جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا پیکر تراشی بازگشت دارد؟

آیا پیکرتراشی برگشت دارد؟ بله، بعد از عمل پیکر تراشی، اگر سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب را رعایت نکنید دوباره چربی‌های نامحبوبتان باز خواهند گشت!

بازگشت پیکر تراشی

یکی از سوالات و دغدغه های ذهنی در افرادی که پیکر تراشی کرده‌اند یا قصد انجام پیکرتراشی دارند این است که آیا پیکرتراشی بازگشت دارد؟ چه اقدامات و فعالیت‌هایی می‌توانم انجام دهم تا از بازگشت چربی ها بعد از پیکرتراشی جلوگیری کنم؟ در این مقاله قصد داریم امکان برگشت پذیری پیکرتراشی را به صورت کامل بررسی کنیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

آیا پیکرتراشی بازگشت دارد؟

بله، پیکرتراشی می‌تواند بازگشت داشته باشد. اگر پس از عمل، سبک زندگی سالم رعایت نشود، احتمال بازگشت چربی‌ها و تحت تأثیر قرار گرفتن نتایج وجود دارد. برای پیشگیری از این مسئله، باید به عواملی مانند رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و کاهش استرس توجه کرد.

طبق برخی مطالعات، حدود 30 درصد از عمل‌های پیکرتراشی به دلیل عدم رعایت رژیم غذایی و ورزش، بعد از مدتی به نتایج نامطلوب منجر شده‌اند. البته، نمی‌توان آمار دقیقی از میزان بازگشت‌پذیری ارائه داد؛ زیرا شرایط جسمانی، نوع عمل انتخابی و پاسخ بدن به عوامل مختلف می‌تواند تأثیر زیادی بر موفقیت عمل داشته باشد. به همین علت در بخش بعدی عوامل موثر بر برگشت پیکرتراشی را بررسی می‌کنیم تا بتوانید خود تخمینی از احتمال بازگشت چربی‌هایتان داشته باشید.

 

عوامل موثر بر بازگشت پیکرتراشی 

عوامل موثر بر بازگشت پیکرتراشی
عوامل موثر بر بازگشت پیکرتراشی

بازگشت چربی‌ها و تغییر فرم اندام می‌تواند در کیفیت سلامت جسمی و روحی افراد نقش منفی داشته باشد. عوامل متعددی می‌توانند در بازگشت پیکرتراشی نقش داشته باشند که به بعضی از این موارد اشاره می کنیم.

  • ژنتیک: ساختارهای سلولی و ژنتیکی نقش ویژه ای در موفقیت عمل پیکرتراشی دارند. به عنوان مثال خاصیت کشسانی و فرم پوست، عملکرد سلول های چربی، قدرت عضله و نوع چاقی با عوامل ژنتیکی قابل ردیابی هستند. 
  • نوع الگوی ذخیره چربی: در عمل پیکرتراشی تمام سلول‌های چربی به صورت کامل حذف نمی‌‌شوند بلکه برای قوام ساختار پوست و حفظ شکل طبیعی اندام نیاز است بخشی از بافت چربی باقی بماند. با این وجود بعد از پیکرتراشی سلول‌های چربی حذف شده قابلیت تولید مجدد در محل تحت عمل را ندارند. در صورت عدم رعایت رژیم غذایی و ورزش امکان بزرگ شدن سلول‌های چربی باقی مانده و یا در موارد شدیدتر تولید سلول‌های چربی جدید وجود دارد.
  • افزایش وزن: چاقی و اضافه وزن می‌تواند نتایج پیکرتراشی را تحت تاثیر قرار دهد. در مواردی که اضافه وزن به صورت خفیف و کمتر از 5 درصد وزن بدن باشد، معمولا سلول‌های چربی بزرگ شده نمی‌توانند فرم و تناسب اندام بعد از پیکرتراشی را تغییر دهند. در مواردی که اضافه وزن بیشتر از 10 تا 15 درصد باشد سلول‌های چربی می‌توانند به صورت موضعی و در تمام نقاط بدن تجمع یابند و فرم پوست و تناسب اندام را دچار تغییرات قابل توجه کنند و در نتایج پیکرتراشی تاثیر منفی بگذارند.
  • رژیم غذایی: نوع غذاهای مصرفی بعد از عمل پیکرتراشی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه شود. میزان چربی خصوصاً در غذاهای سرخ کرده و با کالری بالا می‌تواند فرآیند بازگشت مجدد چربی‌ها را تسریع کند. برای رعایت رژیم غذایی و مصرف غذاهای با کیفیت بالا بعد از پیکرتراشی توصیه می‌شود با متخصصان تغذیه مشورت شود تا شانس برگشت پیکرتراشی کاهش یابد.
  •  عدم فعالیت روزمره خصوصا ورزش: باید برای حفظ نتایج پیکرتراشی برنامه ورزشی منظم و هدفمند داشته باشید. ورزش موجب می‌شود تمام ارگان‌های بدن در برابر فعالیت سلول های چربی مقاومت داشته باشند و از بزرگ شدن و ایجاد سلول های چربی جلوگیری کنند.
  • افزایش سن: با افزایش سن ممکن است مقاومت بدن در برابر سلول‌های چربی کاهش یابد. همچنین نوع فعالیت سلول های پوستی در برابر افزایش سن می‌تواند فرم ایده آل اندام را تغییر دهد و در نواحی مثل شکم و بازو افتادگی محسوسی ایجاد کند.

 پیکرتراشی در کدام نواحی بدن امکان بازگشت بیشتری دارد؟

روش‌های متفاوتی برای پیکرتراشی در نقاط مختلف بدن وجود دارد. برای کسب نتیجه سودمند و کاهش ریسک برگشت پذیری پیکرتراشی در نقاط خاصی از بدن بهتر است با متخصصان و کارشناسان این حوزه مشورت کنید. اما ما در ادامه به صورت کلی بررسی خواهیم کرد که کدام اعضا و نواحی بدن ریسک بازگشت پیکر تراشی را دارند:

شکم و پهلو

با انجام پیکرتراشی شکم و پهلو، همچنان امکان ذخیره و تولید چربی در سایر نقاط بدن وجود دارد، اما دیگر در سطح سلول‌های چربی ناحیه شکم انباشت چربی رخ نمی‌دهد.

تغییرات خفیف در وزن به تنهایی نمی‌توانند باعث بازگشت چربی به شکم شوند، اما ممکن است منجر به تولید و افزایش حجم سلول‌های چربی در نواحی دیگر مانند ران‌ها و بازوها شوند.

با این حال، عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش نکردن و افزایش وزن شدید می‌تواند باعث تولید مجدد سلول‌های چربی در شکم شده و نتایج پیکرتراشی را تحت تأثیر قرار دهد.

باسن

در ناحیه باسن چربی‌ها به صورت تراکم یافته قرار دارند. تخلیه چربی‌های باسن موجب ایجاد فرم قرینه و متناسب با ساختار بدن در این ناحیه می‌شود. با توجه به اینکه در باسن امکان رشد و تراکم چربی‌ها زیاد است، در صورت عدم مراقبت‌های بعد از عمل و چاقی بیش از اندازه امکان برگشت نتایج پیکرتراشی وجود دارد.

بازو

 چربی‌های بازو فرم متراکم ندارند و بسیار نازک هستند. بعد از خارج سازی چربی‌های بازو به روش پیکرتراشی فرم زیبایی در این ناحیه ایجاد می‌شود. در صورت عدم انجام فعالیت ورزشی خصوصاً حرکات بالاتنه و اضافه وزن زیاد امکان برگشت سلول های چربی و آویزان شدن پوست ناحیه بازو وجود دارد.

ران

ران پا از چهار قسمت داخلی، خارجی، قدامی و خلفی تشکیل شده است. حجم و تراکم چربی در هر کدام از این چهار قسمت متفاوت می‌باشد. در پیکرتراشی ران باید با تکنیک ویژه چربی‌ها از قسمت‌های مختلف ران تخلیه شوند. در صورت اضافه وزن شدید، عدم تحرک و ورزش نکردن امکان تشکیل سلول‌های جدید چربی و بزرگ شدن چربی‌ها وجود دارد که می‌تواند نتایج پیکرتراشی ران را مختل کند.

 

چگونه از بازگشت پیکر تراشی جلوگیری کنیم؟

با وجود پیشرفت‌های چشمگیر و تکنولوژی‌های جدید در حوزه پیکرتراشی نیاز است برای حفظ نتیجه عمل خود اقداماتی در رابطه با بهبود کیفیت سلامت جسمی و روحی انجام دهید تا ریسک ایجاد چاقی و بازگشت مجدد چربی‌ها کاهش یابد. برخی از مواردی که باید بعد از عمل پیکرتراشی رعایت شود به صورت زیر است:

چگونه از بازگشت پیکر تراشی جلوگیری کنیم؟
چگونه از بازگشت پیکر تراشی جلوگیری کنیم؟

رعایت رژیم غذایی

 عادت‌های ناسالم غذایی و مصرف مواد غذایی با ارزش پایین می‌تواند تهدیدی مهم برای سلامت جسمی و تناسب اندام باشد. رعایت نکات زیر می‌تواند برای یک رژیم غذایی سالم بعد از پیکرتراشی مفید باشد.

  1. افزایش تعداد وعده‌های غذایی در طی روز و با حجم کمتر 
  2. مصرف سبزیجات و میوه‌های با ارزش غذایی بالا 
  3. عدم حذف وعده‌های غذایی اصلی خصوصاً وعده صبحانه 
  4. حذف غذاهای پرچرب و پرکالری مثل غذاهای سرخ شده، فست فود و نوشابه 
  5. مصرف آب زیاد در طی روز (حداقل هشت لیوان) 

ورزش منظم و افزایش فعالیت روزمره

فعالیت بدنی، به‌ویژه ورزش منظم، در بهبود عملکرد عضلات و حفظ سلامت جسمی و روحی تأثیر زیادی دارد و به تثبیت نتایج پیکرتراشی کمک می‌کند.

کاهش استرس و اضطراب

تنش‌های روحی و عصبی موجب افزایش ترشح هورمون کورتیزول می‌شود که می‌تواند در چاقی و افزایش فشار خون نقش داشته باشد. از استرس و اضطراب به عنوان عوامل خطرساز سلامت جسمی یاد می‌شود. در صورت کنترل تنش‌های عصبی و استرس‌های محیطی امکان برگشت پذیری نتایج پیکرتراشی کاهش می‌یابد. 

خواب با کیفیت

خواب کافی و باکیفیت برای حفظ انرژی و تعادل بدن ضروری است. برای بهبود نتایج پیکرتراشی، بهتر است قبل از خواب از مصرف غذاهای پرکالری پرهیز کنید و حداقل شش تا هشت ساعت خواب شبانه داشته باشید.

انتخاب پزشک با تجربه و کلینیک معتبر پیکرتراشی

پیکرتراشی شامل روش‌های تهاجمی و کمتر تهاجمی است. برای کاهش عوارض و به دست آوردن بهترین نتیجه، انتخاب یک پزشک مجرب و کلینیک معتبر ضروری است. این انتخاب می‌تواند استرس شما را کاهش داده و ریسک بازگشت چربی‌ها را کم کند.

در لیست زیر می‌توانید فهرستی از بهترین دکترهای پیکر تراشی ایران را مشاهده کنید:

رعایت توصیه های بعد از عمل

پس از پیکرتراشی، به دستورالعمل‌های پزشک خود درباره استفاده از گن، شیوه نشستن و خوابیدن، و رعایت بهداشت محل عمل دقت کنید. این مراقبت‌ها می‌توانند در جلوگیری از بازگشت نتایج عمل نقش مهمی داشته باشند.

جمع بندی

پیکرتراشی یکی از روش‌های موثر برای تغییر فرم بدن و کاهش چربی‌های موضعی است. با این حال، این عمل ممکن است بازگشت‌پذیر باشد، به‌خصوص اگر سبک زندگی سالم شامل تغذیه مناسب و ورزش منظم رعایت نشود. عوامل ژنتیکی، رژیم غذایی، ورزش، و افزایش وزن از مهم‌ترین موارد تاثیرگذار بر بازگشت نتایج پیکرتراشی هستند. برای کاهش ریسک بازگشت، انتخاب پزشک مجرب و رعایت توصیه‌های پس از عمل ضروری است.

رسول فاطمی نژاد

نویسنده این مطلب:

دکتر رسول فاطمی نژاد هستم.نزدیک به ۱۰ سال  در حوزه پزشکی و زیست فعالیت جدی دارم اما همیشه نوشتن واسم جذاب بوده. اسفند ماه سال ۱۴۰۱ دوره پزشکی عمومی رو تموم کردم و نزدیک به شش ماهه که در حوزه تولید محتوای پزشکی تلاش‌های جدی‌تری انجام می‌دم. به نظرم محتوای پزشکی وب فارسی پتانسیل زیادی برای بهبود و توسعه داره و متاسفانه مقالات تخصصی و کاربردی به ندرت منتشر میشه. امیدوارم در سال‌های آینده من و همکارانم اتفاقات جدید و ارزشمندی رو در این حوزه رقم بزنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت پزشک
درخواست شما با موفقیت ثبت شد
کارشناسان ما به زودی با شما تماس میگیرند
شبکه های اجتماعی ما: