انواع کامپوزیت دندان بر اساس برند، قیمت، رنگ، مدل متفاوت است که به طور کلی کامپوزیت دندان از جمله روشهای زیبایی به شمار میآید که امروزه روش بسیار کاربردی برای درمان مشکلات زیبایی دندان به شمار می آید. گستره کاربرد مواد کامپوزیتی بسیار زیاد است که در این متن از وبسایت پزشک 24، به بررسی دقیق تر مواد کامپوزیتی و انواع آن میپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید:
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت مادهای در دندانپزشکی است که در موارد بسیاری همچون موارد درمانی و هم در موارد زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد و دارای انواع مختلفی میباشد. این ماده کاربردی از مواد مختلفی تشکیل شده است که خاصیتهای منحصر به فردی به آن میدهد و با توجه به مواد استفاده شده در آن، میتوان این ماده را در موارد مختلف و گوناگونی مانند پر کردن پوسیدگیها و درمانهای زیبایی استفاده کرد.
فیلم کامپوزیت دندان جلو
در ادامه میتوانید فیلم کامپوزیت دندان جلو را مشاهده کنید:
انواع برند کامپوزیت دندان
میتوان به کامپوزیت ونیر های coltene، dmg america، kerr و .… اشاره کرد که هرکدام با توجه به ماده تشکیل شده آن دارای خواص متفاوتی میباشد و انواع مارک کامپوزیت دندان هستند و با توجه به میزان بودجه و نظر دندانپزشک میتوان هر کدام از آنها را استفاده کرد. با مشاهده عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
در ادامه به طور مختصر توضیحاتی در مورد برخی از برند های کامپوزیت دندان در زیر آورده شده است:
برند بیسکو (bisco)
این برند جزو محصولات آمریکایی به حساب می آید که از سال ۱۹۸۱ شروع به کار کرد و طرفداران زیادی را در بین دندانپزشکان پیدا کرد. یکی از بهترین برندهای موجود در حال حاضر است که مواد مختلفی را در زمینههای کامپوزیت، لمینت و دیگر مواد دندانپزشکی تولید کرده است.
برند coltene
این شرکت سوییسی در سال ۱۹۵۶ شروع به کار کرد و گستره زیادی از مواد دندانپزشکی را به تولید رسانید این شرکت مواد دندانپزشکی تولید شده را به کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کشور های اروپایی و …. ارسال میکند. بیشترین ماده ی تولیدی آن مواد مورد استفاده در زمینه ایمپلنت میباشد. همچنین کامپوزیت تولید شده در این شرکت از کیفیت و معروفیت بالایی برخوردار است. قیمت مناسب، رنگپذیری کم و رنگ ثابت، استحکام بالا، پولیشپذیری آسان و مقاومت بالای آن از مزیتهای مواد تولید شده این شرکت میباشد.
برند DMP
این شرکت در سال ۱۹۸۵ تاسیس شد که دارای سابقه بالایی نسبت به دیگر برند های گفته شده میباشد. این شرکت عموم گواهینامههای استاندارد بین المللی را دارا است و طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد. همچنین کامپوزیت دندان تولید شده این برند ظاهری بسیار نزدیک به دندانهای طبیعی دارد.
برند lvoclar vivadent
این شرکت در سال ۱۹۸۶ تاسیس شده است که اولین محصول آن برای کامپوزیت قدامی بوده است. صاحب شرکت lvoclar vivadent فاکتورهای متعددی را برای کامپوزیت قدامی خوب در نظر داشت. به طور مثال: کامپوزیت قدامی باید دارای خاصیت جلاپذیری بالا و خواص فیزیکی مناسب باشد. همچنین سایش و مقاومت آن نسبت به مواد بالا باشد تا به راحتی آسیب نبیند. میتوان گفت این شرکت فعالیت تخصصیتری نسبت به دیگر شرکتهای گفته شده در این زمینه دارد و از جمله شرکتها یمعتبر در حوزه ی مواد دندانپزشکی میباشد.
برند tokuyama
این شرکت ژاپنی با تعداد شعب بسیار زیادی در کشور های مختلف فعالیت میکند و یکی از بهترین و بزرگترین شرکتهای تولید کننده مواد دندانپزشکی میباشد. این شرکت به عنوان برند آسیایی در کل دنیا شناخته شده است و دارای مواد دندانپزشکی با کیفیتی میباشد.
برند DMG AMERICA
این شرکت آمریکایی تولید بسیاری از مواد دندانپزشکی را میکند و ارسال آن به بسیاری از کشورها انجام میشود. این شرکت از محبوبترین تولید کنندهها به شمار میآید. محصولات تولید شده این برند در مقابل ضربه و سایش مقاومت بالایی را نشان میدهند.
انواع کامپوزیت دندان و قیمت
از انواع کامپوزیت دندان میتوان به کامپوزیتهای مورد استفاده در ترمیم دندان استفاده کرد که بسته به میزان پوسیدگی و میزان مصرف مواد، رنج قیمت گستردهای را شامل میشود. انواع دیگر کامپوزیتها را میتوان کامپوزیت ونیرهای مورد استفاده در زمینه زیبایی نام برد که هزینه کامپوزیت دندان حدود ۱.۵ میلیون تا ۵ میلیون تومان را به ازای هر واحد شامل میشود.
انواع رنگ کامپوزیت دندان
رنگهای کامپوزیت دندان بدون محدودیت و در تمامی رنگهای مختلف موجود میباشد. ترمیم کامپوزیت دندان با توجه به رنگ دیگر دندانها شما انجام شده که لبخند زیبا داشته باشید. در ادامه میتوانید عکس انواع کامپوزیت دندان را بر اساس رنگ مشاهده کنید:
انواع مدل کامپوزیت دندان
به دلیل کاربردهای گسترده این ماده در دندانپزشکی، دستهبندی انواع مدلهای کامپوزیت به ۲ صورت زیر طبقهبندی میشود. در نوع اول با توجه به ماده استفاده شده در آن به انواع رزین کامپوزیتها شامل ماکروفیل و میکروفیل، هیبریدها، نانوهیبریدها و… تقسیم میشود. همینطور بر اساس محل استفاده آنها، به کامپوزیتهای خلفی، قدامی و یونیورسال و …. تقسیم میشود. هدف از استفاده تمامی این مواد یکسان و به جهت درمان و زیبایی دندانهای فرد میباشد.
کامپوزیت ماکروفیل چیست؟
انواع این مدل کامپوزیتها شامل مواد تشکیل دهنده ۱۰ تا ۵۰ میکرون میباشد که باعث ایجاد خاصیت استحکام بالاتر و مقاومت بالای این ماده میشود.
انواع کامپوزیت های ماکروفیل چگونه است؟
این کامپوزیتها اولین انواع مواد کامپوزیت دندان بودند که وارد بازار شدند، این مواد دارا ذرات بزرگتر ۱۰ تا ۱۵ میکرومترمی باشد که ذرات بزرگتر این کامپوزیتها استحکام و مقاومت بالاتری را برای این مواد به ارمغان میآورد. بیشتر کامپوزیتهای ماکروفیل از فلز های غیر آلی تشکیل شده است.
انواع کامپوزیت های میکروفیل چگونه است؟
با گذر زمان انواع کامپوزیتهای میکروفیل با ذرات تشکیل دهنده کوچکتر وارد بازار شدند که این مواد خاصیت زیبایی بیشتری را فراهم میآورد. همچنین خاصیت پولیش پذیری بیشتر این کامپوزیتها موجب افزایش زیبایی در این مواد میشود.
انواع کامپوزیت های هیبرید چگونه است؟
کامپوزیتهای هیبرید دارای تلفیقی از ذرات با اندازههای مختلف میباشد که این تنوع در ذرات مورد استفاده در کامپوزیتهای هیبرید، موجب بروز خاصیت زیبایی و استحکام آن میشود. چرا که این ماده هم دارای ذرات کوچکتر میکروفیل و هم ذرات بزرگتر ماکروفیل میباشد و خواص هر دو ماده ی ذکر شده در کامپوزیت هیبریدی قابل مشاهده است.
نانو کامپوزیت ها چیست؟
کامپوزیتهایی که یک یا چند جز از آن کمتر از ۱۰۰ نانومتر می باشد. نانو کامپوزیتها از دو فاز بلوری و پلیمری تشکیل شدهاند که به نسبت های مختلفی در انواع نانوکامپوزیتها وجود دارند. این مواد نسبت به دیگر انواع کامپوزیتها دارا ی وزن کمتری میباشد.
مزایا کامپوزیت دندان چیست؟
از مزایا کامپوزیتها میتوان به گستره رنگی بسیار زیاد آن و تنوع زیاد کامپوزیتها و همچنین قابلیت استفاده زیاد آن در درمانهای مختلف دندان از جمله زیبایی و در ترمیمهای پوسیدگی استفاده کرد. همچنین خاصیت پولیشپذیری این مواد خاصیت زیبایی آنها را چند برابر کرده و مواد همرنگ با دندانها را ایجاد میکند.
معایب کامپوزیت چیست؟
از معایب کامپوزیتها میتوان به رنگپذیری آن و به میزان کمی سایش این ماده اشاره کرد که با رعایت برخی نکات بسیار ساده کاملا قابل پیشگیری میباشد.
کاربرد های کامپوزیت دندان چیست؟
در موارد ترمیم دندانهایی که دچار پوسیدگی شدهاند و یا درمان دندانهایی که زیبایی آن ها کاهش یافته، میتوان از کامپوزیتها استفاده کرد. موارد استفاده گسترده کامپوزیتها هم که در درمان و زیبایی قابل استفاده میباشد، این ماده را به ماده کاربردی با خاصیتهای مختلف تبدیل کرده است که قابلیت استفاده در بسیاری از درمان های دهان و دندانها را دارد.
سخن نهایی
در این مقاله از پزشک ۲۴، به طور کامل در مورد انواع کامپوزیت دندان، کامپوزیت دندان خرگوشی، فیلم کامپوزیت دندان جلو، انواع کامپوزیت دندانی و مدلهای مختلف سازنده آن صحبت شد. اگر در مورد انواع کامپوزیت دندان سوال دارید در قسمت کامنتها با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت به شما پاسخ داده شود.
سوالات متداول
۱- کدام نوع کامپوزیت دندان بهتر است؟
تمامی انواع کامپوزیتها بسته به مورد استفاده آنها و تشخیص و طرح درمان پزشک انتخاب میشود. کامپوزیتهای زیبایی معمولا کامپوزیتهایی با ذرات کوچکتر و در مواردی که زیبایی کمتر اهمیت دارد کامپوزیتهایی با ذرات بزرگتر که استحکام بالاتری را به ارمغان میآورد مورد ترجیح است.
۲- انواع کامپوزیت دندان و قیمت آن چقدر است؟
قیمت انواع کامپوزیتها بسته به مورد استفاده آنها در درمان ترمیمی و یا درمان زیبایی است که در درمانهای ترمیمی بسته به میزان پوسیدگی که دندان را درگیر کرده است متغیر میباشد. هرچه پوسیدگی دندانها بیشتر باشد مواد استفاده شده و زمان مورد نیاز برای درمان آن بیشتر و به همان نسبت افزایش قیمت در درمان قابل توجیه میباشد. در مورد درمانهای زیبایی کامپوزیتها، برای هر واحد از ۱.۵ میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان به ازای هر واحد قابل تغییر است. گفتنی است که هزینههای بیان شده کاملا بسته به شرایط بیمار و تشخیص دندانپزشک قابل تغییر است.
پزشک۲۴ مرجع تخصصی زیبایی دندان
منبع: dentaltix