پروتز سینه اشکی

پروتز سینه اشکی، نوعی پروتز با طراحی منحصربه‌فرد است که به دلیل شباهت زیاد به فرم طبیعی سینه، طرفداران بسیاری دارد. این پروتزها با ظاهری که قسمت بالای آن کم حجم‌تر و قسمت پایین پُرتر است، ظاهری طبیعی و زیبا به سینه می‌بخشند.

برخی از خانم ها ممکن است در طول زندگی خود حداقل یک‌بار به پروتز سینه فکر کرده یا برای انجام آن اقدام کرده باشند. احساس رضایت و اعتماد به نفسی که هر فرد از شرایط ایده‌آل جسمانی و اندام خود کسب می‌کند، دلیل اصلی است که افراد را به انجام پروتز سینه ترغیب کند. به همین دلیل انتخاب فرم و مدل پروتز از اهمیت بالایی برخوردار شده است. 

پروتز سینه اشکی یا پروتز آناتومیک یکی از انواع مدل‌های پروتز سینه است که با توجه به ساختار منحصر به فردی که دارد، به خوبی می‌تواند در فرم‌دهی و بهبود شکل ظاهری سینه موثر واقع شود. شکل پروتز سینه مدل اشکی به گونه‌ای طراحی شده است که علاوه بر زیبایی، بتواند فرم طبیعی سینه را نیز حفظ کند. در این مدل هیچ‌گونه اغراقی در شکل سینه مشاهده نمی‌شود؛ به همین دلیل می‌تواند نتایج بسیار طبیعی به دنبال داشته باشد. 

اگر به هر دلیلی قصد انجام پروتز سینه خصوصاً مدل پروتز سینه اشکی دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله از پزشک 24 همراه ما باشید. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگی‌ها، مزایا، معایب و عوارض، و دیگر جنبه‌های مرتبط با پروتز سینه اشکی بپردازیم. 

پروتز سینه اشکی چیست؟

این مدل یکی از انواع پروتزهای سینه بوده و همان‌گونه که از اسم آن مشخص است، فرم اشکی و ظاهری شبیه به شکل منحنی دارد. ایمپلنت سینه قطره اشکی برخلاف پروتز گرد، در قسمت بالایی سینه از حجم کمتری برخوردار است و با شیب ملایم در قسمت‌های پایین‌تر حجم بیشتری پیدا می‌کند. این فرم در نهایت حالتی شبیه فرم نرمال و ایده آل سینه به خود می گیرد.

نمایی از پروتز سینه مدل قطره اشکی

 

جنس مواد تشکیل دهنده پروتز سینه اشکی غالباً از سیلیکون است. خاصیت انعطاف‌پذیری و ارتجاعی سیلیکون باعث می‌شود این سینه در لمس و ظاهر کاملاً حالت طبیعی داشته باشد.

این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که این مدل پروتز اشکی نزد افرادی که قصد ایجاد تغییر در شکل، اندازه و فرم سینه‌های خود دارند و می‌خواهند شکل طبیعی سینه را حفظ کنند از محبوبیت خاصی برخوردار شود. 

مطالب مرتبط: عمل پروتز باسن

مزایای پروتز سینه اشکی

پروتز مدل اشکی یکی از طبیعی‌ترین روش‌های فرم‌دهی و حجم‌بخشی به سینه‌ها در بیماران است که استفاده از آن می‌تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد: 

  • تطابق با آناتومی بدن: جنس این پروتزها به گونه‌ای است که واکنش آلرژیکی در بدن ایجاد نکرده و به دلیل دارا بودن فرمی طبیعی، ساختار آناتومیک بدن را دچار هیچ‌گونه مشکلی نمی‌کند. 
  • ظاهر طبیعی‌تر: مهم‌ترین مزیت پروتز سینه اشکی ایجاد فرم و ظاهری طبیعی در اندام است. این پروتز کاملاً با حالت آناتومیک بدن هم جهت است و مانع از مصنوعی شدن بالاتنه می‌شود. 
  • نتایج طولانی مدت: اگر مراقبت‌های لازم بعد از عمل پروتز سینه به خوبی رعایت شود و از پروتزهای باکیفیت استفاده شود، ماندگاری آن در حدود بیش از 15 سال خواهد بود. 
  • احساس سبکی: پروتز سینه اشکی به هیچ عنوان باعث افزایش فشار بر قفسه سینه نمی‌شود و به علت حالت فیزیکی خاصی که دارد احساس سبکی متعادلی را به فرد می‌بخشد. 
  • بازگرداندن طراوت جوانی: افرادی که به علت شیردهی، سرطان یا حادثه دچار تغییرات ساختاری در ساختمان سینه خود شده‌اند، با استفاده از پروتز اشکی احساس بهتری نسبت به وضعیت جسمانی خود خواهند داشت.
  • عدم تغییرات اساسی در پوزیشن‌های مختلف بدن: فرم و شکل پروتز سینه اشکی به گونه‌ای است که در حالت‌های مختلف ایستادن، خوابیدن و یا نشستن دچار تغییر ظاهر نمی‌شود و به خوبی در محل آناتومیک خود ثابت می‌ماند.
قبل و بعد جایگذاری پروتز سینه اشکی

معایب و خطرات پروتز اشکی

عمل پروتز سینه قطره اشکی مشابه هر عمل جراحی یا زیبایی دیگر ممکن است با عوارض و خطراتی روبه‌رو باشد. برخی از این معایب عبارت است از: 

1- هزینه بالاتر: با توجه به تکنولوژی به کار رفته در کیفیت ساخت مواد اولیه پروتز و پیچیدگی و ظرافت جراحی ممکن است هزینه عمل کمی بالاتر باشد. 

2- خطر پارگی پروتز: جنس پروتزهای سینه خصوصاً مدل سیلیکونی، به‌گونه‌ای طراحی شده است که دچار پارگی و آسیب نشده و یا در صورت نشتی، مواد ژله‌ای داخل آن تخلیه نشود. در موارد بسیار نادر ممکن است به علت انتخاب پروتز ضعیف و یا سانحه و تصادف پروتز سینه دچار پارگی شود. 

3- عفونت: برای جلوگیری از ایجاد این عارضه باید شرایط بهداشتی در حین عمل کاملاً رعایت شود و بعد از جراحی آنتی‌بیوتیک تجویزی پزشک به صورت منظم مصرف شود. 

4- خونریزی: بعضی از پزشکان ممکن است بعد از عمل از درن استفاده کنند تا ترشحات ناشی از جراحی به خوبی تخلیه شود. این کار باعث جلوگیری از ایجاد هماتوم بعد از عمل پروتز سینه می‌شود. 

5- تورم، درد و کبودی: این موارد جزو عوارض طبیعی در روزهای اول بعد از پروتز سینه اشکی محسوب شده و معمولاً بسیار سریع برطرف می‌شوند. 

6- نیاز به جراحی مجدد: پروتزهای سینه دائمی نیستند و نیاز است بعد از حدود 10 الی 15 سال تعویض شوند.  

در صورت ایجاد عارضه و یا آسیب بافت پروتز ممکن است احتیاج به جراحی مجدد پیدا شود.

 

7- چرخیدن پروتز سینه: یکی از مهم‌ترین عوارض پروتزهای سینه اشکی است ولی در صورت قرارگیری و فیکس شدن دقیق پروتز امکان ایجاد این مشکل بسیار کم می‌شود. 

8- تشکیل بافت اسکار در اطراف پروتز: در هنگام عمل پروتز سینه اشکی معمولاً سه برش در ناحیه زیر بغل، زیر سینه و ناحیه آرئولار سینه ایجاد و پروتز در محل مناسب جایگذاری می‌شود. در صورت ایجاد آسیب بافتی و یا برش‌های غیر اصولی ممکن است بافت اسکار در اطراف پروتز تشکیل شود و فرم نهایی عمل را تحت تاثیر قرار دهد.

اگر برای جراحی پروتز سینه اشکی خود پزشک متخصص و حاذقی انتخاب کنید ریسک ایجاد عوارض پروتز سینه تا حدود بسیار زیادی کاهش می‌یابد و به خوبی می‌توانید از نتایج عمل رضایت کافی و کامل داشته باشید. در ادامه لیستی از بهترین جراحان پروتز سینه در شهرهای مختلف را مشاهده می‌کنید: 

ویژگی‌های پروتز اشکی

پروتزهای سینه اشکی ساختار هندسی و طراحی ویژه‌ای دارند که باعث ایجاد فرم طبیعی بعد از عمل می‌شود. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع پروتز را در ادامه می‌خوانید. 

  • ساختار کم حجم در قسمت فوقانی: فرم پروتز اشکی در قسمت بالایی به گونه‌ای است که نسبت به قفسه سینه زاویه کمتری دارد و باریک‌تر است. حجم کمتر قسمت فوقانی پروتز باعث می‌شود که پرشدگی سینه کاملاً طبیعی به نظر برسد و هیچ‌گونه بزرگ‌نمایی عجیبی در قفسه سینه مشاهده نشود. 
  • حجم بیشتر در قسمت تحتانی پروتز: حجم اصلی پروتز اشکی در قسمت پایینی پروتز قرار دارد که شیب طبیعی و انحنای اصلی سینه را شبیه‌سازی می‌کند و شرایطی ایجاد می‌شود که نوک سینه در موقعیت اصلی خود قرار بگیرد. 
  • قابلیت تطبیق با بدن: نوع مواد به کار رفته در پروتز سینه اشکی علاوه بر قابلیت استحکام و ماندگاری بالا در بدن، احساس هیچ‌گونه ماده خارجی اذیت‌کننده به فرد نمی‌دهد و به خوبی می‌تواند با شرایط بدن سازگاری داشته باشد. 
  • اندازه پروتز: انتخاب سایز و اندازه پروتز اشکی به شرایط جسمانی و ساختار کلی بدن شما بستگی دارد. انتخاب اندازه مناسب پروتز تا حدود زیادی باعث می‌شود که اندام شما زیباتر به نظر برسد. انتخاب اندازه‌های بسیار بزرگ باعث می‌شود تعادل آناتومی بدن دچار آسیب شود. 
راهنمای انتخاب سایز پروتز سینه

تفاوت پروتز اشکی با پروتز گرد

برای حجیم‌سازی سینه ممکن است از پروتزهای گرد نیز استفاده شود. بعضی از تفاوت‌های پروتز اشکی و گرد عبارتند از: 

  • در پروتز گرد قسمت بالایی سینه مشابه قسمت تحتانی پر می‌شود ولی در مدل اشکی قسمت بالایی حجم کمتری دارد. 
  • فرم پروتز گرد برای افرادی مناسب است که قصد حجیم‌سازی کل ساختار سینه را دارند ولی فرم اشکی برای افرادی مناسب است که می‌خواهند علی‌رغم بزرگ‌تر شدن سینه، شکل طبیعی آن نیز حفظ شود. 
  • پروتز گرد به علت ساختار حجیم‌تر ممکن است فشار بیشتری به قفسه سینه وارد کند ولی پروتز اشکی احساس راحتی بیشتری به فرد می‌دهد. 
مقایسه پروتز اشکی با پروتز گرد از نظر شکل ظاهری

آیا پروتز سینه اشکی برای همه افراد مناسب است؟ 

برای پاسخ به این سوال نیاز است بررسی جامعی از نظر جنبه‌های مختلفی که می‌تواند بر روی عمل جراحی پروتز سینه اشکی اثر بگذارد داشته باشیم. 

ویژگی‌های فردی

دلایل متعددی وجود دارد که فرد را ترغیب به انجام جراحی پروتز سینه اشکی می‌کند. این دلایل عبارتنداز:

  • زیبایی بیشتر
  • احساس کوچک بودن سینه
  • عدم تقارن سینه در دو طرف
  • تغییرات بعد از دوره شیردهی و تغییرات وزنی
  • برداشتن بخشی از بافت سینه به علت سرطان، آسیب به دنبال حادثه و… .

هر یک از این موارد باید به دقت بررسی شوند و تایید شود که آیا فرد با چنین ویژگی‌هایی کاندید مناسبی برای استفاده از پروتز سینه هست یا خیر. برای انجام پروتز سینه اشکی نیاز است که حتماً بررسی کاملی از لحاظ وضعیت جسمانی، قد، وزن و وضعیت سایر ارگان‌های بدن توسط پزشک متخصص صورت بگیرد تا شرایط انجام عمل پروتز سینه طبیعی به‌طور کامل مورد ارزیابی قرار گیرد.

شرایط پزشکی خاص

در بعضی موارد به علت سوابق پزشکی و یا بیماری‌های خاص ممکن است انجام پروتز سینه اشکی با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو شود و یا انجام آن به زمان دیگری موکول گردد. بعضی از این موارد عبارت‌اند از:

  • بیماری‌های قلبی عروقی 
  • دیابت کنترل نشده 
  • سرطان سینه درمان نشده 
  • کیست‌های سینه که علت آن مشخص نیست. 
  • اختلالات سیستم ایمنی 
  • اختلالات انعقادی خون 
  • عفونت فعال در سینه 
  • دوران بارداری و شیردهی 

نتایج روان‌شناختی

داشتن انتظارات واقع‌بینانه از عمل پروتز سینه اشکی در کنار توجه به مسائل روحی می‌تواند نقش بسیار مهمی در کسب نتایج سودمند ناشی از عمل داشته باشد. بسیاری از اختلالات روحی و روانی می‌توانند زمینه را برای ایجاد مشکلات بیشتر بعد عمل فراهم کنند ولی در صورتی که فرد درک درستی از شرایط جسمانی خود داشته باشد به خوبی می‌تواند با انتخاب پروتز مناسب سینه از نتایج عمل لذت کافی را ببرد. 

هزینه پروتز اشکی چقدر است؟

هزینه جراحی پروتز سینه اشکی به عواملی مثل میزان تجربه و تخصص جراح، نوع کلینیک زیبایی، برند پروتز، جنس و اندازه پروتز، هزینه اتاق عمل و… بستگی دارد. معمولاً به علت شرایط خاص طراحی پروتز اشکی ممکن است هزینه نهایی نسبت به پروتز گرد کمی بیشتر شود. در سال 1403 هزینه پروتز اشکی به طور معمول از حدود 50 میلیون تومان شروع می‌شود. 

نتیجه‌گیری

پروتز سینه اشکی نمایی کاملاً طبیعی و متناسب با ساختار بدن در فرد ایجاد می‌کند که می‌تواند احساس راحتی و رضایت مضاعفی برای زیباجو پدید آورد. طراحی هدفمندی که در پروتز سینه اشکی وجود دارد علاوه بر زیبایی‌بخشی و حجیم‌تر کردن سینه، به خوبی توانسته است شکل این نماد زیبایی زنانگی را تقویت کند. در پروتز اشکی تمرکز اصلی بر حفظ حالت طبیعی سینه است و از هرگونه اغراق و ایجاد حالتی غیرطبیعی خودداری می‌شود. 

سوالات متداول

خیر. برای انجام پروتز سینه اشکی باید بررسی کاملی توسط جراح از لحاظ وضعیت جسمانی، شرایط پزشکی و وضعیت روحی فرد صورت بگیرد تا شرایط انجام یا عدم انجام پروتز مشخص شود.
بعد از عمل پروتز سینه اشکی نیاز است که مراقبت‌های ویژه‌ای مانند شیوه خوابیدن، استفاده از گن، عدم انجام فعالیت سنگین و… را انجام بدهید. معمولاً بعد از حدود یک هفته تا ده روز با رعایت نکات مراقبتی و عدم انجام فعالیت‌های سنگین می‌توان فعالیت‌های روزمره را انجام داد.
هر اقدام جراحی و زیبایی امکان بروز خطر را دارد. با انتخاب پزشک متخصص باتجربه و ماهر در این حوزه می‌توانید ریسک ایجاد عوارض را کاهش دهید.
معمولا پروتز سینه حدود ده تا پانزده سال ماندگاری دارد و بعد از آن باید مجدد تعویض پروتز صورت بگیرد.

پزشک24 مرجع عمل های زیبایی

رسول فاطمی نژاد

نویسنده این مطلب:

دکتر رسول فاطمی نژاد هستم.نزدیک به ۱۰ سال  در حوزه پزشکی و زیست فعالیت جدی دارم اما همیشه نوشتن واسم جذاب بوده. اسفند ماه سال ۱۴۰۱ دوره پزشکی عمومی رو تموم کردم و نزدیک به شش ماهه که در حوزه تولید محتوای پزشکی تلاش‌های جدی‌تری انجام می‌دم. به نظرم محتوای پزشکی وب فارسی پتانسیل زیادی برای بهبود و توسعه داره و متاسفانه مقالات تخصصی و کاربردی به ندرت منتشر میشه. امیدوارم در سال‌های آینده من و همکارانم اتفاقات جدید و ارزشمندی رو در این حوزه رقم بزنیم.
5 1 رای
امتیازدهی به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها