارد که جلسات شما به دلیل باردار شدن نیمه‌تمام باقی بماند. این مسئله می‌تواند مانع دستیابی به نتایج مطلوب شود و وقت و هزینه‌ای که صرف کرده‌اید، هدر برود.

بنابراین، پیش از شروع درمان با لیزر، بهتر است زمان‌بندی بارداری خود را در نظر داشته باشید.

ما در مقاله‌ای مفصل با عنوان آیا لیزر باعث نازایی می‌شود به تاثیرات لیزر بر بارداری پرداختیم، توصیه می‌کنیم در صورت نیاز برای کسب اطلاعات بیشتر به آن مقاله مراجعه کنید.

 

روش های جایگزین لیزر مو در بارداری

حذف موهای زائد به عنوان بخشی از مراقبت‌های بهداشتی و زیبایی در دوران بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این اقدام، به حفظ بهداشت و راحتی مادر کمک می‌کند. توصیه می‌شود در این دوران از لیزر استفاده نشود و به جای آن از روش‌های جایگزین زیر استفاده گردد.

  • شیو کردن (shaving): استفاده از تیغ و ژیلت تمیز و یکبارمصرف، مطمئن‌ترین راه حذف موهای زائد در بارداری است. تنها عارضه این روش، بریدگی سطح پوست است که برای جلوگیری از آن می‌توان از کرم‌ها و روان‌کننده‌های مناسب اصلاح استفاده کرد.
  • بند انداختن: اصلاح با بند، به خصوص در مناطقی مثل صورت و گردن بهترین انتخاب برای مادران باردار است زیرا تار مو را از ریشه جدا کرده و در مقایسه با شیو کردن، مشکل موهای زائد را برای مدت طولانی تری حل می‌کند.
  • اپیلاسیون و وکس: در این روش نیز موها از ریشه جدا شده و پوست به خوبی صاف و یکدست می‌شود. یکی از معایب این روش، درد نسبتا زیاد آن است و چون در بارداری آستانه ی درد پایین می‌آید ممکن است برای مادر باردار ناخوشایند باشد. به دلیل کشش زیاد پوست در این روش التهاب و قرمزی پوست بیشتر بوده و ممکن است باعث ایجاد جوش‌های ریز و زیرپوستی شود.
  • دستگاه اپیلیدی یا اصلاح صورت بانوان: دستگاه‌های مختلفی در بازار وجود دارند که هر کدام با روشی خاص باعث از بین رفتن موهای زائد به طور موقت می‌شوند.
  • استفاده از کرم موبر: کرم‌های موبر با استفاده از ترکیبات شیمیایی باعث سست شدن ریشه مو شده و به طور موقت موهای زائد را حذف می کنند اما بهتر است در بارداری برای نواحی خاص مثل کشاله ران، لیزر بیکینی و روی شکم استفاده نشود.
روش هــای جایــگزین لیزر موهای زائد
روش هــای جایــگزین لیزر موهای زائد

 

اگر تمایل دارید با فواید و مزایای لیزر موهای زائد آشنا شوید  توصیه می‌کنیم سری به مقاله فواید لیزر موهای زائد بزنید.

 

عوارض لیزر مو در بارداری

اگرچه لیزر به طور مستقیم بر جنین تاثیری ندارد و باعث آسیب نمی‌شود، اما به دلیل کمبود تحقیقات در این زمینه و احتمال ایجاد عوارض جانبی، انجام لیزر در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. برخی از عوارض لیزر موهای زائد در بارداری شامل موارد زیر است:

  • ایجاد لک و تغییر رنگ پوست: تغییرات هورمونی در دوران بارداری پوست را مستعد لک می‌کند. لیزر به عنوان یک منبع گرمازا ممکن است حساسیت پوست را افزایش داده و احتمال ایجاد لک را بیشتر کند.

  • عدم دستیابی به نتیجه مطلوب: در دوران بارداری چرخه رشد مو تغییر می‌کند و ممکن است موها به لیزر پاسخ مناسبی ندهند. به دلیل رشد بیشتر موها، لیزر در این دوره ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد.

  • احساس درد بیشتر: آستانه درد در بارداری کاهش می‌یابد و لیزر موهای زائد ممکن است برای مادر باردار دردناک‌تر باشد. این درد، علاوه بر ایجاد تجربه ناخوشایند، ممکن است روی جنین تاثیر گذاشته و منجر به انقباضات رحم یا حتی زایمان زودرس در سه ماهه سوم شود.

  • حساسیت و واکنش پوست: پوست در دوران بارداری حساس‌تر است و لیزر می‌تواند باعث سوختگی و التهاب بیشتر شود.

  • احتمال جذب کرم‌های بی‌حسی موضعی: در برخی موارد از کرم‌های بی‌حسی حاوی لیدوکائین برای کاهش درد استفاده می‌شود. اگرچه احتمال جذب این مواد توسط بدن و آسیب به جنین بسیار کم است، در دوران بارداری، به ویژه در ناحیه بیکینی، باید احتیاط بیشتری کرد.

  • افزایش احتمال عفونت در نواحی حساس: در لیزرهای تماسی که دستگاه مستقیماً با پوست تماس دارد، امکان انتقال عفونت‌های پوستی وجود دارد. این امر برای زنان باردار خطرناک است، زیرا عفونت می‌تواند بر سلامت مادر و جنین تأثیر بگذارد. بنابراین انتخاب بهترین دستگاه لیزر موهای زائد برای کاهش عوارض و دستیابی به نتایج مطلوب اهمیت زیادی دارد.

 

برای جلوگیری از عوارض لیزر موهای زائد در بارداری و گرفتن جواب سریع از رفع موهای زائد با لیزر باید حتما کلینیک معتبری انتخاب کنید. در ادامه بر اساس هزینه مناسب، میزان رضایت مراجعین قبلی و سابقه کاری کلینیک بهترین مراکز لیزر موهای زائد در شهرهای مختلف برای شما معرفی شده است:

کلینیک‌های لیزر موهای زائد شهرهای مختلف 
بهترین مرکز لیزر تهران
بهترین مرکز لیزر موهای زائد در غرب تهران
بهترین مرکز لیزر شرق تهران
بهترین مرکز لیزر موهای زائد در جنوب تهران
بهترین مرکز لیزر مشهد
بهترین مرکز لیزر شیراز
بهترین مرکز لیزر اصفهان

 

عضویت پزشکان

 

سخن نهایی

در نهایت، با وجود اینکه لیز موهای زائد یکی از روش های موثر و رایج برای از بین بردن موهای زائد است اما در دوران بارداری با توجه به تغییرات بدنی و احتمال بروز عوارضی مثل تحریک شدید پوست، سوختگی و انتقال عفونت توصیه نمی‌شود. سلامت مادر و جنین اولویت دارد و بهتر است جلسات لیزر به دوران پس از زایمان و شیردهی موکول شود.

 

سوالات متداول

۱- لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد؟

اگرچه اشعه لیزر به بدن جنین نفوذ نکرده و به طور مستقیم به آن آسیب نمی‌رساند، با این حال به دلیل عدم تحقیقات کافی در این زمینه و افزایش احتمال آسیب‌های پوستی و انتقال عفونت در دوران بارداری لیزر موهای زائد توصیه نمی‌شود.

۲- تاثیر لیزر موهای زائد در بارداری چیست؟

تاثیر لیزر موهای زائد در بارداری به خوبی مطالعه نشده است اما به دلیل حساسیت بالای پوست در این دوران، احتمال بروز مشکلاتی مانند تحریک، سوختگی یا تغییر رنگ پوست وجود دارد همچنین به دلیل کمبود اطلاعات درباره اثرات لیزر بر جنین، بهتر است از لیزر در این دوران اجتناب شود.

۳- آیا لیزر موی زائد در بارداری منجر به نازایی می شود؟

در پاسخ به این سوال که ایا لیزر موهای زائد باعث نازایی می‌شود باید گفت خیر؛ لیزر موهای زائد باعث ناباروری و نازایی نمی‌شود اما اگر لیزر در دوران بارداری به خصوص سه ماهه سوم انجام شود ممکن است باعث شروع انقباضات رحم و زایمان زودرس شود.

۴-  فاصله بین بارداری و لیزر موهای زائد چقدر باید باشد؟

توصیه می شود حداقل تا ۶ ماه پس از زایمان، لیزر موهای زائد انجام نشود. پس از این مدت شرایط جسمانی و هورمون های مادر تقریبا طبیعی شده و می تواند لیزر را شروع کند از طرفی از ۶ ماهگی به بعد نوزاد غذای کمکی را شروع می کند و از میزان وابستگی او به شیر و بدن مادر کاسته می شود.

۵- آیا لیزر موهای زائد در ماه اول بارداری مجاز است؟

خیر؛ در سه ماهه اول بارداری بیشترین خطر سقط و آسیب به جنین وجود دارد. در این دوران اعضای بدن جنین در حال شکل گیری بوده و بسیار مهم است که از انجام اقدامات پزشکی غیر ضروری از جمله لیزر موهای زائد خودداری کنید تا از هرگونه خطر احتمالی برای جنین جلوگیری شود.

۶- آیا لیزر موی زائد در بارداری منجر به برگشت آن می شود؟

به طور کلی لیزر موهای زائد باعث کاهش دائمی موها می‌گردد اما در دوران بارداری ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی اثرپذیری موها از لیزر کمتر شود و برخی موهای لیزر شده مجدد رشد کند. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی بهتر است لیزر را به بعد از دوران بارداری و شیردهی موکول کنید.

 

پزشک ۲۴ مرجع تخصصی زیبایی و جوانسازی پوست

نیلوفر علیزاده

نویسنده این مطلب:

دکتر نیلوفر علیزاده هستم. پزشک عمومی؛ که سال ۱۴۰۱ فارغ التحصیل شدم و حدود یک ساله در حوزه زیبایی فعالیت دارم. بوتاکس، فیلر، مزوتراپی، مادلینگ صورت با متد MD‌codes ازجمله فعالیت‌های من در این حوزه هست. امروزه با توجه به گسترده‌تر شدن اقدامات زیبایی نیاز بیشتری به افزایش اطلاعات در این زمینه حس میشه. من و همکارانم سعی داریم با تحقیقات گسترده و تولید محتوا در این زمینه به شما کمک کنیم تا اطلاعات علمی و کارآمدی رو کسب کنید.
0 0 رای ها
امتیازدهی به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عضویت پزشک

درخواست شما با موفقیت ثبت شد

بزودی با شماره‌های زیر با شما تماس می‌گیریم!
05191003012 - 09422006540
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: