جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چند روز بعد از عمل نباید مشروب خورد؟ مصرف الکل بعد از عمل بینی

مصرف الکل بعد از عمل بینی ممکن است شما را با عوارض غیرقابل‌جبران مواجه کند از جمله خونریزی بیشتر، تشدید کبودی، کند شدن روند بهبود و ترمیم زخم‌ها، احتمال ایجاد بروز عفونت، تداخلات دارویی با مشروبات الکلی و دهیدراته شدن و کم آب شدن بدن. بنابراین بهتر است بنابر توصیه پزشکان 1 ماه قبل و بعد عمل بینی از خوردن مشروبات الکلی خودداری کرده تا روند بهبود شما کامل شود.
مشروب بعد عمل بینی

مصرف الکل بعد از عمل بینی می‌تواند بر روند ریکاوری، ترمیم و نتیجه نهایی و احساس رضایت از عمل بینی تاثیرگذار باشد، ولی آیا از عوارض مصرف الکل بعد از عمل بینی شناخت دارید؟ مصرف نوشیدنی‌های الکلی به عنوان یکی از چالش‌های اصلی جراحان در روند جراحی محسوب می‌شود. الکل با توجه به تاثیراتی که بر بافت و ارگان‌های مختلف بدن می‌گذارد، می‌تواند اثرات منفی بسیاری بر نتیجه جراحی خصوصا در عمل بینی بگذارد. 

در این مقاله از پزشک 24 در مورد عوارض خوردن مشروب بعد از عمل بینی، مصرف الکل قبل از عمل بینی و بعد از آن، زمان مناسب مصرف مشروب بعد از جراحی بینی صحبت کردیم. در ادامه با ما همراه باشید:

خدمت پرستار من

 

برای رزرو نوبت با بهترین جراح بینی در شهر خود و دریافت مشاوره عمل جراحی بینی با کارشناسان پزشک 24 ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با مشاورین

 

تاثیر الکل بر روی جراحی

از تاثیر الکل می توان به افزایش عوارض عمل بینی اشاره کرد. در واقع نوشیدن الکل علاوه بر افزایش احتمال خونریزی باعث می شود تا بدن در برابر داروهای بیهوشی و بی حسی مقاوم شود و این ممکن است در زمان بیهوشی، پرسنل اتاق عمل را برای انتخاب دوز مناسب داروی بیهوشی با مشکل روبه رو کند.
همچنین مصرف الکل می تواند با داروهای تجویز شده توسط پزشک تداخل داشته باشد و باعث شود تا تاثیر واقعی بر روی بدن نداشته باشد. علاوه بر این، ممکن است صدمات جبران ناپذیری به بدن و سیستم دفاعی شما وارد کند. همچنین نوشیدن الکل می تواند باعث بروز مشکلات دیگری همانند کم آبی، تکرر ادرار و خشک شدن پوست شود. این دلایل می تواند باعث خشکی پوست بینی بعد از عمل و ترک خوردن آن گردد. در نتیجه بهتر است از مصرف الکل تا مدت زمانی قبل و بعد از جراحی بینی خودداری کنید تا رطوبت و آب کافی به پوست شما برسد. علاوه بر این، بهتر است از قرار گرفتن در زیر نور مستقیم خورشید پرهیز کنید.

 

عوارض مشروب بعد از عمل بینی

به صورت کلی هر عمل بینی می‌تواند عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت ایجاد کند. عوارض و مشکلاتی که مصرف الکل بعد عمل بینی می‌تواند بیمار را درگیر نماید عبارتند از:

کبودی بیشتر

الکل با تاثیرکبدی که مستقیما بر روند انعقاد خون می‌گذارد می‌تواند سبب گشاد شدن عروق و به دنبال آن رقیق شدن خون شود به همین علت به دنبال مصرف مشروبات الکلی خون‌مردگی و کبودی بعد عمل بینی بیشتر مشاهده می‌گردد که موجب نارضایتی زیباجویان بعد از عمل بینی می‌شود.

افزایش احتمال ایجاد عفونت بعد از عمل

مصرف مشروب بعد از عمل بینی با تاثیر بر سیستم ایمنی باعث کاهش تعداد گلبول های سفید و ضعیف تر شدن آنها می‌شود که این عامل منجر به افزایش احتمال ایجاد عفونت بعد عمل بینی می‌گردد که یکی از عوارض بعد از عمل بینی می‌باشد و نیازمند اقدامات سریع برای جلوگیری از گسترش عفونت به سایر بافت ها می باشد.

افزایش خونریزی

مصرف مشروبات الکلی با گشاد کردن عروق و اختلال در روند انعقاد سلول‌های خونی باعث خونریزی بیشتر در محل عمل بینی می‌شود و می‌تواند منجر به نارضایتی زیباجویان خصوصا در نواحی که بخیه زده شده است گردد.

جلوگیری از بهبود سریع زخم

مصرف الکل با تاثیر بر گلبول‌های سفید خون باعث کاهش تولید ماکروفاژ می‌گردد. وظیفه ماکروفاژها حفاظت از زخم، حفظ قوام و آبرسانی می‌باشد که کاهش آن باعث جلوگیری از بهبود سریع زخم می‌شود.

دهیدراته شدن یا کم آب شدن بدن

الکل با تاثیر برکلیه باعث تشدید ادرار و کم آب شدن بدن و کاهش الکترولیت‌ها می‌گردد. زمانی که بدن مقدار کافی از مایعات برای عملکرد موثر نداشته باشد بیشتر از آنچه که مایعات دریافت می‌کند، مایعات را از دست می دهد و باعث تشنگی، سردرد، ضعف جسمانی شدید و سرگیجه می‌شود به همین علت خوردن مشروب بعد از عمل بینی با احساس نارضایتی جسمانی و همراه می‌گردد.

تداخل دارویی با داروهای مسکن و آنتی بیوتیک‌ها

بعد از عمل بینی برای کاهش درد و کاهش ریسک عفونت با توجه به تجویز جراح نیاز به مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک می‌باشد. با توجه به شیمیایی  بودن خاصیت الکل، مصرف آن می‌تواند غلظت داروهای مصرفی را در جریان خون تغییر دهد و اثربخشی داروها را تحت تاثیر قرار دهد. کاهش تاثیر داروهای مسکن موجب تاثیر منفی در روند بازسازی استخوان بعد از عمل بینی می‌گردد و همچنین کاهش تاثیر داروهای آنتی بیوتیک می‌تواند ریسک عفونت بعد از عمل بینی را بالا ببرد.

امکان پارگی رگ‌های خونی

مصرف الکل می‌تواند بافت ماهیچه و عروق را دچار آسیب کند که منجر به آسیب رگ‌ های خونی و احتمال پارگی مویرگ‌ها خصوصا بعد از عمل بینی می‌شود.

افزایش ورم

بعد از عمل بینی یکی از مهم‌ترین دغدغه ‌های زیباجویان، ورم بینی بعد از عمل می‌باشد که ممکن است ورم آن حدود ۶ ماه تا یک سال بعد از عمل بینی باقی بماند و باعث اختلال در تنفس و خواب و انجام کارهای روزمره آنها می‌گردد. مصرف الکل با تاثیر کلیوی که می‌گذارد می‌تواند باعث احتباس مایعات در بافت گردد که منجر به طولانی شدن ورم در محل عمل بینی می‌شود.

تنگی نفس

مصرف مشروبات الکلی بعد از عمل بینی با توجه به تاثیری که بر روی سلول‌های گیرنده سیستم تنفسی می‌گذارد دم و بازدم را دچار اختلال کرده و با فشار تنفسی که ایجاد می کند احساس تنگی نفس را در فرد تشدید می کند. بنابراین رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی اهمیت زیادی در نتیجه جراحی دارد. 

عوارض مشروب بعد از عمل بینی

 

برای رزرو نوبت با بهترین جراح بینی در شهر خود و دریافت مشاوره عمل جراحی بینی با کارشناسان پزشک 24 ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با مشاورین

 

مصرف الکل قبل از عمل بینی

تا چه مدت قبل از عمل بینی نباید مشروب خورد؟ جراحان قبل از عمل بینی تمامی فاکتورهای لازم برای کاهش عوارض بیهوشی را تحلیل و بررسی می‌کنند تا هرگونه عارضه حین عمل بینی را به کمترین حد ممکن برسانند. عمل بینی یکی از ایمن‌ترین عمل‌های جراحی از لحاظ بیهوشی می‌باشد ولی چون مصرف الکل می‌تواند مستقیما بر روی سیستم خون و عروق و تنفس اثرگذار باشد پزشکان برای کاهش عوارض بیهوشی و کاهش احتمال عوارض بعد از عمل بینی توصیه می‌کنند حداقل به مدت 2 هفته از مصرف الکل قبل از عمل بینی جلوگیری شود. در صورت وابستگی شدید به مصرف الکل حتما باید پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید.

همچنین، آگاهی از هزینه عمل بینی و مشورت با جراح می‌تواند به شما در برنامه‌ریزی بهتر کمک کند. مصرف الکل به مدت حداقل 2 هفته قبل از عمل بینی ممنوع است تا خطرات بیهوشی کاهش یابد.

مصرف الکل بعد عمل  بینی

 

مقاله پیشنهادی: برای ورم بعد از عمل بینی چه بخوریم؟

 

سیگار و مشروب بعد عمل بینی

در جوامع مدرن امروزی با توجه به گسترش استفاده از سیگار و مشروبات الکلی با چالش‌هایی در رابطه با استفاده از آنها بعد از عمل های جراحی خصوصا عمل بینی روبرو هستیم . نیکوتین و مونوکسید کربن موجود در سیگار با انقباض شدید عروق و کاهش عبور اکسیژن و الکل با گشاد کردن بیش از اندازه عروق روند بهبودی بعد از عمل بینی را طولانی مدت می‌کنند. همچنین در صورت استفاده از سیگار و مشروبات الکلی بعد از عمل بینی احتمال عفونت‌های بعد از عمل، افزایش تورم بافت بینی و صورت، از بین رفتن بافت پوستی و ایجاد بافت اسکار افزایش می‌یابد . سیگار با کاهش تولید کلاژن که یکی از فاکتورهای مهم در کاهش چین و چروک و احیا و بازسازی بافت پوستی بینی است دوره ریکاوری بعد از عمل را طولانی‌تر از حالت طبیعی می‌کند. با توجه به اینکه رعایت مراقبت های پوستی بعد از عمل بینی اهمیت زیادی دارد برای جلوگیری از ایجاد لک و چروک روی پوست باید از خوردن مشروبات الکلی بعد عمل بینی تا چند هفته خودداری کنید. 

 

چند روز بعد از عمل نباید مشروب خورد؟

تا چند وقت بعد از عمل بینی نباید مشروب خورد؟ برای اینکه بهترین نتیجه بعد از عمل بینی به دست بیاید باید حتما زیباجو دستورالعمل‌هایی که پزشک ارائه می‌کند را رعایت نماید با توجه به بررسی مقالات مختلف بهترین زمان برای عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی بعد از عمل بینی ۳ ماه می‌باشد ولی بهتر است حداقل در طی ۲ هفته اول بعد از عمل بینی هیچگونه نوشیدنی حاوی الکل مصرف نشود و به نوع مدل عمل بینی ارتباطی ندارد. 

سخن نهایی

در این مقاله از پزشک 24 علاوه بر پاسخ به سوال “چه مدت بعد از عمل بینی میتوان مشروب خورد؟” در مورد عوارض مشروب بعد از عمل بینی و مصرف آن قبل عمل جراحی بینی صحبت شد. اگر در مورد زمان مصرف مشروب قبل و بعد عمل بینی سوال دارید در قسمت کامنت‌ها با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت به شما پاسخ داده شود. 

 

برای رزرو نوبت با بهترین جراح بینی در شهر خود و دریافت مشاوره عمل جراحی بینی با کارشناسان پزشک 24 ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با مشاورین

 

سوالات متداول

۱- تا چه مدت بعد از عمل بینی نباید مشروب خورد؟ 

بهتر است حداقل تا ۲ هفته بعد عمل بینی از خوردن مشروب به دلیل کند شدن روند بهبودی خودداری کنید. 

۲- چرا بعد از عمل بینی نباید مشروب خورد؟

به دلیل افزایش خونریزی بعد عمل بینی، تشدید کبودی بعد جراحی بینی، احتمال بروز عفونت و جلوگیری از بهبود و ترمیم زخم بهتر است از خوردن مشروب بعد عمل بینی تا چند هفته خودداری کنید. 

 

پزشک ۲۴ مرجع تخصصی عمل زیبایی بینی

 

رسول فاطمی نژاد

نویسنده این مطلب:

دکتر رسول فاطمی نژاد هستم.نزدیک به ۱۰ سال  در حوزه پزشکی و زیست فعالیت جدی دارم اما همیشه نوشتن واسم جذاب بوده. اسفند ماه سال ۱۴۰۱ دوره پزشکی عمومی رو تموم کردم و نزدیک به شش ماهه که در حوزه تولید محتوای پزشکی تلاش‌های جدی‌تری انجام می‌دم. به نظرم محتوای پزشکی وب فارسی پتانسیل زیادی برای بهبود و توسعه داره و متاسفانه مقالات تخصصی و کاربردی به ندرت منتشر میشه. امیدوارم در سال‌های آینده من و همکارانم اتفاقات جدید و ارزشمندی رو در این حوزه رقم بزنیم.

میانگین امتیاز: 3.51 از 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت پزشک

درخواست شما با موفقیت ثبت شد

بزودی با شماره‌های زیر با شما تماس می‌گیریم!
05191003012 - 09422006540
آموزش‌های قبل و بعد عمل و قرعه‌کشی و جوایز در کانال ایتا