پیزوسرجری بینی چیست؟

پیزوسرجری بینی یک تکنیک مدرن در جراحی زیبایی بینی است که با استفاده از دستگاهی مخصوص به نام پیزوتوم، برش و تغییر شکل استخوان بینی را با دقت بسیار بالا و کمترین آسیب به بافت‌های اطراف انجام می‌دهد.

پیزوسرجری بینی یا جراحی بینی پیزوالکتریک (piezo rhinoplasty) که با عنوان رینوپلاستی بدون درد نیز شناخته می‌شود، روشی برای عمل بینی است که برش و تراش استخوان را با کمک فناوری پیزوالکتریکی و ایجاد امواج با فرکانس بالا (امواج فراصوت) انجام می‌دهد.

اگر به دلیل ترس از عوارضی چون مشکلات تنفسی، کبودی یا تورم شدید، برای انجام عمل بینی مردد هستید، تا انتهای این مقاله از پزشک 24 با ما همراه باشید تا راجع‌به نحوه انجام این روش، مزایا، معایب، کاندیدای مناسب و هزینه عمل بینی به روش پیزوسرجری بیشتر بدانید.

 

برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پزشک 24 جهت انتخاب بهترین جراح بینی، کلیک کنید:

ارتباط با مشاورین

 

عمل بینی به روش پیزو چیست؟ 

علاوه بر عمل بینی باز و بسته، روش دیگری نیز وجود دارد که در آن از دستگاهی به نام پیزوتوم برای برش و فرم‌دهی استخوان بینی (استئوتومی بینی) استفاده می‌شود.

دستگاه پیزوتوم با ایجاد امواج فراصوت، اقدام به ایجاد برش‌های دقیق بر روی استخوان بینی و شکل دادن آن می‌کند؛ درحالی‌که در روش‌های رایج و سنتی عمل بینی استخوانی، از چکش، قلم و سوهان برای شکستن و تراش استخوان استفاده می‌شود.

دستگاه پیزوتوم

زمانی‌که جراح با نیروی چکش یا ابزارهایی مانند سوهان استخوان بینی را شکسته و آن را فرم می‌دهد، احتمال آسیب دیدن مخاط، عروق و اعصاب زیرین بیشتر؛ و کبودی و تورم بعد از عمل نیز شدیدتر خواهد بود.

اما باتوجه به اینکه در این روش، اعمال تغییرات بر روی بافت‌های سخت مانند استخوان، با کمک دستگاه و با دقت و ظرافت بسیار بیشتری انجام می‌شود، هیچ آسیبی به عروق و بافت‌های اطراف استخوان وارد نمی‌شود. 

فرایند جراحی بینی با دستگاه پیزوتوم

 

برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پزشک 24 جهت انتخاب بهترین جراح بینی، کلیک کنید:

ارتباط با مشاورین

 

مزایای روش پیزوسرجری

  • عدم آسیب به مخاط، عروق و اعصاب اطراف بینی
  • عدم استفاده از چکش و ابزارهای تهاجمی برای شکستن استخوان
  • کاهش احتمال برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل
  • کاهش طول دوره نقاهت و کمتر شدن زمان عمل
  • کاهش ریسک بروز مشکلات تنفسی
  • تورم و کبودی کمتر نسبت به روش‌های سنتی
  • نتایج بعد از عمل طبیعی‌تر
میزان کبودی در پیزوسرجری بینی

 

آیا می‌دانستید طبق آمار و گزارشات پزشکی حدود 5 الی 10 درصد افراد بعد از جراحی بینی، ممکن است دچار مشکلات تنفسی شوند؟ عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری توسط یک جراح ماهر، این احتمال را به صفر نزدیک کرده است.

معایب عمل بینی به روش پیزو

  • ایجاد برش بر روی استخوان با دستگاه پیزوتوم به دقت بسیار بالایی نیاز دارد و اگر جراح ماهر و باتجربه‌ای را برای این کار انتخاب نکنید، ممکن است با عوارض ناخواسته‌ای مواجه شوید.
  • پیزوسرجری روش شناخته شده‌ای است اما ممکن است جراحی که انتخاب می‌کنید، اعتقادی به استفاده از این روش نداشته باشد.
  • باتوجه به اینکه فناوری این روش پرهزینه‌تر از چکش و قلم است، هزینه پیزوسرجری بینی نیز بیشتر می‌شود.

در صورت انتخاب جراحی باتجربه، احتمال بروز این معایب و عوارض بسیار کمتر می‌شود. اگر برای پیدا کردن بهترین جراحان بینی در شهر خود نیاز به راهنمایی دارید، از لیست زیر کمک بگیرید.

 

برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پزشک 24 جهت انتخاب بهترین جراح بینی، کلیک کنید:

ارتباط با مشاورین

 

کاندیدای مناسب عمل بینی پیزو

بطور کلی عمل بینی با این روش، به افرادی که بینی گوشتی و بسیار بزرگ دارند توصیه نمی‌شود. اما اگر جزو افراد زیر هستید، می‌توانید از مزایای تکنولوژی پیزوسرجری بهره‌مند شوید:

کاندیدای مناسب پیزوسرجری بینی
  1. افرادی که بینی استخوانی دارند: بینی استخوانی به بینی‌هایی گفته می‌شود که دارای استخوان محکم و برجسته با پوست نازک است.
  2. افرادی که انحراف بینی دارند: بینی انحرافی به بینی‌هایی گفته می‌شود که به دلیل اختلال در رشد استخوان یا غضروف، به یک سمت منحرف شده و صاف نیستند.
  3. افرادی که بینی قوزدار یا عقابی دارند: بینی عقابی به بینی‌هایی گفته می‌شود که قوز یا برآمدگی روی آن به‌وضوح قابل مشاهده باشد.
  4. کسانی که به دنبال تغییرات ظریف هستند.
  5. افرادی که به دنبال روشی برای طبیعی بودن فرم بینی بعد از عمل می‌گرددند.

چرا بینی‌ گوشتی به روش پیزوسرجری عمل نمی‌شود؟ 

عمل بینی گوشتی با روش پیزوسرجری انجام نمی‌شود و اگر هدف شما از جراحی بینی، اصلاح بافت‌ نرم بینی یا کوچک‌تر کردن آن باشد، جراح امکان استفاده از روش اولتراسونیک را نخواهد داشت.

تنها بافت‌های سخت و استخوانی می‌توانند امواج اولتراسونیک ساطع شده توسط دستگاه پیزوتوم را دریافت کنند و پیزوتوم قادر به برش بافت نرم نیست.

پیزوسرجری برای بینی‌های گوشتی مناسب نیست.

بینی گوشتی به بینی‌هایی گفته می‌شود که ساختار غضروفی ضعیف، پوست ضخیم و نوک گرد و نرمی داشته باشند. اساساً مشکل این بینی‌ها، استخوان یا غضروف نیست که جراح بخواهد برای اصلاح آن از دستگاه پیزوسرجری استفاده کند؛ مشکل اصلی این بینی‌ها حجم زیاد چربی و پوست ضخیم است که پیزوسرجری کاربردی در رفع این مشکلات ندارد.

 

برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پزشک 24 جهت انتخاب بهترین جراح بینی، کلیک کنید:

ارتباط با مشاورین

 

هزینه پیزوسرجری بینی

هزینه عمل بینی پیزو به موارد متعددی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتنداز: 

  • میزان تغییرات مورد نیاز
  • پیچیدگی عمل
  • فرم دلخواه شما 
  • تجربه و شهرت جراح
  • موقعیت جغرافیایی

هزینه عمل بینی به روش پیزوسرجری چند درصدی بیشتر از روش‌های سنتی است چراکه در این روش، از دستگاهی استفاده می‌شود که تهیه آن برای جراحان هزینه‌بر است؛ علاوه بر آن جراح باید از تجربه و مهارت بالاتری برخوردار باشد تا بتواند با این دستگاه، برش‌ها را بر روی استخوان بینی ایجاد کند. برای مشاهده هزینه جراحی به روش‌های مختلف مانند باز، بسته و… به صفحه هزینه عمل بینی مراجعه کنید. 

آیا روش پیزوسرجری واقعا نتیجه‌بخش است؟ 

این روزها شاهد تبلیغات زیادی تحت عنوان کوچک کردن بینی بدون جراحی، عمل بینی با دستگاه، عمل بینی بدون برش و بخیه و… هستید و می‌دانید که اغلب این عناوین صرفاً تکنیک‌های تبلیغاتی هستند و نمی‌توانند جایگزین یک جراحی واقعی بینی با تغییرات چشمگیر شوند.

به همین‌خاطر ممکن است زمانی‌که با روش‌ جدیدی از جراحی بینی مانند رینوپلاستی پیزوالکتریک مواجه می‌شوید، احساس کنید این نیز شایعه‌ای بیش نیست.

اما خبر خوب این است که عمل بینی به روش پیزوسرجری یک روش واقعی، با نتایج بسیار موفق و رضایت‌بخش است و در حال حاضر برخی جراحان تکنولوژی استفاده از این روش را در اختیار دارند.

 

نتیجه عمل بینی به روش پیزوسرجری
نمونه عمل بینی به روش پیزوسرجری

 

برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پزشک 24 جهت انتخاب بهترین جراح بینی، کلیک کنید:

ارتباط با مشاورین

 

برای اینکه درک بهتری از عمل بینی اولتراسونیک داشته باشید باید بدانید پیزوسرجری که ابتدا در دندانپزشکی و ارتوپدی استفاده می‌شد، مکمل جراحی بینی به روش‌های سنتی مانند عمل باز است و به‌عنوان یک روش مستقل شناخته نمی‌شود. این دستگاه به جراحان کمک می‌کند تا عوارض جراحی باز را کاهش داده و زمان عمل را کوتاه‌تر کنند.

آیا عمل بینی به روش پیزو از سوی جراحان توصیه می‌شود؟ 

بله؛ اما تنها در شرایطی که جراح شما تجربه و مهارت کافی برای استفاده از این دستگاه را داشته باشد. استفاده از این فناوری برای جراحی 4 برتری بزرگ نسبت به روش‌های سنتی عمل بینی دارد: 

1- زمانی‌که جراح از ابزار چکش برای شکستن استخوان استفاده می‌کند، ضربه و فشاری که به بافت‌های صورت و اطراف چشم وارد می‌شود، منجر به کبودی شدید زیر چشم و ورم بینی بعد از عمل می‌شود. درحالی‌که در عمل بینی روش پیزو، دستگاه پیزوتوم استخوان را با آسیب کمتری تراش می‌دهد؛ و کبودی و تورم به مقدار زیادی کاهش می‌یابد.

2- شکستن استخوان با چکش ممکن است منجر به ایجاد ناهمواری‌هایی بر روی سطح بینی یا ورم یکطرفه بینی بعد از عمل شود؛ به‌ویژه اگر بینی با پوست بسیار نازکی داشته باشید، این ناهمواری‌ها بیشتر نمایان می‌شوند. پیزوتوم به صورت یکدست استخوان را فرم می‌دهد. 

ورم یکطرفه بعد عمل بینی به روش باز

3- ایجاد مشکلاتی در تنفس بعد از عمل بینی به دلایل متفاوتی ممکن است رخ دهد اما مهم‌ترین آن‌ها وارد شدن آسیب به مجرای تنفسی حین فرم‌دهی استخوان و باقی ماندن لخته‌های خون در بینی و ایجاد چسبندگی در بینی است. این روش با کاهش خونریزی، از بروز مشکلات تنفسی نیز جلوگیری می‌کند.

4- زمانی‌که جراح استخوان بینی شما را با هدف زیبایی می‌شکند، بدن شما تصور می‌کند این استخوان آسیب دیده و نیاز به ترمیم دارد! بنابراین در برخی افراد بعد از عمل بینی زمانی‌که استخوان در حال جوش خوردن است، در محل شکستگی پینه‌ای تشکیل می‌شود که شبیه به یک برآمدگی یا قوز به نظر می‌رسد. عمل بینی با دستگاه پیزوتوم آسیب کمتری به استخوان زده و ریسک بروز این عارضه را کمتر می‌کند.

برآمدگی روی بینی بعد عمل بینی

 

برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پزشک 24 جهت انتخاب بهترین جراح بینی، کلیک کنید:

ارتباط با مشاورین

 

جمع‌بندی

عمل بینی به روش پیزوسرجری تکنیکی جدید برای جراحی بینی‌های استخوانی و قوزدار است که به دلیل استفاده از دستگاهی به نام پیزوتوم برای برش استخوان، به آن جراحی بینی بدون درد نیز گفته می‌شود.

دستگاه پیزوتوم در این روش، صرفاً بافت سفت و استخوان را هدف قرار می‌دهد و آسیبی به مخاط، عروق و اعصاب بینی وارد نمی‌کند؛ بنابراین عوارض ناخواسته‌ای چون درد، کبودی، تورم و مشکلات تنفسی در این روش از عمل بینی بسیار کمتر از شیوه‌های سنتی است.

سوالات متداول 

آیا رینوپلاستی اولتراسونیک کاملاً بدون درد است؟ 

درد بعد از عمل، به دلیل ضربه‌هایی است که حین جراحی با چکش به استخوان بینی وارد شده است. در روش پیزوسرجری دستگاه با کمک امواج فراصوت و بدون نیاز به هیچ‌گونه ضربه و فشاری، استخوان را برش می‌دهد؛ بنابراین بعد از عمل احساس درد خیلی کمتر است. 

عمل بینی اولتراسونیک به روش باز انجام می‌شود یا بسته؟ 

عمل بینی با دستگاه پیزوسرجری فقط در روش جراحی باز بینی امکان‌پذیر است، زیرا جراح برای دسترسی کامل به بخش‌های مختلف بینی و کار با دستگاه به فضای کافی نیاز دارد. این روش برای بینی‌هایی با ایرادهای زیاد و نیاز به تغییرات گسترده مناسب است. در عمل بینی به روش بسته نمی‌توان از پیزوسرجری استفاده کرد.

آیا با این دستگاه می‌توان نوک بینی را نیز بالا کشید؟ 

خیر؛ پیزوتوم فقط برای برش استخوان و اصلاح انحراف بینی استفاده می‌شود. اصلاح سایر مشکلات مانند نوک افتاده یا پره‌های بزرگ و پهن، با همان تکنیک‌های رایجی که در جراحی بینی استفاده می‌شود، صورت می‌گیرد. 

چه کسانی کاندید مناسبی برای عمل بینی به روش پیزوالکتریک نیستند؟ 

افرادی که بینی‌های گوشتی با غضروف‌های ضعیف دارند.

ماریا نصیری

نویسنده این مطلب:

من ماریا نصیری، با بیش از 5 سال سابقه تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت، در کنار شما هستم و تلاش می‌کنم با نوشتن مقالات جامع و پژوهشی در این زمینه، آگاهی عمومی شما را در حوزه سلامت افزایش دهم. ایجاد محتوایی مفید و کاربردی، نیازمند درک عمیق از مباحث پزشکی و به‌روزترین اطلاعات علمی است. تمام تلاش من در پزشک 24 این است که مفاهیم پیچیده پزشکی را با زبان ساده و قابل فهم بیان کنم تا اطلاعات دقیقی در مورد انواع جراحی‌های زیبایی به‌دست آورید.
5 1 رای
امتیازدهی به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای مشاوره رایگان عمل بینی فرم زیر را پر کنید