ماندگاری ایمپلنت دندان یکی از سوالات مهم افرادی است که تمایل دارند از این روش به منظور جایگزین کردن دندان از دست رفته خود استفاده کنند. به طور کلی ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان حدود ۱۵ تا ۲۰ سال است که با توجه به شرایط هر فرد این زمان میتواند متغیر باشد.
در این مقاله از پزشک 24، با ماندگاری ایمپلنت دندان و عوامل موثر بر آن، طول عمر ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده، راههای افزایش ماندگاری و طول عمر ایمپلنت آشنا میشوید. در ادامه با ما همراه باشید:
مراجعه به بهترین دندانپزشک ایمپلنت دندان اهمیت زیادی دارد که در لیست زیر اسامی بهترین دندانپزشکان ایمپلنت و پروتز دندان شهرهای مختلف آورده شده است:
ماندگاری ایمپلنت چقدر است؟
ماندگاری ایمپلنت دندان به طور کلی حدود ۱۵ الی ۲۰ سال است ولی به عوامل مختلف از جمله مهارت دندانپزشک، روش اجرا، نوع برند ایمپلنت، رعایت بهداشت دهان و دندان، تغذیه مناسب و روش کاشت نیز بستگی دارد. اگر تمام نکات مراقبتی بعد ایمپلنت دندان را رعایت کرده و دندانپزشک از برند مرغوب ایمپلنت برای شما استفاده کرده باشد طول عمر مفید ایمپلنت به ۲۵ سال نیز میرسد. بنابراین مراجعه به بهترین کلینیک ایمپلنت دندان اهمیت زیادی در نتیجه نهایی و ماندگاری آن دارد.
عوامل موثر بر ماندگاری ایمپلنت دندان
یک سری از عوامل روی ماندگاری ایمپلنت دندان موثر بوده که در ادامه به آنها اشاره شده است:
تجربه و مهارت دندانپزشک
بهتر است برای انجام پروتز دندان به دکتر متخصص ایمپلنت دندان و پروتز مراجعه کنید تا در این زمینه تجربه و مهارت کافی داشته باشد. زیرا داشتن نمونه کارهای موفق ایمپلنت دندان و مهارت کافی یکی از عوامل مهم ماندگاری طولانیمدت ایمپلنت دندان است. دندانپزشکی که تجربه کمتری دارد ممکن است مراحل ایمپلنت دندان را به طور کامل نتواند انجام دهد و با عوارض ایمپلنت دندان مواجه شوید.
استفاده از برندهای ایمپلنت دندان
انتخاب بهترین برند ایمپلنت دندان و کشور سازنده معتبر آن در ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر دارد.
پیوند استخوان فک و سالم بودن لثه
یکی از شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان، داشتن تراکم کافی استخوان فک و سالم بودن بافت لثه است. بنابراین اگر دچار تحلیل لثه و یا کبود تراکم استخوان باشید باید حتما برای جراحی پیوند استخوان و بازسازی لثه اقدام کنید. بنابراین قبل از انجام ایمپلنت دندان بهتر است با یک متخصص لثه مشورت کرده و به طور کامل دندان و لثه شما معاینه شود.
سلامت فرد
یکی از عوامل مهم در ماندگاری ایمپلنت دندان، داشتن سلامت فردی است. افرادی که دچار بیماری ضعف سیستم ایمنی، دیابت، نارسایی قلبی و کلیوی و …. باشند برای ایمپلنت دندان شرایط خاص دارند. این افراد قبل از ایمپلنت دندان حتما به پزشک خود مراجعه کرده و آزمایشات لازم را انجام دهند و در صورت تایید پزشک نسبت به انجام ایمپلنت دندان اقدام کنند. بنابراین افرادی که از سلامت جسمی و روانی کامل برخوردارند طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان آنها بیشتر است.
رعایت بهداشت دهان و دندان
از عوامل موثر بر ماندگاری ایمپلنت دندان، استفاده منظم از نخ دندان و مسواک و رعایت کامل بهداشت دهان و دندان است. زیرا استفاده منظم از مسواک و رعایت بهداشت از بروز عفونت، آبثه، تحلیل لثه و آسیب به استخوان فک جلوگیری میکند.
سن فرد
از عوامل موثر بر ماندگاری ایمپلنت دندان، سن فرد است که در افراد مسن معمولا دندان زودتر شکسته میشود. بنابراین برای افراد سن بالا احتمال شکستگی دندان و از بین رفتن آن بیشتر است.
راه های افزایش ماندگاری ایمپلنت دندان
اگر مراحل ایمپلنت دندان به طور کامل و به شکل صحیح انجام شود میتواند ماندگاری بالا داشته باشد. همچنین برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان خود میتوانید راههای زیر را انجام دهید:
- روزی ۲ بار از مسواک و بعد هر وعده غذایی از نخ دندان استفاده کنید.
- از کشیدن سیگار و قلیان خودداری کرده یا مصرف آن را کاهش دهید.
- مصرف غذاهای شیرین را کم کنید.
- در صورت داشتن دندان قروچه از محافظ دندان استفاده کنید.
- از پزشک متخصص پروتز و ایمپلنت دندان راهنمایی بگیرید.
- برای معاینه و چکاپ هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- خوردن غذاهای سفت و جویدنی را به حداقل برسانید.
- از برند ایمپلنت دندان مرغوب و باکیفیت استفاده کنید.
- استرس خود را کنترل کرده، زیرا در زمان استرس هورمون کوتیزول ترشح شده که بیماری لثه ایجاد میکند.
- هیدراته بمانید، زیرا در صورت کافی بودن آب بدن از رشد باکتریهای داخل دهان جلوگیری میشود.
- از خوردن چیزهای غیرخوراکی و سفت خودداری کنید که به دندان شما آسیب وارد نشود.
عمر ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده
عمر ایمپلنت دندان علاوه بر راههای ذکر شده بالا و رعایت بهداشت دهان و دندان به طور کامل به جنس ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده نیز متفاوت است. در جدول زیر طول عمر ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده و کیفیت آنها آورده شده است:
کشور سازنده | ماندگاری |
ایران | ۱۰ تا ۱۵ سال |
آمریکا | ۲۰ تا ۳۰ سال |
سوئیس | ۲۰ تا ۲۵ سال |
آلمانی | ۲۰ تا ۳۰ سال |
کره جنوبی | ۱۰ تا ۲۰ سال |
چه عواملی منجر به شکست ایمپلنت دندان میشود؟
ایمپلنت دندان عمر و ماندگاری طولانی دارد ولی در برخی موارد ممکن است با شکست مواجه شوند. معمولا شکست ایمپلنت دندان زمانی به وجود میآید که اختلال در روند انجام ایمپلنت دندان، کند شدن روند بهبود و یا مراقبتهای پس از آن به وجود بیاید. از جمله این موارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نداشتن بهداشت دهان و دندان: در این صورت تجمع پلاک اطراف ایمپلنت دندان را تحت تاثیر قرار داده و منجر به بیماری لثه و شکست ایمپلنت میشود.
- استخوان ناکافی: ایمپلنت دندان باید طور ثابت در استخوان فک باقی بماند. به همین دلیل اگر استخوان فک کافی نباشد فرآیند ایمپلنت دندان با شکست مواجه میشود. همچنین از دست دادن استخوان پس از ایمپلنت دندان میتواند طول عمر آن را کاهش دهد. به همین دلیل افرادی که دچار پوکی استخوان هستند باید تحت نظر پزشک خود باشند و برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنند.
- سیگار کشیدن: ایمپلنت دندان در افراد سیگاری میزان موفقیت کمتری دارد. سیگار کشیدن میتواند روی روند بهبود تاثیر منفی گذاشته و به مرور زمان باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان شود. همچنین سیگار کشیدن زیاد میتواند منجر به بروز بیماری لثه شده که باید تحت نظر دندانپزشک قرار داشته باشید.
- دندان قروچه: دندان قروچه منجر به شکستگی تاج یا روکش ایمپلنت شده که به مرور زمان طول عمر آن را کاهش میدهد. بنابراین ساییدن مکرر یا ایجاد ضربه یکی از عوامل شکست ایمپلنت میتواند باشد.
- سلامت فرد: داشتن سلامت فرد یکی از عوامل مهم در ایمپلنت دندان است. بیماریهایی مانند دیابت، پوکی استخوان، خود ایمنی، اختلالات خونریزی، فشار خون بالا، سیستم ایمنی ضعیف میتواند به شکست ایمپلنت منجر شود.
- مصرف داروها: مصرف برخی از داروها مانند داروهای سرکوبکنند سیستم ایمنی بدن، داروهای رقیقکننده روی کاهش طول عمر ایمپلنت موثر است.
- سن: سن یک عامل مهم در کاهش ماندگاری ایمپلنت دندان و شکست آن است. معمولا در افراد سن بالا به دلیل پوکی استخوان و بیماریهای مختلف احتمال شکست ایمپلنت بیشتر میباشد.
دندانپزشک بیتجربه: دندانپزشک بیتجربه و بدون مهارت از عوامل کاهش طول عمر ایمپلنت دندان است، زیرا ممکن است مرحله پیوند پایه به استخوان فک و یا قرار دادن روکش را به خوبی نتواند انجام دهد.
ایا پیوند استخوان ماندگاری ایمپلنت دندان را افزایش میدهد؟
پیوند استخوان برای تمام افراد نیازی نیست و فقط برای کسانی که از تراکم پایین استخوان فک برخوردار هستند باید جراحی پیوند استخوان انجام داد. اگر فرد نیاز به پیوند استخوان داشته باشد و این جراحی برای او انجام نشود طول عمر ایمپلنت دندان کاهش پیدا میکند.
در زمان شکست ایمپلنت دندان چه باید کرد؟
اگر علائمی شکست ایمپلنت مانند درد در زمان جویدن، تغییر شکل، حرکت و جابجایی ایمپلنت دارید باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.
سخن نهایی
در این مقاله از پزشک ۲۴، به طور کامل در مورد ماندگاری ایمپلنت دندان، عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت دندان، راههای افزایش ماندگاری ایمپلنت دندان، طول عمر ایمپلنت بر اساس برند و کشور سازنده صحبت شد. اگر در مورد ماندگاری ایمپلنت دندان سوال دارید با ما در بخش کامنتها در میان بگذارید تا در اولین فرصت به شما پاسخ داده شود.
سوالات متداول
۱- ماندگاری ایمپلنت چند سال است؟
ماندگاری ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده، مهارت دندانپزشک، رعایت بهداشت دهان و دندان و روش کاشت متفاوت است ولی به طو کلی ماندگاری ایمپلنت از ۱۵ تا ۲۰ سال متغیر است.
۲- ایا ایمپلنت دندان دائمی است؟
خیر، ایمپلنت دندان دائمی نیست ولی اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و به دندانپزشک باتجربه و ماهر مراجعه کنید عمر ایمپلنت دندان شما زیاد خواهد بود.
۳- ایا ایمپلنت دندان قابلیت ترمیم یا تعویض دارد؟
بله، در صورت خرابی ایمپلنت دندان میتوان به دندانپزشک مراجعه کرده و نسبت به تعویض روکش آن اقدام کنید.
۴- ایا عمر ایمپلنت دندان برای تمام افراد یکسان است؟
خیر، عمر ایمپلنت دندان بر اساس سن، سلامتی فرد، رعایت بهداشت دهان و دندان، تغذیه مناسب و برند ایمپلنت متفاوت است.
پزشک۲۴ مرجع تخصصی زیبایی دندان