عمل ترمیمی بینی: عمل سرپایی ترمیم بینی و بهترین روش جراحی

عمل ترمیمی بینی برای اصلاح مواردی از قبیل مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی، کج شدن یا انحراف تیغه بینی، شکستگی بینی، جمع شدن بینی، جراحی ترمیمی نوک بینی، قوز بینی بعد عمل، باریک شدن بیش از حد بینی، عدم تقارن سوراخ‌های بینی، اصلاح اندازه بینی و اصلاح پره های بینی بعد از عمل انجام می شود.
عمل ترمیمی بینی

عمل ترمیم بینی با هدف تغییر شکل دوباره بینی و یا بهبود در عملکرد تنفس انجام می‌شود. عمل بینی ترمیمی معمولا برای مواردی از جمله عدم تقارن سوراخ‌های بینی، ایجاد قوز بر روی بینی، بزرگ بودن بیش از حد بینی، کوچک شدن تیغه بینی، مشکلات تنفسی، نامتقارن بودن تیغه بینی، اسکار روی بینی انجام می‌شود.
در این مقاله از پزشک 24، علاوه بر موارد نیاز به عمل بینی ترمیمی، انواع روش‌ها و مراقبت های جراحی ترمیمی بینی و نیز امکان عمل سرپایی ترمیم بینی را نیز آورده‌ایم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید:

عدم تقارن سوراخ های بینی

 

جهت دریافت مشاوره در مورد عمل بینی توسط پزشک متخصص، می‌توانید با مشاورین پزشک 24 در ارتباط باشید:

ارتباط با مشاورین

 

عمل ترمیمی بینی چگونه است؟

ترمیم عمل بینی چگونه است و برای چه مواردی کاربرد دارد؟ معمولا بیش‌تر مشکلاتی که در عمل بینی به وجود می‌آید به دلیل برداشتن بیش از حد بافت بینی است که می‌تواند باعث تغییر در ساختار اصلی شود. مهم‌ترین نکته‌ای که در عمل زیبایی بینی باید به آن توجه کرد، عملکرد تنفسی بیمار است که پس از جراحی نباید به مخاطره بیفتد. بینی در درجه اول عضو تنفسی و بویایی و بعد از آن عضوی برای زیبایی می‌باشد. ترمیم پره بینی با بی حسی در صورت نیاز با صلاحدید جراح انجام می‌شود.

عکس قبل و بعد عمل ترمیم بینی

 

عضویت پزشکان

 

عمل ترمیم بینی برای چه کسانی مناسب است؟

عمل ترمیم بینی چگونه است؟ ترمیم عمل بینی شامل تغییر شکل بینی یا بهبود ساختار داخلی به منظور زیبایی یا عملکرد تنفسی بهتر است. عمل ترمیمی بینی که به آن Revision Rhinoplasty گفته می‌شود، برای دو دسته افراد مناسب است:

۱- برای افرادی که در اثر حادثه‌ای تمام بافت بینی خود را از دست داده‌اند. در این صورت بینی نیاز به ترمیم دارد و پس از آن جراح اقدام به بازسازی بینی می‌کند که فرایندی سخت و پیچیده می‌باشد.
۲- برای افرادی که از عمل بینی اولیه خود به هر دلیلی رضایت ندارند. این نارضایتی ممکن است شامل وجود مشکلات تنفس و یا نارضایتی از شکل ظاهری بینی باشد. تجربه عمل ترمیم بینی از جراحی اولیه بینی سخت‌تر است به دلیل اینکه در عمل اولیه، روی بینی تغییراتی اعمال شده است. به رینوپلاستی ثانویه، رتوش بینی نیز گفته می‌شود.

 

هزینه ترمیم بینی عمل شده سال 1403 چقدر است؟

هزینه عمل ترمیمی بینی با توجه به شرایط هر فرد و نیازی که برای عمل ترمیمی بینی دارد متفاوت است. با توجه به میزان مهارت و دستمزد جراح و محل جراحی، نوع بینی و میزان پیچیدگی جراحی قیمت عمل بینی متفاوت است.

 

مقاله پیشنهادی: بهترین جراح بینی در تهران

 

عمل ترمیم بینی چه زمانی مورد نیاز است؟

جراحی بینی ترمیمی ممکن است به دلایل مختلف انجام شود. در مواقعی ممکن است بعد از جراحی اولیه بر حسب یک اتفاق، بینی دچار آسیب دیدگی شود و یا اینکه در زمان جراحی بر اثر اشتباهات جراح باعث شود تا ناهماهنگی در بینی و ویژگی‌های ساختاری آن بوجود آید. در این صورت بعد از گذشت دوران بهبود عمل اولیه و رسیدن به نتیجه نهایی، بیمار نیاز به انجام عمل دیگری برای بهبود عملکرد و ظاهر بینی خود دارد. در اینجا دلایل اصلی انجام عمل بینی ترمیمی اشاره شده است:

– مشکلات تنفسی

یکی از دلایل انجام عمل ترمیمی بینی، رفع مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی است. در این مواقع جراحی ترمیمی به منظور باز شدن راه تنفسی بعد از عمل بینی ضروری است.

– ظاهر نامناسب بینی (کج شدن یا انحراف تیغه بینی)

ترمیم عمل زیبایی بینی یا ترمیم بینی جراحی شده از جمله مواردی است که افراد تمایل به انجام آن دارند. فرم و شکل ظاهری بینی در عمل جراحی اهمیت خیلی زیادی دارد گاهی اوقات جراح به دلیل تجربه ناکافی در این زمینه بینی را بسیار کوچک می‌کند و یا باعث می‌شود تا بافت و غضروف زیادی از بین برود و فرم بینی دچار آسیب شود. به همین دلیل فرد برای اصلاح ظاهر بینی خود نیاز به جراحی عمل بینی ترمیمی دارد.

در ادامه می‌توانید عکسهای ترمیم بینی را مشاهده کنید:

قب و بعد جراحی بینی دکتر لیلا اسدپور

 

جهت دریافت مشاوره در مورد ترمیم بینی بعد از عمل جراحی توسط پزشک متخصص، می‌توانید با مشاورین پزشک 24 در ارتباط باشید:

ارتباط با مشاورین

 

– شکستگی بینی

عمل ترمیم شکستگی بینی به منظور اصلاح ظاهر و عملکرد بهتر بینی انجام می‌شود. شکستگی بینی می‌تواند مشکلات تنفسی مزمن ایجاد کند و همچنین منجر به عفونت‌های سینوسی مداوم شود که باعث سردرد می‌شود و بر حس بویایی نیز تاثیر می‌گذارد. مشکلات سینوس با بالا رفتن سن می‌تواند افزایش یابد.

– جمع شدن بینی

گاهی اوقات بعد از جراحی به دلیل تضعیف غضروف‌های بینی، بافت کناری بینی حالت گیره‌ای پیدا می‌کند و این مسئله بیشتر در زمان تنفس رخ می‌دهد. در این موارد، فرد می‌تواند با انجام دوباره عمل بینی این حالت را اصلاح کند.

عمل بینی دکتر علی جاودانی در تهران

– جراحی ترمیمی نوک بینی

آیا میشود فقط نوک بینی را عمل کرد؟ ترمیم نوک بینی عمل شده یکی از دلایل جراحی ترمیمی بینی است. به دلیل تقویت نشدن غضروف‌های بینی در جراحی اولیه ممکن است نوک بینی پس از مدتی دچار افتادگی شود و ظاهر فرد تغییر کند که در این صورت برای اصلاح آن عمل ترمیم بینی انجام می‌شود. ترمیم نوک بینی بدون جراحی در مواردی انجام می‌شود که پس از معاینه جراح صلاح بداند نیاز به جراحی کامل نیست. جراحی نوک بینی در مطب در برخی موارد قابل انجام است.

– قوز بینی بعد عمل

گاهی اوقات در زمان جراحی قوز بینی به طور کامل برداشته نشده و بعد از عمل فرد متوجه استخوان و یا غضروف اضافی در بینی خود می‌شود که ظاهر زیبایی ندارد. به همین علت برای اصلاح آن فرد تصمیم به انجام عمل ترمیمی می‌گیرد. البته توجه داشته باشید که در مواقعی که مانند تصویر زیر قوز بینی کم است نیازی به جراحی بینی ترمیمی وجود ندارد و تنها با سوهان کشیدن می‌توان قوز بینی را برطرف کرد.

نمونه عمل بینی ترمیمی به دلیل قوز

– باریک شدن بیش از حد بینی

باریک شدن بیش از حد بینی به خصوص برای صورت‌های درشت می‌تواند مشکلاتی را در ظاهر چهره فرد ایجاد کند. همچنین این باریک شدن استخوان بینی می‌تواند بر روی تنفس فرد نیز تاثیر بگذارد. در عمل ترمیمی بینی، جراح با پیوند غضروف اضافه سعی در اصلاح این مشکل می‌کند. ترمیم بینی عمل شده در مطب برای موارد جزئی انجام می‌شود و برای موارد بزرگتر نیاز به جراحی کامل می‌باشد.

عمل بینی ترمیمی به دلیل باریک شدن بیش از حد

عدم تقارن سوراخ‌های بینی

عمل ترمیم بینی (رینوپلاستی ثانویه) گاهی به دلیل عدم تقارن سوراخ‌های بینی فرد انجام می‌شود. زیرا در برخی از افراد پس از عمل بینی اولیه اندازه سوراخ‌های بینی یکسان نیست که در ظاهر بینی فرد تاثیر بسزایی دارد و برای اصلاح آن نیاز به رینوپلاستی ثانویه است. عمل ترمیم سوراخ بینی یکی از دلایل رایج انجام جراحی ترمیم بینی می‌باشد. در ادامه عکس سوراخ بینی بعد از عمل را می‌توانید مشاهده کنید:

عمل بینی ترمیمی به دلیل عدم تقارن سوراخ های بینی

ترمیم عمل بینی استخوانی

عمل ترمیم استخوان بینی با تقویت غضروف‌ها انجام می‌شود. اگر تیغه بینی استخوانی بعد از عمل خیلی باریک شود که علاوه بر ظاهر نامناسب آن، تنفس فرد مشکل شود نیاز به عمل ترمیمی دارد که این مشکل رفع شود. عمل ترمیمی بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی سخت‌تر است ولی اگر بهترین جراح ترمیمی بینی را انتخاب کنید قطعا نتیجه رضایت‌بخش خواهد بود.

قبل و بعد نمونه عمل بینی ترمیمی

 

جهت دریافت مشاوره در مورد ترمیم عمل بینی استخوانی توسط پزشک متخصص، می‌توانید با کارشناسان پزشک 24 در ارتباط باشید:

ارتباط با مشاورین

 

– اسکار روی بینی

یکی از دلایلی که فرد به جراحی ترمیم بینی نیاز پیدا می‌کند، وجود اسکار داخل و بیرون بینی می‌باشد که ظاهر نامناسبی را برای فرد ایجاد می‌کند که با عمل ترمیمی بینی این مشکل رفع می‌شود. عمل سرپایی بینی در مطب برای موارد جزئی و قابل رفع انجام می‌شود.

– ترمیم سوراخ بینی بعد از عمل

ترمیم سوراخ بینی بعد از عمل یکی از موارد ترمیم بینی عمل شده است. به دلیل عدم تجربه و نداشتن تخصص کافی جراح ممکن است پس از عمل بینی ظاهر مناسبی برای فرد ایجاد نشود و سوراخ‌های بینی با فاصله از هم قرار داشته باشد که برای رفع این مشکل باید عمل ترمیم بینی انجام شود. اگر مشکل سوراخ های بینی خیلی جزئی باشد می‌توان ترمیم سوراخ بینی بدون جراحی را انجام داد که همه این موارد با صلاحدید جراح باید انجام شود. در ادامه می‌توانید عکس عمل پره های بینی را مشاهده کنید:

عمل بینی ترمیمی به دلیل بالا و پایین بودن سوراخ های بینی

– اصلاح اندازه بینی

عمل ترمیمی بینی به منظور اصلاح اندازه بینی انجام می‌شود. گاهی بینی فرد پس از جراحی اولیه خود به اندازه دلخواه بینی خود دست نمی‌یابد و همین مورد دلیلی برای انجام عمل بینی ترمیمی می‌باشد. در صورت کوتاه شدن بینی بعد از عمل و عدم تناسب با دیگر اجزای صورت به عمل ترمیم بینی نیاز است.

قبل و بعد نمونه عمل بینی ترمیمی با ظاهر نامناسب

– ایجاد گوشت اضافه بعد عمل بینی

پوست با عمل بینی دچار آسیب می‌شود که بدن برای ترمیم آن بافتی به نام فیبروز تشکیل می‌دهد که برای ترمیم نقاط آسیب‌دیده بدن است. اگر در عمل جراحی بینی گوشتی بیش از حد کوچک شود بدن بافت فیبروز بیش از حد تشکیل می‌دهد که باعث ایجاد گوشت اضافه بعد عمل بینی می‌شود و بینی بزرگ‌تر از حالت اولیه دیده می‌شود. مراجعه به بهترین جراح بینی گوشتی در تهران میتواند در رفع این مشکل به شما کمک کند.

– عمل ترمیم پره‌های بینی (اصلاح پره های بینی بعد از عمل)

آیا ترمیم پره های بینی در مطب انجام می‌شود؟ عمل ترمیمی پره‌ های بینی (بالا و پایین بودن پره های بینی بعد از عمل) یکی از موارد رایج رینوپلاستی ثانویه است که برای اصلاح بالا و پایین بودن پره‌های بینی انجام می‌شود. گاهی به دلیل نداشتن تجربه و تخصص کافی جراح این مشکل بعد عمل بینی ایجاد می‌شود که با عمل ترمیم بینی قابل حل شدن است. معمولا اصلاح عمل پره های بینی با بی حسی انجام می‌شود.

نمونه عمل بینی ترمیمی به دلیل پره های نامناسب

 

انواع روش‌های عمل ترمیم بینی (جراحی ثانویه بینی)

هدف از عمل بینی مجدد (رینوپلاستی ثانویه)، بهبود ساختار ظاهری و بهتر شدن عملکرد تنفسی بینی است. عمل ترمیمی با پیوند غضروف و با دو روش باز و بسته انجام می‌شود که هر کدام از موارد توضیح داده شده است:

عمل ترمیم بینی با روش باز

عمل بینی ثانویه مانند جراحی اولیه، می‌تواند به روش باز انجام شود. در روش عمل بینی باز، جراح با ایجاد برش در سوراخ‌های بینی و ناحیه کلوملا، کامل به ساختار داخلی بینی دسترسی دارد و اقدام به ایجاد تغییرات لازم روی بینی می‌کند. سپس بخیه داخل و خارج بینی زده می‌شود و برای عدم چسبندگی داخل بینی از تامپون استفاده می‌کند و روی بینی آتل قرار می‌دهد. چند روز بعد از عمل بینی گچ برداشته می‌شود و پس از آن طبق دستور جراح خود به مدت مشخص چسب زدن بعد از عمل ترمیم بینی را انجام دهید. در روش عمل ترمیمی باز به دلیل دید وسیع‌تر جراح امکان خطا کمتر است و در بیشتر موارد این روش پیشنهاد می‌شود.

عمل ترمیم بینی با روش بسته

در روش عمل ترمیم بینی به روش بسته، جراح فقط اطراف سوراخ‌های بینی برش می‌زند و به همین دلیل دید کامل و وسیعی نسبت به ساختار داخلی بینی ندارد. بخیه زدن و محل ایجاد برش در دو روش جراحی بینی بسته و باز باعث تفاوت آن شده است. عمل بینی ترمیمی بسته به دلیل دید محدودی که جراح دارد فقط برای مواردی استفاده می‌شود که نیاز به تغییرات جزئی دارد. معمولا ترمیم بینی عمل شده در مطب کارایی ندارد مگر اینکه در موارد خیلی نادر و جزئی می‌توان در مطب جراح انجام داد.

 

جهت دریافت اطلاعات در مورد روش های جراحی بینی ترمیمی، می‌توانید با مشاورین پزشک 24 در ارتباط باشید:

ارتباط با مشاورین

 

عمل بینی ترمیمی با پیوند غضروف

گذاشتن غضروف در بینی در مطب چگونه است؟ پروتز در عمل بینی ترمیمی در بعضی از موارد استفاده می‌شود که جراح با توجه به وضعیت بینی پیوند غضروف انجام می‌دهد. عمل ترمیم بینی با غضروف دنده و عمل ترمیم بینی با غضروف گوش به منظور تقویت و حمایت از بینی در حین جراحی زیبایی انجام می‌شود. در راینوپلاستی ترمیمی در بیشتر موارد نیاز به پیوند غضروف است که با توجه به شرایط بدنی فرد بیشتر این گرافت‌ها از 3 ناحیه تیغه بینی (داخل بینی)، پشت گوش یا دیواره قفسه سینه (غضروف دنده) گرفته می‌شود. در ادامه هر کدام از این موارد توضیح داده می‌شود:

عمل ترمیم بینی با پیوند غضروف تیغه بینی (سپتوم)

بهترین غضروف برای ترمیم بینی کدام است؟ جراح سعی می‌کند انتقال بافت غضروفی از تیغه بینی یا همان سپتوم انجام دهد زیرا جذب این غضروف در بدن بسیار کم است و این ناحیه گزینه خیلی مناسبی برای پیوند غضروف می‌باشد. ولی اگر در زمان جراحی اولیه غضروف‌های این ناحیه برداشته شده باشد، در عمل ترمیم بینی باید از نواحی دیگر بدن پیوند غضروف انجام داد.

عمل ترمیم بینی با پیوند غضروف گوش

برداشتن غضروف از گوش در عمل‌های پیچیده‌تر استفاده می‌شود. در این روش جراح با ایجاد برشی در پشت گوش از غضروف این ناحیه برای بینی استفاده می‌کند که هیچ تغییری هم در ظاهر گوش ایجاد نمی‌شود. ترمیم غضروف بینی برای اصلاح فرم آن در برخی از موارد ضروری است.

پیوند غضروف گوش برای عمل ترمیمی بینی

عمل ترمیم بینی با پیوند غضروف قفسه سینه (دنده)

گاهی در عمل ترمیمی بینی برای انتقال غضروف از ناحیه قفسه سینه (دنده) استفاده می‌شود که جراح برشی در زیر سینه ایجاد می‌کند و از این ناحیه پیوند غضروف برای بینی انجام می‌شود.

در صورتی که غضروف ناحیه گوش و دنده فرد از ضخامت کافی برای عمل ترمیم بینی برخوردار نباشد، جراح می‌تواند از غضروف و بافت‌های مصنوعی برای این کار استفاده کند. این غضروف‌های مصنوعی از جنس سیلیکون و با کیفیت‌های مختلف در بازار وجود دارد که شما با انتخاب بهترین جراح می‌توانید از کیفیت پروتزهای استفاده شده در عمل بینی خود اطمینان حاصل کنید. زیرا غضروف‌های بی‌کیفیت می‌تواند باعث عفونت بدن و مشکلات حاد دیگری شود.

 

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جراحی ترمیمی بینی، می‌توانید با مشاورین پزشک 24 در ارتباط باشید:

ارتباط با مشاورین

 

روتوش بینی با بی حسی چگونه انجام می شود؟

روتوش بینی با روش‌های مختلف انجام می‌شود که در ادامه به این موارد اشاره شده است:

  • سوهان کشیدن: سوهان کشی بینی گاهی در مطب جراح انجام می‌شود با توجه به تشخیص پزشک می‌توان این کار را انجام داد.
  • تزریق کورتون: در برخی از موارد برای اصلاح بدفرمی بینی می‌توان از کورتون استفاده کرد.
  • تزریق ژل: در برخی از موارد ناهمواری بینی بعد جراحی با تزریق ژل برطرف می‌شود.

موارد جزئی و کوتاه ترمیمی بینی را می‌توان در مطب جراح انجام داد ولی در صورتی که به زمان بیشتری نیاز داشته باشد بهتر است در اتاق عمل و با رعایت اقدامات استریلیته انجام داد. دوره نقاهت روتوش بینی زیاد نیست ولی با رعایت مراقبت‌های بعد از آن روند بهبود تسریع می‌یابد.

 

عمل ترمیم بینی چند ساعت طول میکشد؟

عمل راینوپلاستی ترمیمی با بیهوشی کامل انجام می‌شود و مدت زمان آن طولانی‌تر از عمل جراحی اولیه است. عمل جراحی اولیه معمولا بین 1 تا 2 ساعت انجام می‌شود در صورتی که عمل ترمیم بینی به دلیل پیچیدگی آن حدود 3 تا 4 ساعت طول می‌کشد.

 

عمل ترمیم بینی بعد از چند ماه انجام می شود؟

آیا ترمیم بینی بعد از شش ماه انجام می شود؟ بهترین زمان برای عمل ترمیم بینی، زمانی است که زخم های فرد به طور کامل ترمیم شده و فرد به بهبودی کامل رسیده باشد. بنابراین پس از عمل اولیه صبر کنید تا فرم و شکل بینی شما به طور کامل مشخص شود و ورم بعد از عمل بینی از بین برود. معمولا ترمیم عمل بینی استخوانی بعد از 6 ماه الی 1 سال و عمل ترمیمی بینی گوشتی پس از 1 سال از عمل اولیه انجام می‌شود.
یکی از مهم‌ترین دلایل انجام عمل ترمیم بینی، ایجاد مشکلات تنفسی در فرد است که برای رفع آن باید برای عمل رینوپلاستی ثانویه اقدام کند. پزشک پس از انجام معاینه بینی از داخل و خارج می‌تواند فرایند درمان مجدد را آغاز کند.

 

ترمیم عمل بینی با بی حسی چگونه است؟

آیا ترمیم بینی با بی حسی درد دارد؟ ترمیم بینی عمل شده با بی حسی برای مواردی انجام می‌شود که نیاز به یک تغییر خیلی کوچک دارد، در این صورت عمل ترمیم بینی در مطب انجام می‌شود. ترمیم بینی عمل شده بدون جراحی فقط برای اصلاح موارد خیلی جزئی قابل استفاده است و برای مواردی که نیاز به تغییرات گسترده‌تر دارد عمل ترمیم بینی نیاز به بیهوشی دارد و مانند عمل جراحی اولیه انجام می‌شود.

 

سوهان کشیدن بینی بعد از عمل

ترمیم بینی بعد از عمل زیبایی گاهی به سوهان کشیدن بینی بعد از عمل ختم می‌شود که این کار به منظور اصلاح برآمدگی جزئی روی بینی انجام می‌شود. سوهان ابزاری فلزی با دندانه‌های ریز است که با ظرافت خیلی خاصی توسط جراح باید انجام شود.
شاید این سوال برای شما ایجاد شود که سوهان کشیدن بینی به چه صورت است؟ سوهان کشیدن بینی بعد عمل با توجه به وضعیت فرد به دو روش بی حسی و بیهوشی کامل انجام می‌شود. سوهان کشیدن بینی با بی حسی در مطب پزشک انجام می‌شود و برای مواردی که برآمدگی بیشتر است بهتر است با بیهوشی سوهان کشیدن انجام شود تا بیمار درد احساس نکند. هزینه سوهان کشیدن بینی با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است.

 

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ترمیم عمل بینی با بی حسی با مشاورین پزشک24 ارتباط برقرار کنید:

ارتباط با مشاورین

 

مراحل عمل بینی ترمیمی

عمل بینی ترمیمی (رینوپلاستی ثانویه) مراحل مختلفی دارد که در اینجا به این موارد اشاره شده است:

مراحل عمل بینی ترمیمی

۱- بیهوشی
عمل بینی ترمیمی در بیشتر موارد با بیهوشی کامل انجام می‌شود ولی برای انجام یک سری از تغییرات جزئی ممکن است از بی حسی موضعی استفاده شود. ولی به طور کلی بهتر است که عمل ترمیم بینی با بیهوشی کامل و در اتاق عمل انجام شود.

۲- ایجاد برش
ترمیم عمل زیبایی بینی با دو تکنیک باز و بسته انجام می‌شود که چگونگی آن به شرایط شما و نظر جراح بستگی دارد. در روش باز عمل بینی ترمیمی برش‌های بیشتری ایجاد می‌شود که دید جراح به داخل ساختار بینی وسیع‌تر است ولی در تکنیک بسته برش‌های کمتر در اطراف سوراخ بینی ایجاد می‌شود و برای موارد قابل استفاده است که نیاز به تغییرات جزئی داشته باشد.

۳- پیوند غضروف عمل ترمیم بینی
استفاده از گرافت (پیوند غضروف) در بیشتر عمل‌های ترمیم انجام می‌شود. در عمل جراحی اولیه بینی بخش زیادی از غضروف بینی از بین می‌رود، به همین دلیل برای بهبود عملکرد بینی و زیبایی بیشتر پیوند غضروف به بینی انجام می‌شود. در بیشتر موارد از غضروف نواحی دیگر بدن مانند غضروف دنده و گوش استفاده می‌شود و در بعضی موارد هم از غضروف مصنوعی استفاده می‌شود.

۴- اصلاح ساختار بینی
پس از اصلاح ساختار بینی در عمل ترمیمی، به این غضروف‌ها با توجه به جایگاهی که دارند شکل داده و در جای مناسب خود قرار می‌گیرند تا فرم و ظاهر بینی زیبا شود.

۵- بخیه زدن
بخیه زدن یکی از بخش‌های مهم عمل بینی می‌باشد که مهارت جراح در این زمینه برای عدم ایجاد اسکار روی بینی الزامی است. یکی از تفاوت‌های تکنیک باز و بسته نحوه بخیه زدن بینی پس از جراحی است که در روش باز بخیه‌ها اطراف سوراخ بینی زده می‌شود و در عمل ترمیم بینی با تکنیک بسته، بخیه‌ها داخل بینی زده می‌شود.

۶- قرارگیری تامپون و آتل
بعد از بخیه زدن روی بینی اسپلینت گذاشته و برای جلوگیری از چسبندگی بینی بعد جراحی از تامپون استفاده می‌شود که این موارد با توجه به نظر جراح انجام می‌شود.

۷- انتقال به بخش ریکاوری
پس از اتمام عمل جراحی ترمیمی بینی، فرد به اتاق ریکاوری انتقال داده می‌شود تا علائم حیاتی او کامل چک شود و فرد به طور کامل به‌هوش آید.

مزایای آتل بینی

 

نکات قابل توجه قبل از اقدام به جراحی ترمیمی بینی

در صورت تصمیم گیری برای انجام عمل ترمیمی در ابتدا به نکات زیر توجه کنید:

✓ ممکن است ساختار بینی شما آن قدر قوی نباشد تا توانایی تحمل یک عمل جراحی دیگر را داشته باشد.
✓ بافت زخمی در قسمت داخلی بینی نباید وجود داشته باشد، و به اندازه کافی از عمل اولیه گذشته باشد.
✓ پیچیدگی عمل جراحی بینی با هر بار جراحی مجدد بیشتر می‌شود.
✓ در انتها در انتظاراتی که دارید واقع‌گرا و منطقی باشید.

 

مراقبت های بعد از عمل ترمیم بینی

مراقبت های بعد عمل ترمیم بینی مانند جراحی اولیه هست و برای کوتاه شدن دوره نقاهت همه موارد باید انجام شود. رینوپلاستی ثانویه به دلیل مدت زمان بیشتر و پیچیدگی جراحی، به زمان بیشتری برای بهبود نیاز دارد. بهبودی کامل بینی استخوانی ترمیمی بین 6 تا 12 ماه است و برای بینی گوشتی ترمیمی تا 2 سال زمان نیاز است تا نتیجه نهایی مشخص شود.
دقت داشته باشید که رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی باعث نتیجه بهتر می‌شود. در اینجا نکات ضروری که باید رعایت کنید آورده شده است:

✓ داروهایتان را طبق دستور جراح خود مصرف کنید.
✓ در هنگام خواب و استراحت از دو بالش در زیر سر خود استفاده کنید، طوری که سر شما بالاتر از بدن قرار داده باشد.✓ از سرفه‌کردن، بلند خندیدن و عطسه زدن شدید خودداری کنید.
✓ هنگام مسواک زدن دهان خود را خیلی باز نکنید و از مسواک با براش نرم استفاده کنید.

✓ تا 2 ماه از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین خودداری کنید.

✓ کرم ترمیم کننده بعد از عمل بینی برای جای زخم استفاده کنید و در معرض تابش مستقیم نور آفتاب نباشید.

✓ از خوردن غذاهای سفت و جویدنی خودداری کنید و از غذاهای آبکی مثل سوپ مصرف کنید.

✓ درد در ناحیه گلو به دلیل استفاده از لوله تنفس است که برای بهبود آن باید از مایعات ولرم استفاده کنید.

✓ ورم بینی بعد از عمل ترمیمی طبیعی است که بهتر است تا 48 ساعت بعد عمل از کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی استفاده کنید.

✓ برای کاهش تورم بعد جراحی از مایعات و نوشیدنی فراوان استفاده کنید.

مــراقبت‌هــای بعد از عمل ترمیم بینی

 

جهت دریافت مشاوره برای عمل جراحی ترمیم بینی، می‌توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید:

ارتباط با مشاورین

 

ترمیم بینی عمل شده با لیزر

عمل ترمیم بینی با لیزر فقط روی پوست قابل انجام است و مشکلات پوستی را تا حد امکان برطرف می‌کند. مشکلات پوستی که بعد عمل روی پوست ایجاد می‌شود مانند آکنه، اسکار و …. با لیزر قابل ترمیم است. برای رفع مشکلات ساختاری بینی باید از تکنیک باز عمل ترمیم بینی استفاده شود. همچنین درمان چسبندگی بینی با لیزر در برخی از موارد با نظر جراح قابل انجام است.

عمل بینی ترمیمی با لیزر

 

آبا چسب زدن بعد عمل ترمیم بینی نیاز است؟

چسب زدن عمل ترمیمی بینی مانند جراحی اولیه نیاز است که به طور معمول بسته به تشخیص پزشک بین 1 الی 2 ماه استفاده می‌شود. حتما در روز برداشتن آتل نحوه صحیح چسب زدن بینی و مدت زمان مورد نیاز آن را با توجه به شرایط خود از جراح سوال کنید.

 

جهت دریافت مشاوره با بهترین جراح ترمیم بینی، می‌توانید با مشاورین پزشک 24 در ارتباط باشید:

ارتباط با مشاورین

 

سوالات متداول

1- تفاوت بین عمل بینی اولیه و عمل ثانویه چیست؟

معمولا عمل ترمیمی بینی گوشتی نسبت به عمل اولیه پیچیده‌تر و مشکل‌تر است. به همین علت بهتر است در زمان جراحی اولیه بهترین جراح را برای انجام عمل بینی خود انتخاب کنید تا به نتیجه مطلوب و رضایت بخشی از نتیجه عمل خود برسید. با این وجود شما می‌توانید با انتخاب یک پزشک و جراح متبحر و با تجربه در زمینه جراحی‌های ترمیمی، نتیجه رضایت بخشی از عمل ثانویه بینی خود به دست آورید.
یک پزشک خوب، تجربه لازم را در خصوص عمل‌های پیچیده ترمیمی دارد و می‌تواند به تمامی نگرانی‌های بیمار از این لحاظ رسیدگی کند. البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که خواسته‌ها و توقعات بیمار در مورد نتیجه جراحی ثانویه باید واقع بینانه و منطقی باشد.

2- آیا عمل ترمیمی بینی سخت است؟

عمل بینی ترمیمی برای بار دوم انجام می‌شود به همین دلیل انتخاب و مراجعه به بهترین جراح بینی اهمیت بسیار بالایی در نتیجه نهایی جراحی دارد و بهتر است که توسط بهترین جراح بینی ترمیمی انجام دهید. خطرات عمل ترمیمی بینی با انتخاب جراح حاذق و با تجربه کم می‌شود.

3- عمل ترمیمی بینی سرپایی چگونه است؟

پاسخ این سوال بستگی به تغییرات مورد نیاز بینی دارد. اگر تغییرات بینی با سوهان کشی یا اصلاح پره‌های بینی بدون بیهوشی (با بی‌حسی موضعی) قابل انجام باشد عمل سرپایی بینی ممکن است با صلاحدید جراح در مطب انجام شود، اما اگر بینی نیاز به تغییرات گسترده‌تر داشته باشد بیمار باید حتما تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد.

4- فرم اصلی بینی بعد از عمل کی مشخص میشود؟

فرم اصلی بینی بعد جراحی در بینی‌های گوشتی حدود 12 ماه و برای بینی استخوانی حدود 6 ماه بعد جراحی مشخص می‌شود. به طور کلی زمانی که تورم بینی به طور کامل برطرف شود فرم و شکل نهایی بینی بعد جراحی قابل مشاهده است.

5- آیا عمل ترمیم بینی درد دارد؟

آیا عمل ترمیم بینی سخت است؟ آیا عمل ترمیم بینی خطرناک است؟ اینها سوالاتی است که در ذهن بیشتر افرادی که تمایل به انجام عمل ترمیمی بینی دارند، پیش می‌آید. در پاسخ به این سوال باید گفت که اگرچه ترمیم بینی بعد از عمل جراحی پیچیده و دشوارتر است ولی اگر توسط جراح متخصص و با تجربه انجام شود، نتیجه خوبی خواهد داشت. خطرات عمل ترمیم بینی به هیچ عنوان جدی نیست و همه چیز بستگی به آمادگی شما و مهارت جراح دارد.

6- ترمیم بینی در مطب چگونه است؟

در برخی از موارد که میزان ناهنجاری و نافرمی بینی بعد جراحی جزئی می‌باشد می‌توان ترمیم بینی را در مطب جراح با بی‌حسی انجام داد و برای موارد گسترده‌تر نیاز به بیهوشی و اتاق عمل می‌باشد.

7- عمل ترمیم بینی برای بار سوم امکان دارد؟

قطعا هر دفعه که بخواهید عمل بینی را تکرار کنید دشوارتر و پیچیده‌تر می‌شود، زیرا هربار که جراحی بر روی بینی انجام شود بافت بینی ضعیف‌تر شده و آسیب‌پذیری آن نیز بیشتر می‌شود. بیمار می‌تواند برای بار سوم نیز این عمل را انجام دهد اما قطعا زمان بیشتری را می‌طلبد و همچنین دوره بهبودی طولانی‌تری نیز خواهد داشت. قطعا اگر برای جراحی اولیه خود، بهترین جراح را انتخاب کنید، نیازی به عمل ترمیمی ندارید. نظرات برای ترمیم بینی را می‌توانید در انتهای مقاله مطالعه کنید.

 

منابع: پزشک24، stanford

فرزانه رمضانپور

نویسنده این مطلب:

من فرزانه رمضان‌پور هستم؛ فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد رشته امنیت اطلاعات از دانشگاه سجاد مشهد که بیش از ۵ سال است به طور تخصصی در زمینه تولید محتوای پزشکی و حوزه سلامت فعالیت می‌کنم. اصلی‌ترین تلاش من این است که همواره از منابع به‌روز و معتبر پزشکی دنیا استفاده کنم و درست‌ترین مطالب را به شما ارائه دهم. امیدوارم با مطالعه این مطالب سطح آگاهی شما زیباجویان عزیز افزایش پیدا کرده و بتوانید بهترین تصمیم را در رابطه با انتخاب پزشک مد نظر خود بگیرید.
2.3 3 رای ها
امتیازدهی به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای مشاوره رایگان عمل بینی فرم زیر را پر کنید