جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا ایمپلنت خراب میشود؟ راه های جلوگیری از خرابی دندان ایمپلنت شده

آیا ایمپلنت خراب میشود؟ اگر از دندان ایمپلنت شده به درستی مراقبت نکنید و یا خوراکی‌های سفت و جویدنی بخورید امکان شکستگی دندان ایمپلنت وجود دارد. همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک و نخ دندان و همچنین استفاده از برند مرغوب و باکیفیت ایمپلنت دندان روی سالم ماندن ایمپلنت دندان نقش دارد.
آیا ایمپلنت خراب میشود

ایا ایمپلنت دندان خراب می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که بله، امکان خراب شدن ایمپلنت در افراد وجود دارد. با وجود اینکه ایمپلنت جزو درمان‌های دائمی تلقی می‌شود و می‌توان با انجام ایمپلنت جایگزین دائمی برای دندان‌ها را متصور شد، اما شرایط مختلفی که به طور مفصل در ذیل بررسی می‌گردد موجب خرابی و از بین رفتن ایمپلنت‌های دندانی می‌شود.

در این مقاله از پزشک 24، علاوه بر پاسخ به سوال ایا دندان ایمپلنت خراب میشود؟ در مورد عوامل موثر بر خرابی ایمپلنت‌ها و راه‌های جلوگیری از خرابی ایمپلنت‌ها صحبت شده است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید:

 

لیست بهترین دندانپزشکان ایمپلنت 
بهترین فوق تخصص ایمپلنت در تهران
بهترین دکتر ایمپلنت فوری در تهران
بهترین دندانپزشک ایمپلنت در مشهد
بهترین متخصص ایمپلنت فوری در مشهد
بهترین فوق تخصص ایمپلنت در شیراز
لیست متخصص ایمپلنت در اصفهان
بهترین متخصص ایمپلنت رشت
بهترین دکتر ایمپلنت فوری در رشت

 

 

آیا دندان ایمپلنت خراب میشود؟

بله، ایمپلنت دندان با وجود اینکه جز درمان‌های دائمی دندانپزشکی به حساب می‌آید امکان خراب شدن دارد. اگر بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نکنید و از خوردن خوراکی‌های سفت و جویدنی پرهیز نکنید، امکان خرابی ایمپلنت وجود دارد که باید برای درمان به دندانپزشک مراجعه کنید. ولی با رعایت مراقبت‌ها و مراجعه به دندانپزشک متخصص می‌توانید از خرابی زودهنگام ایمپلنت جلوگیری کنید. 

قبل و بعد ایمپلنت دندان
قبل و بعد ایمپلنت دندان

 

عضویت پزشکان

عوامل موثر بر خرابی ایمپلنت ها

عوامل و علت های متعددی موجب کمتر شدن عمر ایمپلنت ها و خرابی آنها شده که فرد به طور موثری، با رعایت برخی نکات ساده می‌تواند از خراب شدن آنها جلوگیری کند.

دندان قروچه

برخی افراد شب هنگام و در حین خواب عادت به فشاردادن دندان‌های خود بهم دارند که دندان قروچه نام دارد. در بسیاری از موارد خود فرد متوجه این عادت خود نمی‌شود و ممکن است اطرافیان فرد متوجه این عادت فرد شوند. در این موارد با مراجعه به دندانپزشک و تشخیص بیماری توسط او، با استفاده از روش درمانی ساده از بسیاری از مشکلات فکی در آینده جلوگیری می‌شود. همچنین در مواردی که بیمار دارای ایمپلنت دندانی است، با دندان قروچه و فشار دادن دندان‌های خود بهم موجب از بین رفتن ایمپلنت و شکستن آن و در برخی موارد موجب شکست طرح درمان می‌شود. قبل از انجام ایمپلنت حتما مشورت با دندانپزشک متخصص و بررسی تمام جهات به هدف درمان مناسب، الزامی است. مشکل دندان قروچه تنها با مراجعه به دندانپزشک و کاهش استرس‌های فرد به میزان زیادی قابل درمان است.

بیماری دهان و لثه

در صورت وجود مشکل در لثه‌های فرد، امکان گذاشتن ایمپلنت و انجام جراحی برای فرد با مشکل‌های بسیاری مواجه می‌شود. مشکل لثه‌ای در افراد موجب از بین رفتن ایمپلنت‌های دندانی و شکست کامل درمان می‌شود. بنابراین در صورت وجود مشکل لثه قبل از انجام جراحی ایمپلنت، باید با دندانپزشک متخصص مشورت گردد و در صورت نیاز درمان لازم صورت پذیرد. رعایت بهداشت نیز پس از انجام ایمپلنت به طور مستقیم در سالم ماندن ایمپلنت و لثه‌ها ارتباط دارد و با رعایت کامل بهداشت دهان و دندان میتوان ایمپلنت‌هایی با طول عمر طولانی‌تر داشت.

جابجایی دندان مجاور

در صورت نامناسب بودن حالت قرارگیری دندان‌ها قبل از انجام جراحی، توسط دندانپزشک متخصص درمان لازم صورت می‌پذیرد اما پس از گذاشتن ایمپلنت ممکن است به دلایل مختلف مثل تصادف و یا آسیب به دندان‌ها، دندان و ایمپلنت دچار شکست شود که در این صورت نمی‌توان پیش بینی کرد که آیا ایمپلنت خراب میشود یا خیر. تنها می‌توان با استفاده از برخی روش‌ها مثلا استفاده از محافظ در انجام ورزش‌های رزمی از آسیب به دندان‌ها و ایمپلنت‌ها جلوگیری کرد.

افراد مبتلا به دیابت

در افراد دارای بیماری دیابت، قبل از انجام جراحی ایمپلنت باید با پزشک مربوطه مشورت کرده و با مشاوره دندانپزشک، اقدام به گذاشتن ایمپلنت نمایند. این افراد نیاز به انجام مراقبت‌های بیشتری نسبت به دیگر افراد دارند. درمیان گذاشتن بیماری فرد با دندانپزشک متخصص، از الزامات قبل از انجام درمان ایمپلنت است تا در صورت نیاز و تشخیص دندانپزشک ملاحظات لازم قبل از جراحی صورت پذیرد. همچنین پس از انجام جراحی و گذاشتن روکش ایمپلنت، رعایت کامل نکات بهداشتی دهان و دندان از مهم‌ترین عوامل برای طولانی کردن عمر ایمپلنت در افراد دیابتی است و این مورد اهمیت بسیار بیشتری نسبت به دیگر افراد دارد.

خشکی دهان

خشکی دهان از مشکلاتی است که درمان آن قبل از انجام جراحی ایمپلنت باید صورت پذیرد. تشخیص خشک بودن دهان توسط دندانپزشک صورت می‌پذیرد و در صورت نیاز درمان‌های لازم برای فرد قبل از انجام درمان ایمپلنت انجام می‌شود. قابل ذکر است که خشکی دهان تحت تاثیر عوامل مختلفی بوده که و بر روی موارد متفاوتی از جمله سلامت لثه و دندان‌ها تاثیر گذار است.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

مهم‌ترین عامل برای از بین رفتن ایمپلنت‌ها را می‌توان کم بودن بهداشت دهان و دندان نام برد، به صورتی که در صورت داشتن بهداشت دهان و دندان نامناسب قبل از گذاشتن ایمپلنت، نمی‌توان درمان موفقی را برای فرد بعد از گذاشتن ایمپلنت در نظر داشت. بهداشت دهان و دندان پس از انجام جراحی ایمپلنت و قرار دادن روکش، باید به طور کامل انجام شود و در صورت کوتاهی در انجام کامل آن می‌توان انتظار شکست درمان را برای فرد داشت.

عوامل موثر بر خــــرابی ایمــپــلنت ها
عوامل موثر بر خــــرابی ایمــپــلنت ها

 

مقاله پیشنهادی: آیا ایمپلنت درد دارد؟

 

کشیدن سیگار

از عوامل بسیار مهم در کاهش بهداشت دهان و دندان و از بین بردن سلامت لثه‌ها می‌توان به سیگار کشیدن اشاره کرد. در افراد سیگاری انجام درمان ایمپلنت امکان‌پذیر است اما احتمال شکست درمان و کمتر شدن عمر ایمپلنت‌ها کاملا قابل پیش بینی است. به طور کلی برای انجام این درمان و داشتن ایمپلنت‌هایی با بالاترین طول عمر نیازمند به رعایت کامل نکات بهداشتی توسط فرد می‌باشد.

علائم خراب شدن ایمپلنت

از علائم خراب شدن ایمپلنت‌ها می‌توان به درد و ناراحتی و لقی در ناحیه ایمپلنت‌ها اشاره کرد. در تمامی موارد مراجعه به دندانپزشک متخصص به جهت معاینه ایمپلنت و بررسی شرایط دهان و دندان الزامی است. با توجه به اینکه علل مختلفی در ایجاد این شرایط موثر است دندانپزشک با بررسی شرایط و یافتن علت اصلی، بهترین طرح درمان را به بیمار شرح می‌دهد.

 

عضویت پزشکان

 

راه های جلوگیری از خرابی ایمپلنت ها

در اولین و مهم‌ترین عامل نگهداری از ایمپلنت‌ها می‌توان به رعایت بهداشت کامل دهان و دندان توسط فرد اشاره کرد که شامل موارد مختلفی همچون استفاده از نخ دندان و مسواک به طور روزانه و در تمامی نقاط دهان و تمام سطوح دندان است. همچنین استفاده نکردن از سیگار و دیگر مواد مخدر که موجب آسیب‌های جدی به دهان و دندان و لثه ها می‌شود از عوامل تاثیر گذار در سلامت ایمپلنت‌ها پس از جراحی ایمپلنت می‌باشد. مراقبت‌های پس از جراحی، مانند استفاده از مواد نرم تر و نشکستن مواد سخت با ایمپلنت‌های قرار گرفته در ناحیه جلوی دهان موجب افزایش عمر آنها می‌شود. همچنین استفاده از محافظ‌های دهان در ورزش های رزمی و یا در افراد دارای دندان قروچه کمک شایانی در نگهداری ایمپلنت‌ها به افراد می‌کند. مراجعه و انجام معاینات مکرر توسط دندانپزشک نیز از موارد لازم پس از جراحی می‌باشد.

 

سخن نهایی

در این مقاله از پزشک 24، علاوه بر پاسخ به سوال ایا دنان ایمپلنت شده خراب می شود؟ در مورد عوامل موثر بر خرابی ایمپلنت دندان و راه‌های جلوگیری از خرابی و پوسیدگی دندان ایمپلنت شده صحبت شد. اگر در مورد خرابی ایمپلنت دندان سوال دارید در قسمت کامنت‌ها بپرسید تا در اولین فرصت به شما پاسخ داده شود. 

 

سوالات متداول

۱- آیا ایمپلنت دندان خراب میشود؟

بله در صورت استفاده نکردن از مسواک و نخ دندان و رعایت نکردن بهداشت کامل دهان و دندان احتمال از بین رفتن ایمپلنت‌ دندان افزایش می‌یابد.

۲- آیا ایمپلنت باعث پوسیده شدن دندان های مجاور میشود؟

تنها در صورت توجه نکردن کافی به رعایت کامل بهداشت دهان می‌توان انتظار از بین رفتن دندان‌های اطراف و ایمپلنت را داشت. به طور مختصر مهم‌ترین عامل در نگهداری از ایمپلنت‌ها رعایت بهداشت است.

 

پزشک۲۴ مرجع تخصصی زیبایی دندان

سارا حافظ صادقی

نویسنده این مطلب:

سلام؛ سارا حافظ صادقی هستم، ورودی سال 96 و دانشجوی سال آخر رشته ی دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد. علاقه به پژوهش در حوزه های علمی مرتبط با دندانپزشکی از جمله زیبایی، سلامت دهان و پیشگیری از مشکلات دهان و دندان و درمان، موجب تحقیق در زمینه های دندانپزشکی و ورود من به سامانه پزشک 24 شد. هرگونه تلاش در جهت افزایش آگاهی افراد جامعه برای داشتن سلامت دهان و دندان بهتر از مهم ترین اهداف اینجانب میباشد.

میانگین امتیاز: 3.51 از 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت پزشک

درخواست شما با موفقیت ثبت شد

بزودی با شماره‌های زیر با شما تماس می‌گیریم!
05191003012 - 09422006540
آموزش‌های قبل و بعد عمل و قرعه‌کشی و جوایز در کانال ایتا