جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برداشتن چربی هنگام سزارین

برداشتن چربی هنگام سزارین از طریق جراحی پیکرتراشی تامی تاک امکان‌پذیر است. در صورت تایید پزشک و بررسی تمام جوانب لازم، امکان انجام این جراحی ترکیبی بلافاصله بعد از زایمان وجود دارد؛ اما پزشکان توصیه می‌کنند حداقل 6 ماه بعد از زایمان اقدام به پیکرتراشی کنید.

سزارین و برداشتن چربی

دیگر نیازی نیست نگران عارضه‌هایی چون افتادگی پوست، تجمع چربی در شکم، جدا شدن عضلات شکم و ترک‌های پوستی بعد از زایمان و سزارین باشید چراکه با توسعه علم پزشکی و روش‌های جراحی نوین، امکان برداشتن چربی هنگام سزارین به واسطه عمل‌های زیبایی مانند ابدومینوپلاستی یا تامی تاک فراهم شده است. اما فراموش نکنید که حفظ سلامت مادر و جنین پس از زایمان مهم‌ترین اولویت جراحان و پزشکان است و همه واجد شرایط انجام عمل زیبایی بدن به‌طور همزمان با سزارین نیستند.

با توجه به علاقه روزافزون مادران به عمل پیکرتراشی و برداشتن چربی حین سزارین، ضروری است که مزایا، معایب و چالش‌های پیش روی افراد به دقت بررسی شوند. آیا می‌دانید نظر پزشکان متخصص راجع‌به انجام همزمان ابدومینوپلاستی و سزارین چیست؟ در این مقاله از پزشک 24 به بررسی نظر پزشکان و شرایط انجام جراحی تامی تاک به صورت همزمان با سزارین می‌پردازیم. 

آشنایی با هر دو عمل سزارین و تامی تاک 

اگر می‌خواهید بلافاصله پس از جراحی سزارین، با عمل پیکرتراشی چربی‌های اضافه را نیز خارج کنید، بهتر است اطلاعات کاملی از این دو جراحی و نحوه انجام هر یک داشته باشید. 

عمل سزارین

به خروج جنین از طریق برش شکمی و رحمی سزارین می‌گویند. بر اساس منابع علمی حدود 15 الی 25 % از زایمان‌ها در دنیا به صورت سزارین هستند. درحالی‌که بعضی از تحقیقات عنوان کرده‌اند این رقم در ایران حدود 60 الی 70% است. در مواردی که امکان زایمان به صورت طبیعی وجود ندارد و شرایط سلامت مادر و نوزاد به دلایل مختلفی چون وضعیت قرارگیری نوزاد داخل شکم، چند قلویی، سابقه بیماری مادر، وضعیت اورژانسی نوزاد داخل شکم و… در خطر است از روش سزارین برای اتمام بارداری استفاده می‌شود.

در این روش بعد از بیهوشی عمومی یا بی حسی اپیدورال، با ایجاد برش‌هایی در لایه‌های پوست، چربی، فاسیا، پریتوئن جداری، پریتوئن احشایی و در نهایت رحم می توان نوزاد را از شکم مادر خارج کرد. برای اتمام جراحی سزارین باید لایه‌های تحت برش دوخته شوند. روش سزارین ممکن است عوارض مختلفی از قبیل چسبندگی‌های غیرطبیعی، پارگی احشای مجاور مانند مثانه و روده، خونریزی بیش از حد و عفونت ایجاد کند.

عمل ابدومینوپلاستی

عمل تامی تاک

ابدومینوپلاستی یا در واقع همان روش تامی تاک یکی از روش‌های تهاجمی در حوزه پیکرتراشی است که باعث حذف چربی‌های اضافه شکم، لیفت پوست، بهبود چین و چروک‌ها و تقویت عضلات شکم می‌شود. در این روش که با بیهوشی عمومی انجام می‌شود شرایط مختلفی مانند میزان چربی شکم، شرایط پوست و میزان افتادگی آن مد نظر قرار می‌گیرد تا نوع عمل ابدومینوپلاستی انتخاب شود.

این عمل می‌تواند به صورت کامل یا مینی ابدومینوپلاستی انجام شود. خانم‌هایی که به‌جهت بارداری‌های متعدد، تغییرات گسترده‌ای در ناحیه شکم احساس می‌کنند، می‌توانند به خوبی از نتایج تامی تاک بهره ببرند و شکم صاف و بدون چین و چروک همراه با عضلات شکمی مستحکم‌تری داشته باشند. معمولا متخصصین جراحی پلاستیک و جراحان زنان برای حفظ سلامت مادر و بهبود نتایج، عمل ترکیبی سزارین و تامی تاک را به صورت همزمان پیشنهاد نمی‌کنند؛ اما می‌توانید برای مشاوره عمل تامی تاک بعد از زایمان به لیست دکترهای زیر مراجعه کنید:

امکان انجام تامی تاک همزمان با سزارین 

عمل سزارین و عمل تامی تاک دو جراحی سنگین هستند که نیاز به مراقبت‌های ویژه بعد از عمل برای کاهش ریسک عوارض دارند. بسیاری از مادران باردار به 2 دلیل تصمیم می‌گیرند این دو جراحی را به صورت همزمان انجام دهند:

  1. تنها یکبار به اتاق عمل بروند و یکبار در معرض جراحی و عوارض ناشی از آن مانند بیهوشی قرار بگیرند.
  2. بلافاصله پس از زایمان، به اندام ایده‌آل خود برسند.

در صورت موافقت پزشکان با انجام عمل همزمان سزارین و تامی تاک باید تیمی حرفه‌ای شامل متخصص و جراح زنان، متخصص جراحی پلاستیک و تیم بیهوشی در اتاق عمل حاضر باشند تا شرایط انجام این دو جراحی مهیا شود. مادران باردار باید به این نکته توجه داشته باشند که بعد از سزارین بیش از شش هفته طول می‌کشد تا سایز رحم کوچک‌تر شود و التهاب‌های محل عمل کاهش یابد. بنابراین دو عمل سزارین و تامی تاک با توجه به شرایط مراقبتی ویژه و امکان ایجاد عوارض نسبتا شدید، بهتر است به صورت همزمان انجام نشوند.

 

Most doctors strongly advise against combining a tummy tuck with a C-section, as your uterus is still undergoing dramatic size changes in the weeks after childbirth

بیشتر پزشکان به شدت توصیه می‌کنند که عمل ابدومینوپلاستی (برداشتن چربی) همزمان با سزارین انجام نشود، زیرا رحم شما در هفته‌های پس از زایمان همچنان در حال تغییرات شدید اندازه است. (cnplastic surgery)

 

انجام تامی تاک همزمان با سزارین ریسک عوارض خطرناک بعد از زایمان مانند مرگ بر اثر پیکرتراشی را بالاتر می برد. پزشکان معمولا به مادران باردار توصیه می‌کنند برای حفظ سلامتی و کاهش احتمال عوارض، حدود شش ماه تا یک سال پس از سزارین اقدام به پیکرتراشی کنند تا بهترین نتیجه حاصل شود. 

مزایای انجام همزمان سزارین و تامی تاک

مزایا و معایب جراحی ترکیبی 

در صورتی که تصمیم به انجام جراحی سزارین و تامی تاک به صورت همزمان گرفته‌اید بهتر است با مزایا و معایب این جراحی ترکیبی آشنا شوید.

مزایای جراحی ترکیبی: 

  • زمان بهبودی و نقاهت کوتاه‌تر: با توجه به اینکه طی یک نوبت برش های شکمی برای جراحی سزارین و تامی تاک ایجاد می‌شود، طول دوره نقاهت و بهبودی نسبت به عمل‌های جداگانه کوتاه‌تر است. 
  • صرفه جویی در وقت و هزینه: در جراحی ترکیبی که طی یک نوبت در اتاق عمل انجام می‌شود، هزینه‌های متعددی از قبیل بیهوشی، بستری، آزمایشات و… نسبت به دو عمل جداگانه کاهش می‌یابد. همچنین به جای دو نوبت بستری و آماده شدن برای عمل و طی شدن دو نوبت دوره نقاهت، امکان انجام این مراحل در یک نوبت مهیا شده که باعث صرفه‌جویی در وقت بیماران می‌شود. 
  • رسیدن به فرم ایده‌آل بلافاصله پس از زایمان: مادران باردار دغدغه‌های فکری و ذهنی متعددی برای حفظ تناسب اندام خود بعد از زایمان دارند و دوست ندارند فرم ایده‌آل بدن آن‌ها با چربی‌ها و پوست شل و آویزان شکمی به مخاطره بیفتد. انجام جراحی تامی تاک همزمان با سزارین می‌تواند تا حدود زیادی این دغدغه مادران را برطرف کند. 
  • افزایش اعتماد به نفس: ساختار بدنی و فرم شکمی ایده‌آل بلافاصله پس از سزارین منجر به بازگشت سریع‌تر به شرایط قبل از بارداری و زایمان، افزایش اعتماد به نفس و تقویت روحیه مادران می‌شود.

 

آیــــا بــعـــد از انــجـــام هــمــزمــان تـــامـــی تــــاک و ســزاریــن مــی‌تـــوان مــجــددا بـــاردار شـــد؟
مانعی برای بارداری بعد از عمل شکم وجود ندارد؛ اما بارداری مجدد بعد از عمل‌های پیکرتراشی، می‌تواند نتایج حاصل از این عمل‌های زیبایی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین بهتر است این جراحی ترکیبی را زمانی انجام دهید که دیگر قصد بارداری مجدد در آینده را نداشته باشید. 

 معایب جراحی ترکیبی: 

  • افزایش ریسک ابتلا به عوارض خطرناک: عمل سزارین و تامی تاک دو جراحی سنگین هستند که ریسک ابتلا به عوارض در صورت انجام ترکیبی آن‌ها بالاتر است. در صورت جراحی همزمان، مدت زمان عمل طولانی‌تر می شود و امکان بروز خونریزی و چسبندگی نسبت به حالت طبیعی افزایش می‌یابد. همچنین در جراحی ترکیبی امکان بروز آمبولی که یکی از عوارض نادر و بسیار خطرناک ابدومینوپلاستی است افزایش می‌‍یابد و می‌تواند منجر به مرگ شود. 
  • طول دوره نقاهت طولانی‌تر: در عمل همزمان سزارین و تامی تاک تعداد برش های متعددی در نواحی مختلف شکم و رحم ایجاد شده که منجر به بخیه‌های متعدد در نقاط شکمی و پوستی می‌‍شود. 
  • آسیب عاطفی مادر و نوزاد: با توجه به اینکه بعد از جراحی ترکیبی، مادر نیاز به استراحت و مراقبت بیشتری نسبت به زایمان طبیعی یا سزارین دارد و ممکن است توانایی شیردهی و بغل کردن نوزاد تا مدت زمان نسبتا طولانی برای مادر مهیا نباشد و ارتباط عاطفی و روحی مادر و نوزاد به درستی شکل نگیرد. داروهای مصرفی مادر از قبیل آنتی بیوتیک‌ها و عدم توانایی شیردهی منجر می‌شود که رشد و سلامت نوزاد تحت تاثیر قرار بگیرد. 
  • طولانی شدن دوره بهبود زخم جراحی و ریسک عفونت: در عمل همزمان سزارین و تامی تاک تعداد برش‌هایی که در نواحی مختلف ایجاد می‌‌شود، بیشتر است به همین‌خاطر طول دوره نقاهت نیز افزایش می‌یابد. 
  • افزایش محدودیت‌های جسمانی مادر: انجام دو عمل جراحی در یک نوبت محدودیت‌های جسمی متعددی را در مادر ایجاد می‌کند که نیاز به مراقبت‌های بعد از عمل را افزایش می‌دهد. مواردی از قبیل توانایی نشستن و برخواستن، دردهای شکمی، بغل کردن و ارتباط گرفتن با نوزاد، خوابیدن، راه رفتن، مراقبت‌های غذایی و… از محدودیت‌های بعد از جراحی ترکیبی است که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد. 
  • عدم توصیه عمومی پزشکان: بسیاری از پزشکان متخصص در این حوزه به علت پیچیدگی و افزایش ریسک ابتلا به عوارض خطرناک، جراحی همزمان سزارین و تامی تاک را پیشنهاد نمی‌کنند.

اقدام ضروری قبل از انجام همزمان سزارین و ابدومینوپلاستی

نکات مهم قبل از انجام همزمان پیکرتراشی و سزارین 

قبل از تصمیم‌گیری نسبت به انجام همزمان عمل سزارین و تامی تاک باید موارد متعددی مورد بررسی قرار گیرد تا ریسک بروز عوارض کاهش یافته و فرم متناسب و ایده‌آل از عمل جراحی حاصل شود. برخی از این موارد عبارتنداز:

  1. ضرورت مشاوره با پزشک متخصص: قبل از انجام عمل ترکیبی سزارین و پیکرتراشی بررسی کاملی توسط متخصص زنان، جراح پلاستیک و متخصص بیهوشی انجام می‌شود تا شرایط جسمانی و وضعیت سلامت مادر و جنین تحت ارزیابی کامل قرار گیرد. 
  2. نیاز به بررسی وضعیت بدنی و امکان انجام همزمان جراحی: در مشاوره قبل از عمل بررسی کامل پارامترهای آزمایشگاهی، قلبی و سلامت جسمی مادر باردار انجام می‌شود. هرگونه عامل تهدیدآمیز که سلامت مادر و جنین را به مخاطره بیندازد، امکان انجام عمل همزمان پیکرتراشی و سزارین را کاهش می‌دهد. 
  3. بررسی میزان چربی اضافه و نوع پوست:قبل از انجام عمل ترکیبی وضعیت چربی شکمی، میزان افتادگی و چین و چروک‌های پوستی مورد بررسی قرار می‌گیرند. در صورتی که چربی شکمی بیش از اندازه زیاد باشد و یا انعطاف‌پذیری و کشسانی پوست شکم کاهش یافته باشد بهتر است انجام پیکرتراشی به بعد موکول شود. 
  4. توجه به اهداف شخصی در تصمیم‌گیری: آنچه که مادر باردار از انجام عمل ترکیبی سزارین و تامی تاک انتظار دارد باید مطابق با واقعیت باشد و نمی‌توان انتظارات خارق‌العاده و شگفت‌انگیز از این عمل جراحی ترکیبی داشت.
  5. هزینه‌های جراحی: عمل سزارین و تامی تاک دو عمل نسبتا پرهزینه هستند. با توجه به این که تامی تاک جزو عمل‌های زیبایی محسوب می‌شود، هزینه‌های جراحی آن تحت پوشش بیمه قرار ندارد. 

سوالات متداول 

1-آیا ترکیب سزارین و تامی تاک امن است؟ 

سزارین و تامی تاک دو عمل جراحی سنگین هستند و انجام همزمان آن می‌تواند ریسک ابتلا به عوارض را افزایش دهد. 

2-چه مدت طول می‌کشد تا از این جراحی ترکیبی بهبود یابم؟

مدت زمان نقاهت و بهبودی به دنبال جراحی ترکیبی در افراد مختلف متفاوت است. طول دوره بهبودی به عوامل مختلفی مثل سلامت جسمانی، میزان استراحت و مراقبت‌های بعد از عمل، حجم چربی خارج شده، تعداد بخیه‌های استفاده شده و …. بستگی دارد. 

3-آیا نتیجه نهایی بهتر از انجام جداگانه جراحی ها است؟

خیر بعد از سزارین حدود شش هفته طول می‌کشد تا رحم و عضلات شکمی مادر به فرم طبیعی خود برسد و شرایط جسمانی مادر به حالت نرمال نزدیک شود. به همین علت پزشکان توصیه می‌کنند حدود شش ماه بعد از سزارین برای انجام تامی تاک اقدام شود. 

4-آیا انجام این جراحی روی شیر دادن تاثیر دارد؟

بله با توجه به اینکه بعد از تامی تاک نیاز به مصرف داروهایی از قبیل آنتی بیوتیک است و مادر محدودیت جسمانی دارد، امکان شیر دادن و ارتباط عاطفی بین مادر و نوزاد بسیار کاهش می‌یابد. 

 

رسول فاطمی نژاد

نویسنده این مطلب:

دکتر رسول فاطمی نژاد هستم.نزدیک به ۱۰ سال  در حوزه پزشکی و زیست فعالیت جدی دارم اما همیشه نوشتن واسم جذاب بوده. اسفند ماه سال ۱۴۰۱ دوره پزشکی عمومی رو تموم کردم و نزدیک به شش ماهه که در حوزه تولید محتوای پزشکی تلاش‌های جدی‌تری انجام می‌دم. به نظرم محتوای پزشکی وب فارسی پتانسیل زیادی برای بهبود و توسعه داره و متاسفانه مقالات تخصصی و کاربردی به ندرت منتشر میشه. امیدوارم در سال‌های آینده من و همکارانم اتفاقات جدید و ارزشمندی رو در این حوزه رقم بزنیم.

میانگین امتیاز: 3.49 از 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت پزشک

درخواست شما با موفقیت ثبت شد

بزودی با شماره‌های زیر با شما تماس می‌گیریم!
05191003012 - 09422006540
آموزش‌های قبل و بعد عمل و قرعه‌کشی و جوایز در کانال ایتا