عفونت بینی بعد از جراحی به دلایل مختلف از جمله عدم انتخاب جراح با تجربه و حاذق، عدم رعایت بهداشت فردی، عدم شستشوی بینی بعد از عمل، عدم مصرف داروهای پزشک، پانسمان نامناسب بینی، آسیب به بافت بینی و ضعف سیستم ایمنی بدن میتوان اشاره کرد.
در این مقاله از پزشک 24، با علائم عفونت بینی بعد از عمل، علت عفونت بینی بعد از عمل، راههای پیشگیری و درمان عفونت بینی بعد از جراحی آشنا میشوید. با ما همراه باشید:
شما می توانید برای دریافت مشاوره عمل بینی و ویزیت اولیه رایگان با پزشک متخصص، با مشاورین ما در پزشک24 در ارتباط باشید:
علائم عفونت بینی بعد از عمل جراحی چیست؟
عفونت بعد عمل بینی از علائم و عوارضی است که به صورت نادر اتفاق میافتد. در ادامه برای تشخیص این مورد، علائم عفونت بینی بعد از عمل آورده شده است:
- تب
- لرز
- خستگی و ضعف
- بیاشتهایی
- بوی بد بینی بعد از عمل
- تغییر رنگ ترشحات
- تورم و التهاب
- درد بینی بعد از عمل
- قرمزی
- خونریزی زیاد
- سردرد
- مشکل تنفسی

عکس عفونت بینی بعد عمل
در ادامه میتوانید عکس عفونت بینی عمل شده را مشاهده کنید:

شما می توانید برای دریافت مشاوره عمل بینی و ویزیت اولیه رایگان با پزشک متخصص، با مشاورین ما در پزشک24 در ارتباط باشید:
علت عفونت بینی بعد از عمل
عفونت بعد از جراحی بینی در برخی از افراد به وجود میآید که میتواند دلایل مختلف داشته باشد. در ادامه به بعضی از این دلایل اشاره شده است:
عدم رعایت موارد بهداشت
اگر بهداشت کامل در اتاق جراحی رعایت نشود ممکن است بعد جراحی بینی، دچار عفونت شوید. همچنین رعایت بهداشت فردی بعد جراحی بینی اهمیت زیادی دارد که یکی از این موارد شستن بینی بعد از عمل است که میتواند در جلوگیری از ایجاد بروز عفونت کمک کند.
عفونت با باکتری
پس از جراحی معمولا سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و اگر باکتری و آلودگی از طریق دست و بخیه های وارد بینی شود، ممکن است منجر به بروز عفونت گردد.
بروز زخم
جراح در حین عمل بینی، برشهایی داخل آن ایجاد کرده که پس از آن زخمی به جا میماند. ترمیم زخم اهمیت زیادی دارد که باید به طور تمیز شود و از کرم ترمیمکننده استفاده کنید. ولی اگر زخم جای بخیه ترمیم نشود زمینه را برای بروز عفونت بعد عمل بینی فراهم میکند.
عدم شستشوی بینی
شستشوی بینی بعد از عمل خطر بروز عفونت را کاهش میدهد و اگر به طور مرتب بینی و جای بخیه خود را تمیز نکنید، ممکن است به عفونت بعد عمل بینی دچار شوید.
عدم مصرف دارو
معمولا پزشک برای جلوگیری از بروز عفونت بعد جراحی، آنتی بیوتیک برای مدت مشخص تجویز میکند. اگر داروهای پزشک را طبق دستور مصرف نکنید احتمال ایجاد عفونت بیشتر میشود.
پانسمان نامناسب بینی
یکی از دلایل ایجاد عفونت بعد از جراحی بینی، پانسمان نامناسب بینی است که در این صورت احتمال بروز عفونت افزایش مییاید.
آسیب به بافت بینی
اگر جراح حاذق و ماهر نباشد ممکن است در حین عمل، به بافتهای داخلی بینی آسیب وارد کند که در این صورت امکان دارد زخم ایجاد شده منجر به بروز عفونت بعد جراحی بینی شود.
ضعف سیستم ایمنی بدن
افرادی که دچار بیماریهای خاص هستند، سیستم ایمنی ضعیفتری داشته و بیشتر در معرض بروز عفونت بعد عمل هستند. به همین دلیل رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی برای این افراد بیشتر اهمیت دارد.
شما می توانید برای دریافت مشاوره عمل بینی و ویزیت اولیه رایگان با پزشک متخصص، با مشاورین ما در پزشک24 در ارتباط باشید:
تشخیص عفونت بینی بعد از جراحی
چند راه برای تشخیص عفونت بعد جراحی بینی وجود دارد که در ادامه این موارد آورده شده است:
معاینه حضوری توسط پزشک
اگر علائمی مانند درد، تب، تورم بیش از حد، خارش و سوزش در ناحیه بخیه بینی، سردرد، مشکل تنفسی و یا خونریزی بیش از حد بعد عمل بینی داشتید، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک پس از معاینه داخل و خارج بینی وجود یا عدم وجود عفونت را میتواند تشخیص دهد.
آزمایش
در برخی موارد حاد برای تشخیص نیاز به آزمایش است که باید انجام دهید. با آزمایش خون و یا سی تی اسکن وجود عفونت در بینی تشخیص داده میشود.

بوی عفونت بعد از عمل بینی
در برخی از عملها، مخصوصا در عمل بینی استخوانی ممکن است در دو هفته و یا حتی یک ماه اول، بوی بدی از داخل بینی خود احساس کنید، که این بو میتواند بر روی تنفس و بوی بد دهان هم تاثیر بگذارد و موجب آزار خود و اطرافیان شود.
این بوی بد همیشه نشانه عفونت بعد از عمل بینی نیست، بلکه میتواند بر اثر وجود لختههای خونی باقیمانده بعد از جراحی بینی و یا نخهای بخیه در داخل بینی و یا موارد دیگر باشد که بعد از مدت زمانی و بدون هیچ درمانی برطرف میشود.
اگر دچار بوی بد بینی بعد از عمل شدهاید در مرحله اول بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا با معاینه دقیقتر دلیل اصلی آن را متوجه شوید. بعد از آن میتوان با مصرف آنتی بیوتیک و یا شستشوی بینی با استفاده از سرم آب نمک، بسیاری از این عفونتها را از بین برد. در نهایت بهتر است برای رفع کامل این مسئله صبور باشید، چون در بسیاری از مواقع این بوی بینی بعد از گذشت مدت زمانی از عمل بینی و با مرور زمان کاملا از بین میرود.
برای دریافت مشاوره عمل بینی و دریافت ویزیت اولیه رایگان با کارشناسان پزشک 24 در ارتباط باشید:
پیشگیری از عفونت بینی بعد از جراحی
برای پیشگیری کردن از بروز عفونت بعد از عمل بینی راههایی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:
- انتخاب جراح ماهر و باتجربه.
- مصرف داروهای تجویز شده پزشک.
- استراحت کافی و عدم انجام فعالیت سنگین.
- تغذیه مناسب و رژیم غذایی قوی.
- پرهیز از کشیدن سیگار، قلیان و مصرف مشروبات الکلی.
- رعایت بهداشت فردی قبل و بعد عمل بینی.
- انتخاب بیمارستان محل جراحی که مناسب و تمیز باشد.
- شستشوی بینی بعد عمل به صورت مستمر و روزانه.
شما می توانید برای دریافت مشاوره عمل بینی و ویزیت اولیه رایگان با پزشک متخصص، با مشاورین ما در پزشک24 در ارتباط باشید:
درمان عفونت بعد از عمل بینی
برای تمیز نگه داشتن داخل بینی از اسپریهای ضدعفونی کننده و یا شست و شوی داخل بینی با استفاده از سرم کمک بگیرید. حال اگر این میکروبها از طریق زخم های بینی وارد پوست شود ممکن است فرد دچار سوزش و یا درد در بینی خود شود که در چنین مواردی پزشک برای بیمار دارو تجویز میکند.
در زیر روشهای دفع عفونت در بینی به اختصار توضیح داده شده است:
تمیز کردن بینی بعد عمل
برای این کار باید یک تا دو هفته صبر کنید زیرا بعد از عمل نباید جای زخمها و بخیههای بینی خیس و مرطوب شود. بعد از گذشت این مدت زمان شما میتوانید با کمک گوش پاک کن و با استفاده از سرمهای بهداشتی مانند سرم آب نمک، درون سوراخهای بینی را مرطوب و پاک نمایید. باید توجه داشته باشید که فشار زیاد به جدارههای داخلی بینی و بخشهایی از آن که در حال ترمیم است میتواند به بینی آسیب برساند. همچنین میتوانید برای جلوگیری از خشک شدن داخل بینی از محلول سالین کمک بگیرید که معمولا به صورت قطره و یا اسپری موجود است. این محلول علاوه بر جلوگیری از خشکی داخل بینی، لختههای خون و عفونت داخل بینی را خارج میکند.
پماد برای عفونت داخل بینی
اگر عفونت بینی زیاد شود، پزشک استفاده از پمادهایی مانند موپروسین را توصیه میکند. این پمادها هم به عنوان یک ضدعفونی کننده و هم آنتی بیوتیک برای بعد از عمل بینی استفاده میشود. مقدار استفاده از پماد باید طبق تجویز پزشک باشد، در غیر این صورت ممکن است استفاده بیش از حد آن موجب التهاب و تورم در بینی و جای زخمها شود.
آنتی بیوتیک برای عفونت بینی
بعد از عمل بینی، پزشک داروها و آنتی بیوتیکهایی را برای بیمار تجویز میکند که مصرف به موقع آنها بسیار اهمیت دارد. در صورتی که مصرف داروها را خودسرانه بعد از یک الی دو روز قطع کنید ممکن است بینی و جای زخمهای آن دچار عفونت شود.
رژیم غذایی و تغذیه مناسب
داشتن تغذیه قوی و رژیم غذایی مناسب بعد از جراحی بینی به شما در درمان عفونت بعد از عمل کمک میکند.
استراحت کافی
یکی از راههای درمان عفونتهای بعد از عمل بینی، استراحت کافی است و نباید به هیچ عنوان فعالیت سنگین انجام دهید.

سخن نهایی
در این مقاله به طور کامل در مورد علائم عفونت بینی بعد از جراحی بینی، علت عفونت بینی بعد از جراحی، راههای پیشگیری و درمان عفونت بعد از جراحی صحبت شده است. اگر سوال یا تجربه در زمینه بروز عفونت بعد از عمل بینی دارید از طریق کامنت با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت به شما پاسخ داده شود.
شما می توانید برای دریافت مشاوره عمل بینی و ویزیت اولیه رایگان با پزشک متخصص، با مشاورین ما در پزشک24 در ارتباط باشید:
سوالات متداول
1-چه مدت طول می کشد تا عفونت بینی برطرف شود؟
مدت زمان درمان عفونت بینی بعد از جراحی به میزان و شدت آن بستگی دارد که به طور کلی از 2 تا 4 هفته میتواند متغیر باشد.
2-راه های درمان عفونت بعد عمل بینی چیست؟
از راههای درمان عفونت بعد از عمل بینی میتوان به شستشوی بینی با سرم، استراحت کافی، مصرف داروهای تجویز شده پزشک، تغذیه مناسب اشاره کرد.
منبع: pezeshk24
سلام خوبین منم بخیه داخل بینیم متورم شده و عفونت کرده چیکار کنم
سلام خوبین ببخشید من بینیم رو عمل کردم پماد برای عفونت داخل بینی میگین چی خوبه لطفا؟ زخم داخل بینی بعد از عمل چجوری باشه خیلی ناجوره؟