کامپوزیت دندان یکی از روشهای زیبایی دندان است که میتواند نامنظمی و بدرنگی دندانها را پوشش بدهد. با استفاده از تکنیک روکش دندان میتوانید به لبخندی زیبا و چهرهای جذاب دست پیدا کنید. اما کامپوزیت دندان چیست و چگونه انجام میشود؟
ما در این مقاله از پزشک ۲۴، قصد داریم تا تمامی اطلاعات لازم را در خصوص این روکشهای دندان در اختیار شما قرار بدهیم و در مورد موارد استفاده از کامپوزیت و همچنین مزایا و عوارض آن بیشتر توضیح بدهیم. با ما در ادامه مقاله همراه باشید:
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان نوعی مواد پرکاربرد در دندانپزشکی است که کاربردهای مختلفی مانند ترمیم پوسیدگی ها و درمان های زیبایی دارد. با کمک آن میتوان ایرادات ظاهری دندانها مانند بدرنگی، لکههای دندان، فواصل بین دندانها، تا حدود کمی نامرتبی دندانها و …. را رفع نمود. این مواد با دقت و مهارت بسیار بالای دندانپزشک و باتوجه به شرایط هر فرد و طرح درمان توصیه شده توسط دندانپزشک بر روی دندانها قرار میگیرد. سپس با استفاده از تابش نور بر روی این مواد سفت و سخت میشوند. مواد کامپوزیت ترکیبی از ماتریس رزین، مواد پرکننده و مواد اتصال دهنده است و قرار گرفتن این مواد بر روی دندانها به صورت لایه به لایه انجام میشود.
مراحل کامپوزیت دندان چیست؟
- مرحله اول: انتخاب رنگ بر اساس سلیقه شما و رنگ طبیعی دندان هایتان
- مرحله دوم: در صورت نیاز به ترمیم دندان، دندانپزشک ابتدا آنها را ترمیم می کند.
- مرحله سوم: آماده سازی سطح دندان ها و در صورت نیاز تراش محدود دندانها
- مرحله چهارم: قرار دادن کامپوزیت روی دندانها و تاباندن نور مخصوص بر روی مواد برای محکم شدن
- مرحله آخر: پالیش و صیغل دادن کامپوزیت دندان
مراحل بالا را میتوانید در ویدیو زیر مشاهده کنید:
توجه داشته باشید که برای انجام روکش دندان کامپوزیت در ابتدا بایستی به بهترین دندانپزشک در این زمینه مراجعه نمایید.
در هر شهری که باشید بهترین پزشکان کامپوزیت دندان همان شهر را در صفحات زیر لیست کرده ایم:
- کامپوزیت دندان در تهران
- کامپوزیت دندان در مشهد
- کامپوزیت دندان در شیراز
- کامپوزیت دندان در اصفهان
- کامپوزیت دندان در رشت
انواع کامپوزیت دندان
کامپوزیت با توجه به مواد سازنده آن متفاوت است که انتخاب نوع آن به نظر دندانپزشک متخصص پس از انجام بررسیهای لازم بستگی دارد. در ادامه به توضیح این موارد پرداخته شده است:
- ماکروفیل یا کامپوزیت درشت دانه
- میکروفیل یا کامپوزیت ریز دانه
- نانو هیبرید، هیبرید و میکرو هیبرید
- نانوکامپوزیتها
در مقاله ای مجزا به صورت کامل “انواع کامپوزیت دندان” را شرح دادهایم.
هزینه کامپوزیت چقدر است؟
هزینه هر واحد کامپوزیت با توجه به نوع کامپوزیت برای هر فرد متفاوت است و معمولا از 900 هزار تومان شروع می شود. اگر اطلاعات بیشتری از هزینه های کامپوزیت میخواهید می توانید به مقاله “قیمت کامپوزیت دندان” مراجعه کنید.
فیلم کامپوزیت دندان
در ادامه میتوانید فیلم کامپوزیت دندان را مشاهده نمایید:
کاربردها و موارد استفاده کامپوزیت ونیر دندان
کامپوزیت دندان جلو
روکش دندان با استفاده از کامپوزیت یکی از روشهای بسیار مناسب برای زیبایی دندانهای قدامی میباشد. زمانی که دندانهای جلو دچار شکستگی، تغییر رنگ و یا حتی فواصل بین دندانی باشد به راحتی میتوان از این روش برای ترمیم و اصلاح آن استفاده نمود. اینکار همچنین به داشتن لبخندی زیباتر و در نهایت به دست آوردن چهرهای جذابتر کمک بسیاری میکند.
پر کردن فضای خالی بین دندانها
یکی دیگر از موارد پرکاربرد برای استفاده از کامپوزیت، پر کردن فواصل خالی بین دندانها میباشد. بسیاری از افراد برای حل این مسئله اقدام به انجام کامپوزیت میکنند که علاوه بر رفع این مشکل به زیبایی دندانهایشان کمک بسیاری میکنند.
کامپوزیت دندان افتاده
کامپوزیت میتواند به دلایل مختلفی مانند رعایت نکردن کامل و درست بهداشت دهان و دندان توسط فرد که موجب پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت و عفونت لثه میشود و یا فشار بیش از حد به کامپوزیت، کیفیت نامناسب کامپوزیت و …. از روی دندان جدا شود. پس از بروز این مسئله بایستی سریعا به مطب پزشک خود مراجعه نمایید تا پس از بررسیهای لازم تعمیر و یا تعویض گردد.
کامپوزیت دندان بهم ریخته
دندانهای بهم ریخته و یا نامنظم در صورتی که میزان شدت کمی داشته باشد و طبق نظر دندانپزشک قابلیت اصلاح داشته باشد، میتوان از کامپوزیت برای بهبود و اصلاح این موارد استفاده نمود. در واقع مواد کامپوزیت میتواند نامرتب بودن دندانها را تا حدودی پوشش بدهد.
کامپوزیت دندان بالا
بسیاری از افراد تمایل دارند تا تنها دندانهای فک بالای خود را کامپوزیت کنند چرا که نسبت به دندانهای پایین بیشتر قابل مشاهده میباشد. اینکار میتواند باعث شود تا فرد لبخندی زیباتر و در نهایت چهرهای جذابتر داشته باشد.
کامپوزیت دندان پوسیده جلو
برای ترمیم پوسیدگی دندانهای جلو راهکارهای بسیاری وجود دارد که از جمله آنها میتوان به پر کردن تاج دندان، کشیدن دندان، عصب کشی و یا ترمیم دندان با کمک کامپوزیت اشاره نمود. استفاده از این روش میتواند علائم پوسیدگی و تیرگی دندان را به طور کامل پوشش بدهد.
کامپوزیت دندان پایین
کامپوزیت نیز برای زیبایی دندان های فک پایین هم انجام میپذیرد. برای اینکار تعداد دندانهای مورد نیاز برای انجام اینکار که توسط خود فرد و دندانپزشک تعیین می شود با کمک مواد کامپوزیت پوشش داده میشوند.
کامپوزیت دندان پر شده
کامپوزیت ها در دیگر درمان ها، مانند ترمیم مورد استفاده قرار میگیرند. از این جهت میتوان برای پر کردن دندانهای آسیب دیده از آن استفاده نمود تا همرنگ سایر دندانها و کاملا طبیعی باشد.
کامپوزیت دندان خرگوشی
برای انجام کامپوزیت دندان خرگوشی، مواد با مقاومت بالا بر روی دندانهای جلویی قرار میگیرند و با اشعه نور بر روی سطح دندان سفت و محکم میشوند. در نهایت با صیقل دادن این مواد به فرم پذیری بیشتر آن کمک میکنند.
کامپوزیت دندان جلو آمده
در صورت نیاز و بزرگ بودن تاج دندان ممکن است سطح بسیار نازکی از آن تراشیده شود و سپس مواد کامپوزیت بر روی دندانها قرار گیرند. این کار باعث میشود تا حالت جلو آمده دندانها کاملا بهبود یابد و به زیبایی بیشتر لبخند بیمار کمک بسیاری میکند. اگر میزان ناهنجاری دندانها زیاد باشد باید ابتدا درمان ارتودنسی دندان انجام شود و پس از آن میتوانید کامپوزیت انجام دهید. قابل به ذکر است که در صورت تشخیص برای درمان ارتودنسی، درمان زیبایی کامپوزیت ها به هیچ عنوان جایگزین درمان ارتودنسی نمیشود.
کامپوزیت تمام دندانها
کامپوزیت دندانها میتواند بر اساس نیاز و خواسته بیمار و همچنین نظر دندانپزشک متخصص پس از انجام بررسیهای لازم بر روی تعداد دندانهای مشخصی قرار گیرد. در واقع این روش میتواند بر روی تعداد مشخصی از دندانها، مطابق با نظر دندانپزشک و خواسته قرار گیرد.
چه تعداد از دندانها نیاز به کامپوزیت دارند؟
تعداد دندانهای مورد نیاز برای انجام کامپوزیت به نیاز خود فرد و همچنین نظر دندانپزشک متخصص بستگی دارد. در واقع تعداد دندانهایی که دارای بی نظمی و بدرنگی هستند به روکش نیاز دارند. اما در نهایت این مسئله کاملا شخصی بوده و فرد میتواند با مشورت پزشک خود هر تعداد از دندانهایی را که احتیاج دارد کامپوزیت انجام بدهد.
مقاله پیشنهادی: عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان
مقایسه و تفاوت کامپوزیت دندان و سایر روشهای زیبایی دندان
مقایسه کامپوزیت و بلیچینگ (سفید کردن)
بلیچینگ دندان روشی برای سفید کردن دندانها محسوب میشود و این تکنیک نمیتواند نامرتبی و یا ناهنجاریهای دندان را پوشش بدهد. برای دندانهایی که رنگ آنها متمایل به زرد هستند میتوان از راهکار بلیچینگ برای سفید کردن آنها استفاده نمود که مدت ماندگاری آن در حدود 6 ماه تا یکسال میباشد.
اما در کامپوزیت دندان علاوه بر رفع بدرنگی دندانها، نامنظمی و فواصل بین دندانی نیز برطرف میشود. از این رو میتوان از این روش برای اصلاح طرح لبخند و داشتن چهرهای جذابتر نیز استفاده کرد که مدت ماندگاری آن نیز در حدود 10 سال میباشد.
جزئیات بیشتر در مقاله کامل:“فرق بلیچینگ و کامپوزیت دندان“
فرق لمینت و کامپوزیت دندان
کامپوزیت و لمینت دندان در ظاهر ممکن است شباهتهای بسیاری داشته باشند، اما در شیوه ساخت آنها و همچنین ویژگیهای آنها تفاوتهای اساسی وجود دارد که در ادامه به توضیح آنها پرداخته شده است:
- هزینه انجام روش کامپوزیت نسبت به لمینت بسیار کمتر است.
- در روش کامپوزیت نیازی به قالب گیری نیست اما برای لمینت قالبها توسط لابراتور ساخته میشوند.
- معمولا کامپوزیت در طی یک جلسه انجام میشود اما لمینت نیاز به چندین جلسه درمان دارد.
- در کامپوزیت امکان برگشت پذیری وجود دارد چرا که سطح مینای دندان تراشیده نمیشود.
- ماندگاری و طول عمر بسیار بیشتر از ماندگاری کامپوزیت میباشد.
- لمینت دندان میتواند ناهنجاریهای عمیقتر و گستردهتری را پوشش بدهد.
در مقاله “فرق لمینت و کامپوزیت؛ تفاوت لمینت و کامپوزیت و روکش” دقیق تر و جزء به جژ این تفاوت ها را بررسی کرده ایم.
سرامیک دندان بهتر است یا کامپوزیت؟
ماندگاری و دام لیمنت سرامیکی بیشتر است و هزینه بالاتری نسبت به کامپوزیت دارد. با این حال کامپوزیت هزینه پایین تر است. به جهت ترمیم شکستگی نیز کامپوزیت بهتر است.
ارتودنسی دندان یا کامپوزیت؟
کامپوزیت زیبایی دندان را چند برابر میکند و برای پر کردن فاصله بین دندانها و همچنین بهمریختگی دندانها مناسب است ولی اگر فاصله بین دندانها خیلی زیاد باشد کامپوزیت توصیه نمیشود. در این موارد بهتر است از دیگر روشهای درمانی مانند ارتودنسی دندان برای ایجاد نظم و پر کردن فاصله بین دندانها استفاده کرد.
روکش بهتره ا کامپوزیت دندان؟
روکش دندان برای ترمیم دندان شکسته استفاده میشود ولی کامپوزیت دندان برای زیبایی و پوشش ناهنجاری دندان مورد استفاده قرار میگیرد. تصمیم در مورد استفاده از کامپوزیت یا روکش به نیاز شما و نظر دندانپزشک بستگی دارد.
ترمیم کامپوزیت دندان چگونه انجام میشود؟
پس از گذشت مدت زمانی ونیر کامپوزیتها ممکن است دچار ترک خوردگی و یا حتی شکستگی شوند که در این صورت نیاز به ترمیم دارند. کامپوزیت دندان شکسته را میتوان به راحتی ترمیم کرد و این مراحل بدون هیچ گونه دردی و در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام میگیرند.
برای ترمیم کامپوزیت دندان، ابتدا باید به دندانپزشک مورد نظر مراجعه کنید تا نحوه ترک خوردگی و شکستگی کامپوزیت ونیر به دقت بررسی شود. امکان ترمیم مجدد برای کامپوزیت آسیب دیده با لایه گذاری بر روی دندانها وجود دارد. البته این روش میتواند موجب ضخیمتر شدن لایه کامپوزیت بر روی دندان شود و ظاهر زیبای آن را دچار اختلال کند.
به همین علت معمولا پزشک در ابتدا لایه کامپوزیت ونیر پیشین را از روی دندان برداشته و مجددا از رزین کامپوزیت جدیدی برای فرم دهی دندان شما استفاده میکند.
برای ترمیم کامپوزیت دندان بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید، زیرا انتخاب رنگ رزین کامپوزیت و سایه مناسب که هم رنگ ونیرهای کامپوزیتی نصب شده بر روی سایر دندانهای شما باشد با توجه به اینکه دندانپزشک کاملا میداند که چه نوع برند و رنگی را استفاده کرده است، بسیار سادهتر میباشد.
عوارض کامپوزیت دندان
روکش دندان با استفاده از کامپوزیت میتواند مانند سایر روشهای زیبایی دارای عوارضی باشد که در ادامه به توضیح این موارد پرداخته شده است:
- حساس شدن دندان ها به تغییر دما
- امکان پوسیدگی دندان های زیر کامپوزیت
- التهاب لثه
- در صورت عدم رعایت برخی موارد مهم توسط دکتر، عدم یک رنگ شدن دندان ها
مزایای و فواید کامپوزیت دندان
روکش دندان با استفاده کامپوزیت میتواند مزایای بسیاری را به همراه داشته باشد که از جمله آنها به موارد زیر اشاره شده است:
- زیبایی لبخند و چهره
- هزینه مناسب تر با توجه به معایبی که دارد
- افزایش اعتماد به نفس
- انجام کامپوزیت در یک جلسه
- هزینه کمتر نسبت به سایر روشها
- پوشش بسیاری از عیوب ظاهری دندانها
- به دلیل مزایای بسیاری که کامپوزیت دارد امروزه به عنوان یک روش بسیار پرطرفدار برای اصلاح لبخند و زیبایی بیشتر در افراد شناخته میشود.
اقدامات لازم قبل انجام کامپوزیت دندان
از جمله اقدامات مهم قبل از اقدام به کامپوزیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مراجعه به بهترین دکتر کامپوزیت
- مشورت با پزشک در مورد فرم و رنگ مورد نظر کامپوزیت
- ترمیم دندانهای آسیب دیده قبل از اقدام به انجام کامپوزیت
- اگر ناهنجاری دندانهای شما بیش از حد است اول نسبت به ارتودنسی دندان اقدام کنید.
✓ بهتر است در زمان انتخاب دندانپزشک متخصص خود نمونه کارهای پزشک را مشاهده کنید و از رضایت مراجعین قبلی اطمینان حاصل نمایید.
عوامل موثر بر دوام و ماندگداری کامپوزیت
همان طور که به این موضوع اشاره کردیم فاکتورهای بسیاری هستند که میتوانند مدت زمان دوام و ماندگاری کامپوزیت را افزایش بدهند. در ادامه به توضیح بیشتری در خصوص این موارد پرداختهایم:
- میزان تخصص و تجربه پزشک
از مهم ترین نکات برای افزایش طول عمر کامپوزیتهای دندان میتوان به میزان تخصص و مهارت دندانپزشک اشاره کرد. در واقع هرچه تجربه یک پزشک در این زمینه بیشتر باشد میتواند نتایج بهتری را برای بیمار خود به دست آورد از این رو ماندگاری کامپوزیت نیز افزایش پیدا میکند.
- نوع و برند
برندهای مختلفی برای کامپوزیت دندان وجود دارد که هر کدام از آنها دارای دوام و ماندگاری خاص خود میباشد. در واقع هرچه کیفیت مواد به کار رفته در کامپوزیت دندان بیشتر باشد به طور قطع ماندگاری آن نیز افزایش پیدا میکند.
- رعایت مراقبتهای بعد از کامپوزیت
میزان رعایت مراقبتهای بعد از کامپوزیت دندان و توجه به توصیههای پزشک میتواند تاثیر بسیاری بر روی مدت زمان ماندگاری بعد از کامپوزیت داشته باشد. این موارد میتوانند شامل مراجعه به موقع به مطب پزشک، رعایت رژیم غذایی سالم و مناسب، رعایت بهداشت دهان و دندان و… باشند.
- بهترین رنگ کامپوزیت
قبل از نصب کامپوزیت دندان باید رنگ آن را انتخاب کنید. رنگ کامپوزیت بر اساس سن، رنگ پوست، مو، شخصیت، شغل و سلیقه فرد انتخاب میشود و برای کامپوزیت دندان طبیعی میتوانید از رنگ متناسب با سایر دندانهای خود استفاده کنید. به طور کلی باید رنگ کامپوزیت طوری انتخاب شود که بین رنگ پوست و رنگ کامپوزیت فرد اختلاف زیادی نباشد. نظر دندانپزشک با توجه به تجربهای که در این زمینه دارند به شما کمک زیادی خواهد کرد.
نحوه مراقبت از کامپوزیت دندان
مراقبت بعد از کامپوزیت دندان برای افزایش ماندگاری و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو در ادامه به این موارد اشاره شده است:
- بهداشت دهان و دندان را بیشتر از قبل رعایت کنید و به صورت مداوم از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.
- مصرف نوشیدنیهای که دارای رنگدانههای اضافه هستند مانند نوشابه و یا چایی را کمتر استفاده کنید.
- مصرف سیگار، قلیان و یا سایر دخانیات را کاهش بدهید تا از تغییر رنگ کامپوزیتهای خود جلوگیری کنید.
- از شکستن آجیل با دندان و قرار دادن اجسام سفت و سخت در بین دندانهای خود به شدت پرهیز کنید.
- مراقب باشید تا ضربهای به دندانهای شما وارد نشود زیرا میتواند باعث شکستگی کامپوزیت گردد.
- از جویدن و یا خوردن خوراکیهای چسبناک مانند آدامس و یا پاستیل بعد از کامپوزیت خودداری کنید.
به صورت کلی باید گفت که داشتن رژیم غذایی مناسب بعد از کامپوزیت و استفاده کمتر از خوراکیهای سفت و یا حاوی رنگ غیر مجاز میتواند طول عمر و ماندگاری کامپوزیتهای دندان شما را افزایش بدهد.
رژیم غذایی مناسب بعد از کامپوزیت
همان طور که به این موضوع اشاره کردیم، رژیم غذایی مناسب بعد از روکش دندان با کامپوزیت میتواند در میزان ماندگاری آن تاثیر مستقیمی داشته باشد. برخی از موارد مهم در خصوص این مسئله به شرح زیر میباشد:
- در طول روز از آب فراوان استفاده کنید تا در صورتی که از خوراکیهای حاوی رنگ مصرف کرده باشید آن را از روی دندان شما پاک کند.
- هرچه غذاهای سفت کمتر استفاده کنید بهتر است. در نتیجه مصرف غذاهای نرم مانند سوپ، فرنی، شیربرنج و… را افزایش بدهید.
- بهتر است به جای استفاده از آبمیوههای صنعتی از آبمیوههای طبیعی که حاوی رنگهای غیر مجاز نمیباشند استفاده کنید.
- بهتر است میوهها و سبزیجات سفت و سخت را به صورت کمپوت و یا بخارپز شده استفاده کنید.
- همچنین مصرف غذاهای بسیار شیرین را تا جای ممکن به حداقل برسانید.
سوالات متداول
1- طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟
به صورت کلی و با رعایت تمامی این موارد میتوان گفت که ماندگاری کامپوزیت دندان در حدود ۱۰ سال میباشد.
همچنین عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که بر اساس آن میتوان این مدت زمان را افزایش و یا کاهش داد. برخی از فاکتورهای موثر بر روی طول عمر کامپوزیت ونیر می توان به میزان رعایت بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی بعد از کامپوزیت دندان، جنس و نوع روکشهای دندان، میزان مهارت دندانپزشک، تشخیص و طرح درمان مناسب اشاره کرد.
2- آیا بر روی روکشهای دیگر می توان کامپوزیت انجام داد؟
خیر. انجام کامپوزیت بر روی دندانهای روکش شده امکان پذیر نمیباشد چرا که این مواد قابلیت چسبندگی بر روی روکشها ندارند.امکان انتخاب رنگ روکش بر اساس دلخواه بیمار قابل انجام است.
3- آیا روی دندان ایمپلنت شده میتوان کامپوزیت انجام داد؟
در مورد این مسئله نیز همانند روکش دندان، بر روی دندانهای ایمپلنت شده نمیتوان کامپوزیت انجام داد. چرا که چسب کامپوزیت دندان بر روی اینگونه روکشها قابلیت چسبندگی ندارد.
4- چگونه بهترین مدل کامپوزیت مناسب صورت خود را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب بهترین مدل کامپوزیت دندان میتوانید بر اساس سایر دندانهای خود و رنگ طبیعی آنها اینکار را انجام بدهید. برای انجام بهتر این کار میتوانید با دندانپزشک خود مشورت نمایید.
5- آیا کامپوزیت درد دارد؟
برای انجام کامپوزیت دندان از بی حسی موضعی استفاده میشود از این رو بیمار در حین انجام کار هیچ گونه احساس درد و ناراحتی نخواهد داشت.
6- آیا کامپوزیت باعث بد بو شدن دهان میشود؟
کامپوزیت نیز مانند دندانهای طبیعی نیاز به رعایت بهداشت دهان و دندان دارد تا از تجمع باکتری و باقی ماندن غذا و خوراکی در بین دندان جلوگیری شود. در صورتی که بهداشت دندانهای خود را به طور کامل رعایت نمایید میتوانید از بروز بوی بد دهان خود جلوگیری کنید.
7- جرم گیری کامپوزیت چگونه است؟
یکی از روشهای سلامت دهان انجام جرمگیری دندان است که اینکار را میتوان بعد از کامپوزیت دندان هم انجام داد. در واقع یکی از روشهای بسیار موثر برای کاهش بوی بد دهان بعد از کامپوزیت انجام جرمگیری دندان میباشد.
8-کامپوزیت چقدر طول میکشد؟
کامپوزیت دندان معمولا در طی یک جلسه انجام میشود و مدت زمان آن برای هر دندان در حدود 40 تا 60 دقیقه میباشد. البته باید بدانید که مدت زمان انجام کامپوزیت به صورت کلی به تعداد دندانهای مورد نیاز برای انجام اینکار و همچنین مهارت و تخصص دندانپزشک بستگی دارد. از این رو این مدت زمان برای تمامی افراد یکسان نمیباشد و ممکن است طول مدت درمان برای یک فرد کاهش و یا افزایش پیدا کند.
9-کامپوزیت در دوران بارداری چگونه است؟
انجام کامپوزیت در طول دوران بارداری هیچ گونه محدودیتی ندارد و خانم باردار میتواند پس از گذشت سه ماه از بارداری خود اینکار را انجام بدهد. اما در صورت عدم ضرورت اینکار بهتر است انجام کامپوزیت دندان را به بعد از دوران بارداری انتقال بدهید.
10-آیا کامپوزیت طبیعی باعث جلو آمدن دندان ها می شود؟
یکی از نگرانی افرادی که تمایل به انجام کامپوزیت دندان دارند، جلو آمدن دندانها پس از انجام ونیر کامپوزیت است. این مشکل زمان به وجود میآید که دندانپزشک مهارت و تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد و ضخامت کامپوزیت استفاده شده بیش از حد باشد. همچنین ممکن است جلو آمدن بیش از حد دندان ها باعث التهاب لثه شود
11- آیا دندان شکسته را میتوان با کمک کامپوزیت ونیر ترمیم کرد؟
بله، یکی از روشهای مرسوم برای اصلاح و ترمیم دندانهای شکسته، نصب کامپوزیت ونیر بر روی آن میباشد. این روش میتواند برای ترمیم دندانهای شکسته، نتیجه سریع داشته باشد و تنها در طی یک جلسه و بدون نیاز به هیچ گونه بی حسی انجام شود.
12- چه کسانی نمیتوانند از کامپوزیت ونیر برای دندانهای خود استفاده کنند؟
این روش درمانی برای افرادی که دارای شرایط زیر هستند نمیتواند روش مناسبی برای اصلاح دندانهای آنها محسوب شود:
• کسانی که عادتهایی مانند دندان قروچه دارند.
• افرادی که سایش دندانی بسیار شدیدی دارند.
• بیمارانی که دندانهای به شدت به هم ریختهای دارند.
• افرادی که از بهداشت دهانی بسیار پایینی برخوردار هستند.
• و در نهایت کسانی که دندانهای بسیار درشت و برجستهای دارند.
برای اینکه بدانید انجام کامپوزیت دندان برای شما مناسب است یا خیر، میتوانید به صورت حضوری به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا پس از انجام بررسیهای لازم در خصوص این مسئله به شما اطلاع داده شود.
14- در چه مواردی از کامپوزیت دندان استفاده میشود؟
از این روش میتوان برای پر کردن فاصله بین دندانها استفاده کرد. همچنین کامپوزیت دندان های نامرتب برای اصلاح بهمریختگی دندانها نیز استفاده میشود و میتواند روش مناسبی برای بهبود مشکلات ظاهری در دندان مانند بدرنگی و یا کج بودن آنها باشد.
15- آیا احساس سنگینی روی دندان بعد کامپوزیت طبیعی است؟
به دلیل قرار گرفتن حجمی از مواد روی دندانها احساس سنگینی روی دندان در روزهای اول طبیعی است ولی اگر حجم زیادی از مواد به صورت غیر استاندارد روی دندان قرار داشته باشد ممکن است سنگینی بیشتری احساس کنید که طبیعی نیست و بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.
16-کامپوزیت دندان مناسب چه افرادیست؟
- افرادی که دندانهای آنها بنا به دلایل مختلف دچار تغییر رنگ شده است.
- کسانی که بر روی دندانهای خود لکههایی دارند و تمایل به رفع آن دارند.
- افرادی که دارای نامنظمیهای سطحی در دندانهای خود هستند.
- کسانی که دارای فاصلههای خالی میان دندانهای خود هستند.
- کسانی که برای رفع ناهنجاری دندانهای خود اقدام کردهاند.
- افرادی که خواستهها و توقعات منطقی از نتیجه کار دارند.
پزشک۲۴ مرجع تخصصی زیبایی دندان
میانگین امتیاز: 3.49 از 5